Как се действа при самолетна катастрофа?

В инсценирания полет участват 150 човека
16 юни 2021 16:27, Ния Христова
11
На територията на Сандански се проведе мащабно учение за спасяване на хора от паднал самолет. Обучението цели да покаже как се действа в критична ситуация след самолетна катастрофа.
 
"Всички знаем от последните дни това, което се случи, че е изключително важна бързата намеса на структурите, които са свързани с  издирване и спасяване. Разиграва се паднал самолет, в резултат на това се активизират силите, които трябва да реагират и започваме спасяване - първо от самолета в последствие гасене на горски пожар, който е възникнал в резултат на падналия самолет", обясни пред Bulgaria ON AIR старши комисар Красимир Шотаров.
 
В инсценирания полет участват 150 човека, които пътуват от Солун до Варна. В района на Сандански самолетът катастрофира заради горски пожар.
 
"Надеждата на всички спасителни служби е, че колкото и тежко да е произшествието, може да има някой жив, който се нуждае от незабавна помощ. Поради това и първите действия, които наблюдавахте са оказване на помощ на евентуално пострадали хора", заяви главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".
 
В спасителната операция се включиха екипи на пожарната и армията, Гражданската въздухоплавателна администрация, Авиационната база в Крумово, представители на Българския червен кръст и Югозападно държавно предприятие.
 
"За да бъде всичко реалистично, беше изготвен макет на самолет – същият е направен в град Сандански - конструкцията му е метална и представлява умален модел на ТУ 134", обясни директорът на РДПБЗН-Благоевград Георги Пармаков.
 
Обучението се провежда ежегодно, но заради пандемията миналата година беше отложено.

11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Владо преди 1 месец
Ако падне самолет, живи няма да има.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самолетната катастрофа не е ПТП,там няма никъв шанс да оцелееш!!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как се действа ли , ако имаш огромен късмет живееш всичко останало е свободно съчинение.
6
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Ако катастрофата е в следствие на приятелски огън,декорите на пиесата са други...
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скачам с парашута и след туй бързо сменям долното бельо и панталоните!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На всички ни е ясно как се действа - в най-добрия случай да е над море/океан - тогава си безследно изчезнал и застрахователите шикалкавят за застраховката докато инфлацията не претопи парите. Ако си имал щастието да паднеш над суша - откриват биологичен материал и няма мърдане.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И кой я измисли тая мила картинка и каква е целта на занятието ? На такъв терен как е кацнАл на връхтъ на баира е абсолютно непонятно. Нямат връзка с главния мозък.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последно заради горски пожар ли катастрофира или катастрофата предизвиква горски пожар ? При такова събитие не се надявайте да има оцелели. Вие го пратихте да се забие в гората, после го запалихте, после запалихте и гората и кого ще спасявате не ми е ясно.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво стана с диренето на кутията ? Май вече няма да имаме новини от това събитие както се очертава а ? Ше фъргаме прах и пепел да се забрави.