Мъжът, нападнал момиче в Бургас, имал няколко различни мотива

Един от тях е, че искал "да избави баща си от невидими човечета"
1 юли 2021 09:58, Ния Христова
32
Мъжът, нападнал момиче в Бургас, имал няколко различни мотива
Снимка: Pixabay
Мъжът, нападнал момиче нож в Бургас, остава в ареста. Това постанови Окръжният съд. Във вторник мъжът рани сериозно 17-годишна ученичка на пешеходна пътека. Тя е настанена в болница с 18 прободни рани, припомни Нова тв.
 
В съда бяха представени документи за това, че нападателят е с „параноидна шизофрения". Заседанието бе прекъсвано неколкократно заради поведението му.
 
"По информацията, с която разполагаме, обвиняемият е бил настанен за лечение в областния диспансер последно през декември 2015 г. По негови самопризнания, той не е приемал поддържаща терапия, като е бил изцяло некритичен към заболяването си", обясни наблюдаващият прокурор и ръководител на Бургаската окръжна прокуратура Георги Чинев.
Още по темата
 
Той обясни, че между обвиняемия и пострадалата е имало разговор, след който Иван я е нападал, хващайки я за косата, той прорязва гърлото й, като причинява прорезна рана с дължина 15 см, след което й нанася 16 прободни рани в гърба. Според обвиняемия причината за нападението е конфликт с брата на момичето. Той също е разпитан, но има несъответствие между двете версии на двамата мъже.
 
"Това, което може да се изведе като безспорно, е, че те са имали конфликт. Обвиняемият твърди, че е чул слухове, че братът на пострадала е злословил срещу него. В последствие той заявява, че предприел посегателството, за да може да избави баща си „от невидимите човечета, които го тормозят”. Веднъж той посочва, че мотивът е омраза към брата на пострадалата, след това – че е искал да избави баща си",  обясни Чинев.

32
Още от Страната
Без джипове до Седемте рилски езера от днес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо ни занимавате с този човек с "параноидна шизофрения". Все едно какво е казал. Държавата трябва да ги прибира тези, защото са опасни и за свои и чужди. Роднините не могат да се справят. Прекопирайте го същото, каквото беше при бай Тошо.И дайте повече оптимистични новини. Горкото момиче.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не мога да разбера защо когато се коментират много наболели проблеми в обществото ни и е нормално да се изказват различни мнения, но целта да е една, а именно всички да изискваме да живеем спокойно и службите да си вършат работите. Само че се намира някой, който започва да политизира и тези теми. Най-смешното е, че всички, които не идваме от гората, знаем, че тези проблеми се появиха с криворазбраната демокрация. Който не е живял навън само той може би не знае, там за какви закони става въпрос..
28
0
 
2
 
! Отговори
Луд преди 3 седмици
Този е луд кагато му изнася а това с диспансера 100% е заради наркотици така се прави като си беден и нямаш пари за комуна.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Предполагам, че има родители или близки и когато момчето има психично заболяване, трябва някой да се погрижи за лечението му. Какво са очаквали, че ще му мине като настинка? Абсолютно безотговорно отношение към детето си и към обществото. Според мен и близките в такива случаи трябва да носят отговорност. Сега ще го освидетелстват, след което ще лежи в болница и след време отново на улицата.
26
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Че тоз готов за генерален секретар на нато!
25
0
 
6
 
! Отговори
Пълно е с такива преди 3 седмици
Ами луд е, то е ясно. Но на кой нормален може да му хрумне, че луд ще осъзнава колко е куку и ще се лекува сам? Пълно е с такива по улиците, трябвало да се интегрират. Как се интегрира такова? Не му е мястото на свобода
24
0
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 3 седмици
Аз познавам един много добър лекар който може да го излекува този ***.Казва се бай Ставри
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нещо май са объркали от напъни диагнозата - шизото води до забавени реакции, ступор, самонараняване или самоубийство, занемарен външен вид, а тука всичкото му е наобратно. Да им ги измислят друга диагноза и да го отпущят мумчетно както изглежда че ще стане.
22
13
 
7
 
! Отговори
Психиатър преди 3 седмици
Наложително е да се направи психиатрично изследване на Фигуранта и министрите от служебното правителство!!! Държавата е тръгнала към пропаст и няма спиране с тези некадърници! Вероятно българския народ е "такъв народ" ,който мазохистично иска отново национална катастрофа ! Всякакви политически б.о.к.л.у.ц.и врещят за власт и са жадни за милиардите от Европа! А Европа на тях няма да даде !!!
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има много мотиви такива *** да не живеят.
20
0
 
12
 
! Отговори
морски преди 3 седмици
Не само е пълно с таква нарьгвачи, ами и туристите взеха да правят каквото си искат.В резултат зверилника тук е 100% джунгла.
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо човек с параноидна шизофрения се разхожда свободно?
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Бургас е пълно с изпържени мозъци от дрога. Този е просто поредният с шизофренични симптоми. Преди 1-2 години пак в квартал "Изгрев", жена беше брутално изритана в гърба от младеж на автобусна спирка. Примерите са много. Истинска борба с наркоразпространението - няма.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отново не си вършат работата институциите, да го сложат в психото и да кажат, че е презозирал с хапечета и готово... аман от такива полу-човеци !!!
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Болно и ненормално общество поражда и такива хора.Ваксата ще оправи всички - до пълно заличаване.А разгласяването на подобни случаи ги разраства.
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Погрешен е подходътНеговите родители са си "пазели" детенцето да не иде в специализирано заведение, а сега му вадят епикризите отпреди 2015, за да му помогнат.
14
2
 
18
 
! Отговори
Георги Г. преди 3 седмици
Какво значение има какво са му мотивите. Да го вкарват зад решетките до живот. Такива изверги на свобода не мисля, че са нужни на някой в обществото. Мен ако някой ме пита бих казъл да му се вземат органите и да спасят някой стойностен човек с тях, ама нали не било хуманно, правата на човека ... тъпотии.
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И след като този е доказан перко, при това агресивен, защо не е бил в специализирано заведение, а го оставили на свобода, с идеята, че ще прояви разум и ще си пие хапчетата?И колко ли още такива опасни перковци се разхождат по улиците и е въпрос на време да стане нова беля?
12
6
 
0
 
! Отговори
Има да чакаш преди 3 седмици
До Щеше да е по-добре
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Експериментите с наркотици водят до шизофрения, която после ти е за цял живот. Най-лошо е ако си податлив на агресия, тогава става страшно.