Жителите на с. Обручище блокираха пътя Гълъбово - Мъдрец

Бързо се извиха опашки от десетки коли
Обновена: 18 юни 2021 09:16 | 18 юни 2021 09:05, Петя Славова
7

Продължава недоволството на жители на гълъбовското село Обручище. Тази сутрин те отново блокираха пътя Гълъбово - Мъдрец в знак на протест заради лошото състояние на отсечката, предава Bulgaria ON AIR.

По пътя преминават над 2 000 работещи в част от рудниците на "Мини Марица-изток". По трасето са се образували огромни дупки, а хората казват ,че ежедневно чупят автомобилите си. Искат цялостен ремонт на пътя и са категорични, че ще протестират, докато исканията им не бъдат чути. Според местните, на места участъкът е невъзможен за преминаване и настояват за подписване на споразумение, тъй като не вярват на обещания.

По-рано през седмицата от АПИ съобщиха, че се разглежда възможността за осигуряване на европейско финансиране за рехабилитацията на 15 км. отсечка.

Протестът е безсрочен и стачният комитет ще преценява какво да прави с пропускане на автомобилите. Утре, когато е Черешова задушница няма да има протест.

Хората протестират поне от 4 години и до този момент през годините не е имало никакви действия за ремонтиране на пътя, освен запълване на дупки, които при дъжд стават още по-големи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
1
 
! Отговори
НЕ МОЖЕ ТАКА преди 2 години
САМО ДА ПРОТЕСТИРАТ - това селски хора би трябвало да са сръчни умели и работливи. Да се хванат за кирки, лопати и колички с чакъл и да оправят сами пътя. Може ако има истински селяни и каменоделци да си направят паваж - човек като го работи и прави за себе си го прави най-качествено.
5
2
 
7
 
! Отговори
тТт преди 2 години
Само вижте в Gmaps пътя между с. Полски Градец - с. Светлина.На 80% от него НЯМА асфалт!!! Лунен пейзаж...
4
2
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Значи викаш, тия дупки откак Бойко не е на власт е дошла Мая с голямата киpка и ги е изкопала тайно нощем да не я види никой?
3
0
 
5
 
! Отговори
СМЕНЯЙ АПИ!!! преди 2 години
*** как бе? *** нали Бойко ви построи магистрали? Чакаме само журналистите от Нешънъл Джиографик да дойдат да снимат! Какво недоволствате сега? Срещу кого протестирате? От известно време насам ми прави впечатление че Бойко млъкна, покри се даже, не го дават по телевизията ката ден...
2
4
 
3
 
! Отговори
мая общата- радеФ преди 2 години
ама Бойко вече не е на власт , що протестирате ?
1
0
 
4
 
! Отговори
Nqma Bg kalviatura преди 2 години
Obshtinata da se samosezira! 21-vi vek, a v Bulgariq vse edno e chega tozi termin. Ujasni upravlqvashti. Glasuvaite pak za partiqta na romite, i epten put she vidite.