Кметът на Царево за Синеморец: Не протестират местни

Лапчев: Тази поляна не е използвана за спорт
21 май 2021 09:56, Красимир Ангелов
33
Кметът на Царево за Синеморец: Не протестират местни
Снимка: БГНЕС

Протест срещу предвидено застрояване в Синеморец нажежи страстите в най-южната община по морето – Царево. По време на заседанието на Общинския съвет в четвъртък докладната по въпроса бе изтеглена, но решението предстои.

Кметът на Царево Георги Лапчев беше категоричен пред bTV, че вчерашното изтегляне на докладната по въпроса не е под обществен натиск, а заради техническа грешка.

Още по темата
По думите му документът е бил подготвен още преди година, но все още има работа по него, включително съгласувателни процедури. Градоначалникът отбеляза, че целта е придобиване на имот с много по-правилна форма за целите на общината, защото този е ограничен от три улици.

Според кмета каквото и да реши Общинският съвет строителство няма да има „днес“ или „утре“: „Изглежда много ефирно, когато го погледнем към морето, но той е от 30 г. в регулация. Там няма промяна в предназначението, на този етап на този терен няма да се случи нищо“, категоричен е градоначалникът на община Царево.

Притесненията на хората са, че на мястото на поляната ще се появи голямо ваканционно селище с гледка към морето.

Георги Лапчев категорично отхвърли твърденията на протестиращите, че поляната е използвана през годините за спорт: "Имаше протест, който беше политическо мероприятие. В никакъв случай този терен не е бил ползван за спорт. Никой от тези (които протестират) не е местен, това са хора, които сега са дошли да живеят в летните си къщи. Те са притеснени, че ще имат нови съседи, които ще скрият приятната им гледка", смята кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В типичния случай изведнъж се явява някой дотогава напълно неподозиран собственик, който представя законни документи, че е собственик от 8-10г и с право на строеж и проект. Кой, как, кога и защо е издал тези документи и доколко са законни не е важно, важното е, че ги има.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вредно е земята да се дава на про ***, защото ще я унищожат. При нас тези въпроси възникват, защото за лош късмет сме нямали феодализъм. Едно време феодалът не е позволявал земята да се унищожава със безумно строителство, а за сечене на гора без разрешение, направо са бесели бракониерите.
15
2
 
6
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Е как така не са местни, а имат къщи там? Какво означава според кмета да си местен, да си живял там 20 години ли? Много ясно, че ще протестират. Купуваш си къща с иглед към морето в малко и спокойно селце и изведнъж на 2 метра от оградата ти строят 4-5 етажни сгради.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да е било в регулация "винаги". В регулация е влязло преди 5-10 години.Точно когато започна истерията със застрояването. Само в БГ има такава простотия като смяна на предназначението и това да е процедура, каквато е купуването на семки от магазина.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един местен човек си беше построил хубава къща, подходяща за хотел. В началото на демокрацията веднъж го посетили едни момчета в черни костюми и черни коли и му казали, че купуват къщата.-Но тя не се продава- отвърнал той- Може да не се продава, но ние я купуваме -заявилили те.По подобен начин бяха закупени доста парцели покрай морето.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест, тези, които имат там "летни къщи", не са местни и нямат право на приятна гледка? А тези, които ще строят и ще прецакат гледката, местни ли са? С предимство? Тоест, ние трябва да подкрепим строителството навярно само от завист и омраза към тези, които са се уредили с летни къщи, та още такива като тях да се уредят с къщи?
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде строежи и бетон в БГ. Презастрояваме, унищожаваме си природата сами и след това ходим в Гърция на почивка, защото там има всичко и гледка, природа, въздух. Това ако е нормално?
10
1
 
10
 
! Отговори
мутроландия преди 2 години
НА ВСЯКА ПОЛЯНА ХОТЕЛ НА ВСЕКИ ПЛАЖ ПОДПОРНА СТЕНА
9
1
 
11
 
! Отговори
Дзивко преди 2 години
Както сме тръгнали, ще вържем Банско със Слънчака, по бетона, по бетона от планината та на морето
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Местните жители по крайморските селища не протестират срещу застрояването,защото много от тях продадоха на баснословни цени "нивите" на скалите и пясъка ,които знаем как си "върнаха" без да са били никога тяхни.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е важно дали поляната се ползва за спорт или не бе, гербаджийско недоразумение такова! Важно е, че искате да бетонирате още едно останало незастроено място и да облагодетелствате 14 души! Разбрахме, че този терен ще се дели на 14 и е много интересно да се види кои точно ще вземат тези имоти. В една съседна община даже бяха картотекирали съдии , политици и пр. като крайно нуждаещи се, за да им ги дадат за стотинки. И тук е ясно, че цената ще е почти без пари.
6
3
 
27
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Значи просто не знаете колко се е бетонирало Царечо-Мичурин! Навремето зад плажа нестинарка имаше гора имаше дюни а в гората имаше бунгала! Беше като в рая! там прохладно мирише на гора! Сега там гора няма и дюни няма! Има едни 14 етажни хотели дето са заобиколили плажа Нестинарка! И хвърлят сянка върху плажа! Добре, че по комунистичеко време видях красотата на този плаж и на гората и на дюните! Сега това вече тя е БЕЗВЪЗВРАТНО ЗАГУБЕНО! И вискоч зарад ЕЙ ТАКИВА ГУЙНЯНИ КМЕТОВЕ!!!!
5
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Местните жители в Царево трябва да си решат дали са съгласни с такъв проект. Мазните шопски селендури да си стоят в зассранната дупка около Витоша. Шопи на морето не щем!
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не заслужаваме да живеем на тази земя. Прекалено примитивни сме.
3
1
 
18
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Бетонирайте всичко, ако може и небето! А колко пари ще взема кмета от тази цялата далавера. Ясно е че е и в негов интерес да се строи.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лапчев мисли само как далапа. Видяха една поляна и им текнаха лигите. След тях и потоп!
1
11
 
6
 
! Отговори
сериал преди 2 години
Много боли когато си мислиш, че имота ти в средата на полето ще е първа линия вечно и цената ще е тройна. Не ще протестират ами ще си късат ризите пред общината столичани.