В Болярово вземат повторно кръвни проби от стадото на Ана Петрова

Очаква се резултатите от пробите да бъдат готови до месец
13 юни 2021 18:32, Анисия Иванова
24
В Болярово вземат повторно кръвни проби от стадото на Ана Петрова
Снимка: БГНЕС

В Болярово започна процедура по повторно вземане на кръвни проби за наличието на чума по дребните преживни животни от стадо, собственост на местен животновъд.

Заместник-земеделският министър Крум Неделков, заедно с 11 ветеринари, вземат проби от всички 170 животни във фермата на Ана Петрова от общинския град. Ако резултатите от изследването покажат, че животните са здрави, ще отпаднат наложените ограничения на фермерите от Ямболска област да търгуват с месо и млечни продукти в Европейския съюз, както и да изнасят за трети страни.

Още по темата

"Следващата стъпка ще бъде изпращане на пробите в референтната лаборатория във Франция, Монпелие, и в още една лаборатория в Германия, която очакваме да потвърди неналичието на вируса“, каза Неделков пред БНР.

Очаква се резултатите от пробите да бъдат готови до месец.

Санкциите бяха наложени заради констатираните чумни огнища в Ямболска област през 2018 години, когато бяха унищожени повече от 3300 овце и кози. Ана Петрова не допусна ветеринари във фермата си и нейното стадо беше запазено, но заличено като стопански обект и оттогава съществува незаконно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
xaxsas преди 2 години
До Христо Христов - Глупости на търкалета. Като искаш българското земеделие да се развива ще си купуваш храна произведена в България, както между впрочем правя и самият аз. Защо Борисов да се извинява на народа? Да ти се извиняват тия които напуснаха България и онези които с липсата си на вот го оставиха да си прави каквото иска. А и нека бъдем искрени, всеки познава хора даващи-взимащи рушвети и политиците не са нищо повече от шепа обикновени българи. Вярно долни, но обикновени.
18
3
 
2
 
! Отговори
До 6 анонимен преди 2 години
Май ти не си излизал от панела или си в Доброджа. Ела в полупланинските села да видиш необработваема земя и хора субсидарчета.
17
0
 
11
 
! Отговори
Край преди 2 години
Ами ако има някакава си чума пък стадото си живее и се плоди значи тази чума е много по безопасна от българската държавна чума.
16
0
 
17
 
! Отговори
факт преди 2 години
УПРАВАТА НА БЪЛГАРИЯ Е ЧУМАВА!!!
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако имаше чума, до сега нямаше да е останало нищо живо, гроб изби животните по поръчка
14
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Селото е от пенсионери воени. Те непризнава законите на МЗХГ. Те са в друг свят, на далаверата
13
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чумата по животните е силно заразна и в целия свят животните се унищожават.Този панаир който направи другарката Нинова и видеото което пуснаха с нейния парламентьор е ниска топка с политически цели ,да видят всички колко са жалки!
12
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боляровците бяха богато обезщетени за животните.Повечето си купиха апартаменти в Бургас.А кмета на селото който е вкарвал незаконно животни през границата с Турция се покри.Селото е на българотурската граница.
11
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквеника да си каже колко парици прибра от Европа за измислената чума по преживните животни?
10
1
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
Щом има незаконни деца- значи може. Проверете колко са децата с баща неизвестен в България! Или както вече е модерно да се пише с баща непосочен.
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не драснахте два реда за решението на съда, че 2018г е нямало чума и гербаджиите избиха хиляди животни на бедните българи в региона?Илчовски бепе прав за мафиата, която не позволява други да имат живитно, други да внасят месо освен тях и цените са по-високи от колкото в Германия.Ама като играеш белот с Борисов, всичко ти се нарежда.
8
46
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради една упорита *** цяла област не може да изнася месото си.
7
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня ден точно за това говориха преди 30 години сме имали 11 милиона овце у нас сега има няма милион то това е целта Европа да си продава стоката у нас и нащо да бъде унищожено щом картофи от Франция и Испания продават за какво говорим скоро очаквайте и чума по свинете луда крава и птичи грип целта е да нямаме нищо за износ да имаме само внос
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може, нещо живо да е "незаконно"?
5
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Санитарни инспектори, личи си, че не си излизал от панелното гето и по цял ден ръсиш *** опорки. В България няма дори педя необработваема земя откакто влязохме в ЕС. Кумунуидите обаче няма как да ги знаете тия неща. А за промишлеността да не говорим, тука се правят части и софтуер за автомобили, лекарства, сглобява се техника и т.н.
4
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрите унищожиха и стадата в България. Сега ядем вносно месо замразено преди 20-30 години
3
3
 
37
 
! Отговори
Санитарни инспектори преди 2 години
Целта е само една .По заповед на господарите отвъд океана ,нашите прислужни лакеи и продажници да унищожат животновъдството и аграрната индустрия в България .Някой ще попита защо.За да може да се внасят същите продукти десеторно по-скъпи и също толкова некачествени ,за да се съсипе дребния и средния бизнес и всичко да обсужлужва само корпоративните интереси .Или другояче казано армия от просяци и роби за шепа трохи работят за господарите си.Тава е целта на инспекторите !
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми... Ако през 2018 година е била проверката - и стадото си е живо през 2021 - май няма чума? Освен ако е някаква много лека чума, коато се кара на крак? Или просто трябва да се изтребят стадата, понеже такива са "директивите"?
1
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще вземат проби от стадото на Фигуранта, че са сите неадекватни.