Наемите надолу заради коронавирусната пандемия

Цените са надолу поне с около 10 на сто
10 май 2021 13:41, Петя Славова
55
Наемите надолу заради коронавирусната пандемия
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В последната година се наблюдава сериозен спад на цените на наемите с около 10 на сто. Това заяви председателят на Национално сдружение "Недвижими имоти" Добромир Ганев  пред БНР.

Още по темата

По думите му една от основните причини за спада в цените е драстичното намаляване на заетостта на имотите за краткосрочен наем, които се наемат от туристи през платформи като Airbnb или Booking.

"Заради намалелите туристически пътувания, много от нощувките не се състояха. Това създаде ситуация, в която тези имоти се пренасочиха от пазара за краткосрочен наем към този за дългосрочно отдаване", подчерта Ганев.

Друга основна причина за отлива на наематели е и преминаването на студентите към дистанционно обучение и връщането им по родните места. Според експерта в последните месеци много наемни жилища, наети от студенти, са били освободени.

Един от начините за намаляване на натиска върху наемния пазар е предоговарянето на цените на наемите в краткосрочен или дългосрочен план.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хайде сега, всички чакащи : кризи, спукване на балони и падане на цени, да продължат да си чакат."Понеже много се изучихте - няма да се пука балона по традиционния начин. Просто ще има инфлационни процеси. САЩ за изминалата година напечатали 5 трилиона, ЕС напечатали 2 трилиона. Бай Герги от Рупанци се кефи че инвестирал 100к в хапартмент, дето сега струвал 110к. Ама със 110к сега не може да си купи съшите неща като преди със 100к, ама това са детайли - бай Герги го интересуват цифрите.
9
1
 
29
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 2 години
Тия брокери пак се активизираха. Тука има - тука нема.Тия брокери откат ги познавам са такива "капацитети" от кол и въже са ги събирали всичките. Гледат по звездите и гадаят и правят анализи. Звездобройци.Гледайте какво следва оттук нататък с имотния сектор. Търпение, още мъничко. Пазара се наводнява. Каруцата лети към блатото с бясна скорост.
8
3
 
18
 
! Отговори
Багдад преди 2 години
пасти да яде пред тази сника!! София Делхи на Европа!
7
10
 
6
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 2 години
Хайде сега, всички чакащи : кризи, спукване на балони и падане на цени, да продължат да си чакат. През това време маминка ще им оправя кревата... докато други изплатиха по няколко апартамента :)
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наемите надолу. Следват цените! Така се започва.
5
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще се изкефя всички икономически балони да се спукат. Реалната цена на апартаментите и наемите е в пъти по-ниска. Идва рестарт на цялата система.
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То падането тепърва започва. Ваксините няма много да помогнат за отваряне на икономика.Дипломация си трябва
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алчни не знам какво да кажа
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези винаги лъжат х2 или х3, значи са надолу поне с 20-30% :)
1
2
 
23
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ТАМ И БЕЗ ПАРИ НЯМА ДА ЖИВЕЯ-Е!- ОСВЕН ПО ПРИНУДА.