Беседка се срина върху мъж край Маджарово

Конструкцията е изградена преди 5 години с европейски средства
43

27-годишен мъж пострада след като върху него падна беседка. Инцидентът е станал през почивните дни на зона за отдих край Маджарово. Конструкцията е изградена преди повече от 5 години с европейски средства.

Преди дни 27-годишният студент Мариан Иванов отива с приятели на зоната за отдих край река Арда. В късният следобед върху 4-ма души от групата се срутва една от беседките. Категорични са, че не са оказвали никакъв натиск на конструкцията. Мариан оцелява по чудо.

"Можеше да стане най-лошото, просто е имал късмет и е разсъждавал правилно. Легнал е на земята. Иначе всичко щеше да е на главата му, да се срути", заяви майката му Галина Иванова.

Останалите от компанията не са ранени. Те успяват да извадят Мариян изпод руините. Младежът е откаран в болница.

"Има счупен глезен на 2 места. Направиха му операция – успешна, надявам се да е успешна. Счупена ключица на рамото и охлузвания по тялото", добави Галина пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Днес екип на Община Маджарово започна разчистване на руините. Зоната за отдих край Арда изградена с пари по Проект за трансгранично сътрудничество между 2013 г. и 2015 г. За десетината беседки и няколко барбекюта и пейки са платени повече от 240 000 лв.

"Навесът е паднал и по моя преценка основите са изгнили, които са под гнайсовата настилка. Всичко може да се предотврати, но за съжаление не е видяно. То няма и как да се види, отдолу под земята", заяви зам.-кметът на Община Маджарово Иван Семерджиев.

Хората от Маджарово смятат, че беседките не са изградени качествено. Ето защо настояват да се вземат мерки.

"Ако се вгледате в момента поне 3 има вече наклонени. Потенциално опасни са. Всеки знае, че с времето, ако не се поддържа, ако не се импрегнира, материалът гние. Некачествено изпълнение. Това ако аз го построя в този вид на някои частник, сигурно няма да ми плати", каза Стойчо Грудев.

От Община Маджарово са категорични, че беседките се поддържат. Проблем се оказва, че реката приижда и мокри дървените конструкции. Вече са взети и мерки инцидентът да не се повтаря.

"Ще се направи и цялостен оглед, ще се викат конструктори, които да погледнат останалите съоръжения дали са годни за ползване и какво да се направи, за да не се стига до такива неприятни инциденти", допълни Семерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Марияна преди 2 години
Ама не е случаен и избора върху кой да падне беседката, Мариянчо лъжи всички за храната, хубаво, че си лъгал две жени за храната, че само на две места ти се е счупил глезена, защото ако бяха повече жените можеше и на сол да ти станат костиците!
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДаниАма тя Десито всичко може, може да изкара, че не иван лъже, а всичко е моя вина, и аз съм дявола не той!
34
1
 
1
 
! Отговори
Дани преди 2 години
Това е дарение от Европейски фондове все пак, това са хората, на които Вие се възхищавате, а те са от долно зло на горе или на долу според мен и право в Ада, и какво мислите, че ще си печете на барбекюто- нас си! Демек Евро фондовете ни подсигуряват сигурен доход чрез смърт. Няма проблем това е Западна Европа те са елита те всичко знаят, възхищавайте им се още докато ни избиват!
33
1
 
2
 
! Отговори
В десетката преди 2 години
До Анонимен 240 000 леваБесеДка идва от "беседа"-място за беседи, за разговори. БесеТка вероятно е нещо, което само ти си знаеш. Евентуално и Валери Божинов.
32
1
 
3
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
Керемидите са твърде тежки за такава конструкция. Нормално е след няколко години тя да не е толкова устойчива, колкото в началото. Ама някой някога е одобрил тази конструкция...
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
240 000 лв за 10 бесетки, Майкооооо колко мъка има по този свят.
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ли пари са усвоени покрай тези елементарни и некадърно направени беседки???
29
3
 
13
 
! Отговори
Бойко преди 2 години
"Туй дето построих за 10 години, 30 дни не издържа..."
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28"Капиталистическото", с кавички.Щото им стърчат червените партийни книжки от джобовете на Усвоителите...
27
2
 
11
 
! Отговори
No Coment преди 2 години
Какви са теа тези хранилки за пойни птички? Вие на това ,,беседка'' ли му викате? За тези гълъбарници ли са усвоени милиони евро? Сигурен съм че цената на срутилата се беседка е поне 10-15 хил. евро,колкото боксониера е панелен квартал.Караде се като за световно, на държавна хранилка да си на днешният ден брате.
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, бе, мамакаму, хората къща строи за 300 000. Тези некадърни беседки не струват повече от 15 000. Направени за макс седмица, с участието на хора, които работят за надник 5 лева на час. Толкова не можахте да им направите основите? И Общината твърдяла, че се поддържат... Ами, тъпацинагли, нали всичко станало е безспорно доказателство, че не се поддържат!? Сега платете на момчето обезщетението от оставащите 200 000 или ги върнете!
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"туй дето построих за 10 години, вие за 30 не може да го ремонтирате!"Прав е Бойко!
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капиталистическото строителство е направено да пада след гаранционния срок.Луд е този, който седне под капиталистическо строителство.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ползите превишават вредите от беседките.Колко хора са седяли без да им падне на главата.
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конструкцията е изградена преди повече от 5 години с европейски средства.----- С такива тьпигьозлъци ГРОП открадна милиарди. В село Лозен направиха детска площадка накрай селото и отгоре монтираха вещица на метла, което беше страшно остроумно и възпитателно. Стоя няколко години като бостанско плашило, докато се декомпозира от слънцето и дъждовете.
21
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от там са крали мръcнитe герберунгелски ръчички. Шкафчинциту на жипкаджията, оня дето дрон му жужи в спалнята, не е извор, трябва да се пълни с евраци и кюлчета.
20
3
 
19
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 2 години
Ха ха ха, точно както магистралите на Бойко - той ги прави като картинка, а вие ги рушите като шофирате по тях. После рИвете , че са за ремонт.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието трябваше да е Европа опита да убие наш младеж. Майтапя се, ама не е за смях. Тези европари що безсмислени проекги финансираха.
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навесът е паднал и по моя преценка основите са изгнили, които са под гнайсовата настилка. Всичко може да се предотврати, но за съжаление не е видяно. То няма и как да се види, отдолу под земята"Ми смотаните клептомани са платили на някой "наш човек" да го проектира и строи. Кой нормален проектант или строител ще остави дървото под настилката, където може да гние, а не може да се инспектира?
17
1
 
10
 
! Отговори
Това крайпътните.... преди 2 години
...дървета и евробеседките в България станаха крайно невъзпитани!Както и да е, нашенецът се е разминал само с няколко евроцицини и един нов евроглезен. Следващият път да внимава със стълбовете, особено когато е с кола ;)