Отчитат извънредно електромерите заради скока в цените на тока

Средно с 3% се очаква да поскъпне в цялата страна от 1 юли
30 юни 2021 11:48, Анисия Иванова
61
Отчитат извънредно електромерите заради скока в цените на тока
Снимка: БГНЕС

Увеличението на тока от първи юли наложи извънредно отчитане на електромерите в цялата страна. И трите електроразпределителни дружества дават възможност за самоотчет, а ЧЕЗ организира и извънреден график.

Средно с 3% се очаква да поскъпне токът в цялата страна от 1 юли. Тъй като новата цена ще влезе в сила преди края на месечния отчетен период, се налага междинно отчитане на данните.

Всъщност и трите електроразпределителни дружества дават два варианта за междинно отчитане.

ЧЕЗ електроразпределение организира извънреден отчет, като графикът за него е публикуван на сайта на дружеството. Вариант е и самоотчетът, който трябва да бъде направен към 30 юни, а срокът за подаване по имейл, телефон или в центровете за обслужване на клиенти е до 4 юли включително.

ЕВН няма да организират извънредно отчитане, като данните, отчетени по стандартен график, ще бъде разделени пропорционално на дните по новата и старата тарифа. Срокът за подаване на данните в офис на ЕВН е 5 юли, съобщи БНР.

Енерго про също ще отчитат по стандартен график, а данните ще бъдат разделени пропорционално на дните по новата и старата тарифа. Данните при самоотчет трябва да бъдат подадени до 2 юли по имейл, телефон или в офис за обслужване на киенти.

А освен че поскъпването ще се отрази директно на сметките на всеки абонат, то ще доведе и до още разходи за домакиствата.

С окончателно решение за цените на тока Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да излезе на 1 юли.


61
Още от Коронавирус
Проф. Илко Гетов: Наесен два пъти по-тежко ще пострадаме от Делта варианта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
Гудю преди 3 седмици
До хахахаха Е, нали свалихте боцан. За какъв боцан още ревеш??
57
1
 
2
 
! Отговори
Цвичка преди 3 седмици
Случва се очакваното. Дойдоха комунистите на власт и зимата ще бъде Виденов 2.
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От 17000 електромера със съмнение за манипулация, 80% са манипулирани. Смятайте как зверски се краде ток, но и разпределителните дружества не изостават, електромерите фабрично си идват с 12% повече, така че балъците плащат тока, които крадат тарикатите. Това е *** България, където няма контрол никъде от повече от 30 години.
55
0
 
1
 
! Отговори
До 45 преди 3 седмици
Какви шестстотин евро...от кога тока се плаща в евро..ти 600 евро знаеш ли колко киловатач. са...да не отопляваш 10000кв.м хале...май твоята работа е като не били компютри а компоти..не вили евро а левро
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С гн - борисов напред
53
1
 
6
 
! Отговори
Мен преди 3 седмици
Нали нямаше да поскъпва? Докато има овце ще има и кой да стриже!
52
3
 
5
 
! Отговори
хахахаха преди 3 седмици
Малко е.За тая рая дето реве за боцан,30 процента!Как чешките пенсионери ще си получат индексациите!Как ще си получат нЕкои Ора кУмисионнитите!
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И после, защо горим гуми да се топлим зимата :) и вас ще горим. При условие, че видимо не стигат парите на българина за ток? Какви ги вършат, кой пак не се е наял?
50
3
 
5
 
! Отговори
Коко Горилата преди 3 седмици
Мачкай, Радев!
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До "БДС не беше лош по време на соца, но вие искахте да живеете по американски богато.Затова от ден на ден все по-лошо става!" ________________________ То затова сега няма да пенсии и т.н. Не насмогваме да плащаме 3те фалита на държавата "по време на соца", милиардите, завлечени от техните хора, организирали преврата си 1989, банковите им кредитни истории и т.н.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И сега като се започне вдигането на всичко, здравей инфлация 10%
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да не забравите да отчетете и в Столюпиново, то така или иначе едва ли има повече от 5 електромера в целия квартал за ташунковците. Виждал съм ги как се греят на улицата зимата с прижина за легло и свързана в контакта, начервява до червено и тези подскачат около нея.
46
1
 
8
 
! Отговори
БЪРЗИ И ЯРОСТНИ преди 3 седмици
Колко бързо и свекавично действат, за да са на печалба да не обеднеят страшна работа. Зимата какво ни чака докато ни разсейват с разни вируси икономически ще убиват хора.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
При мен в България през зимата тока ми е по 600 евро на месец и 150 евро през лятото, но не съм седнал да плача като някой от Копенхаген с 240 евро на месец за ток.
44
1
 
12
 
! Отговори
mery преди 3 седмици
До Анонимен 37 Господин Анонимен, в Копенхаген месечната ви заплата не е 600-700 лв., така че можете да си позволите да плащате по 240 евро ток. Върнете се в България да поработите малко с българска заплата и да се изхранвате, и да си плащате консумативите с нея.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 26 - Преди 1989 взимах чисто 7000 лева на година, а сега взимам чисто 28000 лева на година,но не аз съм критерия. През 1989 година половината хора получаваха чисто над 250 лева месечно, а през 2020 година половината хора получаваха чисто над 750 лева месечно. (Чисто е нетната заплата)
42
3
 
2
 
! Отговори
През соца имахте преди 3 седмици
днес нямате, освен ако не сте от нашите хора.Вие сте зле, нашите хора за да са добре.
41
3
 
11
 
! Отговори
Чичо Жан преди 3 седмици
Скоро ще си припомните 97 г. с тая инфлация.
40
3
 
7
 
! Отговори
През соца имахте преди 3 седмици
качествена храна и собствени жилища.Днес това имат по много крадците.
39
3
 
11
 
! Отговори
През соца имахте преди 3 седмици
най-важното - спокоен живот.Нещо непостижимо сега, дори чудо да стане.Днес всеки откачалник може да те усмърти на улицата.При соца имахте държава.Сега е к0чина Дс мафиотска.