Отчитат извънредно електромерите заради скока в цените на тока

Средно с 3% се очаква да поскъпне в цялата страна от 1 юли
30 юни 2021 11:48, Анисия Иванова
61
Отчитат извънредно електромерите заради скока в цените на тока
Снимка: БГНЕС

Увеличението на тока от първи юли наложи извънредно отчитане на електромерите в цялата страна. И трите електроразпределителни дружества дават възможност за самоотчет, а ЧЕЗ организира и извънреден график.

Средно с 3% се очаква да поскъпне токът в цялата страна от 1 юли. Тъй като новата цена ще влезе в сила преди края на месечния отчетен период, се налага междинно отчитане на данните.

Всъщност и трите електроразпределителни дружества дават два варианта за междинно отчитане.

ЧЕЗ електроразпределение организира извънреден отчет, като графикът за него е публикуван на сайта на дружеството. Вариант е и самоотчетът, който трябва да бъде направен към 30 юни, а срокът за подаване по имейл, телефон или в центровете за обслужване на клиенти е до 4 юли включително.

ЕВН няма да организират извънредно отчитане, като данните, отчетени по стандартен график, ще бъде разделени пропорционално на дните по новата и старата тарифа. Срокът за подаване на данните в офис на ЕВН е 5 юли, съобщи БНР.

Енерго про също ще отчитат по стандартен график, а данните ще бъдат разделени пропорционално на дните по новата и старата тарифа. Данните при самоотчет трябва да бъдат подадени до 2 юли по имейл, телефон или в офис за обслужване на киенти.

А освен че поскъпването ще се отрази директно на сметките на всеки абонат, то ще доведе и до още разходи за домакиствата.

С окончателно решение за цените на тока Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да излезе на 1 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
1
 
! Отговори
Гудю преди 2 години
До хахахаха Е, нали свалихте боцан. За какъв боцан още ревеш??
43
3
 
2
 
! Отговори
Цвичка преди 2 години
Случва се очакваното. Дойдоха комунистите на власт и зимата ще бъде Виденов 2.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 17000 електромера със съмнение за манипулация, 80% са манипулирани. Смятайте как зверски се краде ток, но и разпределителните дружества не изостават, електромерите фабрично си идват с 12% повече, така че балъците плащат тока, които крадат тарикатите. Това е *** България, където няма контрол никъде от повече от 30 години.
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С гн - борисов напред
40
3
 
6
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Нали нямаше да поскъпва? Докато има овце ще има и кой да стриже!
39
5
 
5
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Малко е.За тая рая дето реве за боцан,30 процента!Как чешките пенсионери ще си получат индексациите!Как ще си получат нЕкои Ора кУмисионнитите!
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И после, защо горим гуми да се топлим зимата :) и вас ще горим. При условие, че видимо не стигат парите на българина за ток? Какви ги вършат, кой пак не се е наял?
37
5
 
5
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Мачкай, Радев!
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "БДС не беше лош по време на соца, но вие искахте да живеете по американски богато.Затова от ден на ден все по-лошо става!" ________________________ То затова сега няма да пенсии и т.н. Не насмогваме да плащаме 3те фалита на държавата "по време на соца", милиардите, завлечени от техните хора, организирали преврата си 1989, банковите им кредитни истории и т.н.
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега като се започне вдигането на всичко, здравей инфлация 10%
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не забравите да отчетете и в Столюпиново, то така или иначе едва ли има повече от 5 електромера в целия квартал за ташунковците. Виждал съм ги как се греят на улицата зимата с прижина за легло и свързана в контакта, начервява до червено и тези подскачат около нея.
33
3
 
8
 
! Отговори
БЪРЗИ И ЯРОСТНИ преди 2 години
Колко бързо и свекавично действат, за да са на печалба да не обеднеят страшна работа. Зимата какво ни чака докато ни разсейват с разни вируси икономически ще убиват хора.
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При мен в България през зимата тока ми е по 600 евро на месец и 150 евро през лятото, но не съм седнал да плача като някой от Копенхаген с 240 евро на месец за ток.
31
3
 
12
 
! Отговори
mery преди 2 години
До Анонимен 37 Господин Анонимен, в Копенхаген месечната ви заплата не е 600-700 лв., така че можете да си позволите да плащате по 240 евро ток. Върнете се в България да поработите малко с българска заплата и да се изхранвате, и да си плащате консумативите с нея.
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 26 - Преди 1989 взимах чисто 7000 лева на година, а сега взимам чисто 28000 лева на година,но не аз съм критерия. През 1989 година половината хора получаваха чисто над 250 лева месечно, а през 2020 година половината хора получаваха чисто над 750 лева месечно. (Чисто е нетната заплата)
29
5
 
2
 
! Отговори
През соца имахте преди 2 години
днес нямате, освен ако не сте от нашите хора.Вие сте зле, нашите хора за да са добре.
28
5
 
11
 
! Отговори
Чичо Жан преди 2 години
Скоро ще си припомните 97 г. с тая инфлация.
27
5
 
7
 
! Отговори
През соца имахте преди 2 години
качествена храна и собствени жилища.Днес това имат по много крадците.
26
5
 
11
 
! Отговори
През соца имахте преди 2 години
най-важното - спокоен живот.Нещо непостижимо сега, дори чудо да стане.Днес всеки откачалник може да те усмърти на улицата.При соца имахте държава.Сега е к0чина Дс мафиотска.
25
4
 
15
 
! Отговори
НЕМА ЛАБАВО преди 2 години
Скоро ще събирате дъждовна вода да се обръснете !