Мъж почина в Спешно отделение след часове лутане по кабинети

От болницата уверяват, че са положени всички нужни усилия
17 юни 2021 09:13, Ния Христова
105
Мъж почина в Спешно отделение след часове лутане по кабинети
Снимка: БГНЕС
Мъж е починал в Спешно отделение на болницата в Плевен след седем часа обикаляне по кабинети. По-рано през деня 69-годишния Наум Петров е претърпял лека катастрофа. До спешното отделение на болницата го е откарал негов близък.
 
Мъжът пристига в болница на 14 юни по обяд, а близките му не са допуснати с него в здравното заведение.
 
"След половин час го изкараха на носилка, за да му направят скенер. Травма на главата не беше установена. Изпратиха го в кардиологията заради проблем със сърцето. След време ни казаха, че го пращат на втори скенер, който открива, че дядо ми има счупени ребра", разказа пред Нова тв внучката на Наум – Нона.
 
Лекарите са уверили близките, че белите дробове не са засегнати и няма опасност за живота на мъжа. През цялото време семейството на Наум не е имало представа какво се случва с него.
 
"Към 19,30 часа ни съобщиха, че ще бъде настанен в гръдна хирургия, където има едно свободно място. Ние го придружихме и видяхме, че е заето само едно легло. Между 12 и 19 часа той се лута по кабинетите. Никой не знае какво се случва с него и в какво състояние е. Беше в шок. В 20 часа ни изпратиха да му вземем нещата. Баба и майка се качиха при него, но ги накараха да излязат, защото е започнал да се влошава", каза още Нона.
 
След 21 часа лекар съобщава на близките, че Наум е починал. Лекарите не предоставят епикриза на семейството. Те получават само смъртен акт, в който като причина за смъртта е записано „тъпа гръдна травма”.  
 
"Мъжът е дошъл с личен автомобил. Настанен е в противошокова зала. Не е обикалял по кабинетите – започнато е лечение. Мъжът има няколко различни травми и нарушена психомоторика. Мъжът е бил в шок, отказвал е да му взимат изследвания, не е знаел къде е, не е искал да бъде лекуван. Налагало се е няколко пъти да бъде успокояван с медикаменти, за да бъде продължено лечението и да му бъдат направени нужните изследвания", каза Момчил Цветков, пиар на плевенската болница.
 
Направени са консултации с гръден хирург и с мозъчен специалист, тъй като е имало съмнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последствията от управлението на герб ще се усещат след десетки години още.
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже изгониха много кадърни хора от България, включително и лекари и сега има липса на всички видове специалисти включително и лекари и са ги оставили да си правят каквото си искат, никаква безнаказаност, никакъв контрол. Така е в цялата държава.
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В спешното, за да приемат баща ми, чакахме повече от 4 часа, ако това е спешно не знам какво да кажа.
80
4
 
5
 
! Отговори
. преди 2 години
Докторя убийци, на този свят сте безнаказани, но пред Господа ще отговаряте!!!
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Станишката-----------------------------Стани академик и вземай и ти бе. Ама трябва много учене и много акъл.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коронавирус ще да е .......
77
0
 
13
 
! Отговори
Рамбооо преди 2 години
Пълна ревизия на болницата и носене на отговорност на определени лица. Пуснете мениджъри в болниците и ще видите как организацията ще стане по ефективна и качеството ще се подобри. Пари има но не се отправят кам правилните органи.
76
0
 
10
 
! Отговори
цървул преди 2 години
До АнонименПиАрът е добър Вълча порода е.За съжаление Мениджърът на Плевенската болница Е едно нарцистично и самовлюбено човече, което е ОК със всички на власт (като се плъзне под килима той няма да се надигне). Преди няколко месеца го напусна полвин клиника, защото е пич. Направете си сметка какво остава там - нищо качествено!
75
0
 
15
 
! Отговори
до71 преди 2 години
А ти на колко години си? Знаеш ли че частно здравно застраховане за хора над 65 години НЯМА. Опитх преди време да застраховам баща ми - не може. Никой застраховател не иска възрастни хора защото излизат на червено. Частното здравно е за млади хора които по дефиниция боледуват МНОГО рядко.
74
5
 
10
 
! Отговори
Хммм преди 2 години
Може ли довечера в 20 часа всички по терасите и да пляскаме на "ангелите в бяло"? Всъщност хората "ако ***" не заради любимият и модерен вирус, а заради АНГЕЛИТЕ В БЯЛО!
73
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е здравната система в България! Да не ти се налага да стигаш до лекар
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е, че ти са като мафия някаква и скачат на тумби, когато някой се обади за лекарска грешка, вместо да го отлюспят, та белким запазят някакъв престиж.Мафия на всяко едно ниво в тая държава.
71
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 2 години
Работа, Работа, Работа!
70
3
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А от вируса дали са го "лекували" че да пишат после отчет из книжата?
69
4
 
17
 
! Отговори
Дата НАТО преди 2 години
Това развитие можеше да се предвиди още тогава - преди 3 години. Заради няколко инцидента с набити доктори, обявиха цялото съсловие за недосегаемо и те почнаха да правят каквото си искат.След това дойдоха случаите на отказ от оказване на помощ и случаите на покриване на лекарска некомпетентност.
68
2
 
19
 
! Отговори
Ау преди 2 години
А га наш Боко скъса сухожилия,по телевизията го даваха все едно е в министерство.а сега ми кажете те как лекуват и нас как.парите ни отиват за тяхното лечение,а не ние да мрем като кучета.така е в нашата родина, защото тук сме се родили.държава нямаме.
67
4
 
19
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Управлението на ГЕРБ причини тая разруха в морала на лекарите, гласувайки закон, който ги обяви за безгрешни и по-висши от останалите.
66
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А министър каруцаров уволнява кадърни доктори и професори и обикаля телевизии
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ЗА КАКЪВ " съм длъжен да плащам здравни осигуровки на РБ? Какво е направила държавта за своите граждани през последните 20-30 години??? Ако имаш "пенгьо" ходиш в частни клиники, ако нямаш - "копаеш ямата";) Това е демократическото обслужване на болните граждани в Републиката!
64
2
 
2
 
! Отговори
oki преди 2 години
Демокрация