Балтова: Най-големите германски туроператори са у нас

Има надежда за летния сезон, страната ни вече е в зелената зона
21 юни 2021 14:08, Анисия Иванова
14
Балтова: Най-големите германски туроператори са у нас
Снимка: БГНЕС

Германският пазар е приоритетен за нашата страна и правим всичко възможно да привлечем потенциалните туристи, когато бъдат облекчени условията за пътуване, каза каза във Варна служебният министър на туризма Стела Балтова. Според нея от съществено значение е фактът, че страната ни вече е в зелената зона.

Тя допълни, че най-големите германски туроператори са на посещение в България, за да се срещнат със свои партньори и да се убедят на място в качеството на продукта, който предлагаме.

По думите й тази визита ще окаже своето влияние не само за настоящият момент, но и в стратегически план.

"Информацията от гостите какво е състоянието на сектора у нас веднага ще достигне до 11 хиляди туристически бюра в Германия", посочи Балтова. Според нея от значение е и това, че присъстват и журналисти, които чрез свои публикации ще информират немската общественост.

Балтова призова отново българите да се погрижат за себе си, а и за останалите, като се ваксинират. Ваксинацията е абсолютно доброволен процес, но хората да имат предвид, че живеем във време, в което тя е условие за свободното движение, посочи министърът, цитирана от БТА.

Министърът допълни, че вече е започнало засилване на националната ни реклама на руския пазар. Тя уточни, че през тази седмица предстои провеждането на сериозен уебинар с руски туроператори, в който ще участват и български екскурзоводи.

Има надежда за този сезон и тази визита е от голямо значение, защото България дава знак, че е готова да посреща туристи и хотелите са подготвени, допълни Лука Пиконе, мениджър в туроператорска фирма от Мюнхен. По думите му за колегите му е било важно да излязат с обща информация за състоянието на сектора у нас. Пиконе допълни, че очакванията са броят на пътуванията към нашето Черноморие да достигнат около 30-35 на сто от тези през 2019 г. Той посочи, че вече има чартърни полети, но те ще се повишат, ако търсенето за страната ни се увеличи.

Освен слънце и море, България може да предложи и много други неща, каза още Пиконе. По думите му страната ни е много атрактивна за семеен туризъм, защото има много интересни обекти и градове за посещение.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
Тая сега ли ги видя?
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Госпожа много сте загрижена за мутренските хотели ,построени преди години направо на пясъка
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чуй ме добре, красавице. През 2009 изкарах свинския в болницата с пневмония. Оттогава до сега гриповете ме подминават, та ако ще от минарето на джамията, или от камбанарията на "Ал.Невски" да ме призовавате, НЕМА да се ваксинирам. Точка.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая каква муцуна е, ще си пътувам кадето си искам без отровата, ще им губя времето по границите да ми правят тестове.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха, ха, ха никой не ще на БЕТОНОМОРИЕТО!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ваксинацията е абсолютно доброволен процес, но хората да имат предвид, че живеем във време, в което тя е условие за свободното движение", посочи министърът, цитирана от БТА. --------- Това заплаха ли е? Както искаме ще се придвижваме. Има си PCR-тестове. "Балтова призова отново българите да се погрижат за себе си, а и за останалите, като се ваксинират." Това е абсурдно вменяване на някакъв "дълг". Да се грижат за себе си с ваксина тези, които искат. А за "грижата" за останалите... без коментар!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Балтова ела виж къде отиват българските туристи ела на Кулата да погледаш па може една агитация да им спретнеш да обърнат към Слънчев бряг
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
германците са бедни надменни стиснати ограничени пълхоци. богатите германци не идват у нас а ходят да го играя баровци по прованса, италия и източна азия. оставете тези гадове на мира. затриха ни държавата, сега ще ни затрият и езика като го подарят на макетата. Весилка за меркел и протежетата и тиквю и чебурашкю и тримата американски кукли на конци.
2
10
 
2
 
! Отговори
Хах преди 1 месец
До Хм - голяма пропаганда - ваксините те предпазават и ти помагат да бъдеш здрав. Бай Ганьо обаче чел две статии във форуми с неясен собственик, влязал в две групи във фейсбук и вече знай най-добре от всички. Айде връщай се в пещерата.
1
1
 
13
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
"Балтова призова отново българите да се погрижат за себе си, а и за останалите, като се ваксинират. Ваксинацията е абсолютно доброволен процес, но хората да имат предвид, че живеем във време, в което тя е условие за свободното движение", посочи министърът, цитирана от БТА. --------------- Тази си губи времето с преболедувалите! Пак пропаганда за ваксините. И като живеем във време, в което тя е условие за свободното придвижване какво?! Аман от тъ.пи призиви за ваксинация. Плюс това има PCR!!!!!!!