Плажовете ни - малко за туристите, бой за шезлонги

Това била и една от причините българите да почиват в Гърция
95
Плажовете ни - малко за туристите, бой за шезлонги
Снимка: БГНЕС

Летният сезон е по-добър от миналия, но можеше да е далеч по-добър. Много от мерките за помощ закъсняха времево. Противоепидемичните мерки също са объркващи, коментира пред БНР Димитър Попов от Асоциацията на туроператорите и туристическите агенти.

Според него притеснителен е фактът, че въпреки Covid ограниченията в Гърция, българите все пак предпочитат южната ни съседка за лятната си ваканция.

"У нас и при 30% затворени хотели, пак има бой по плажа, хората спят по шезлонгите, защото няма място на плажа. Може би трябва да се пренасочим към пазари, при които хората не търсят плажове. Затова се разви и алкохолният туризъм. В по-далечна перспектива ще трябва да се връщаме към туристи от Близкия изток, от арабския пазар, които търсят не плаж, а забавление, хазарт", коментира Попов.

Той посочи, че на северното ни Черноморие основно туристите са от Румъния.

"В чисто икономически план се реализират много малко нощувки. Имаме 4,6 млн. реализирани нощувки в хотелите, което е нищо. Включително българите реализират малко нощувки", обясни Попов.

Той прогнозира фалити в бранша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: плаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
5
 
! Отговори
Помориец преди 2 години
Боли ме ....за това какво пишат, при 10 апартамента които отдавам под наем свободни дати имам само за септември и телефона не спира да звъни ! Така че ходете си в "хубавата и евтина" Гърция , и без това няма къде да ви настаним ;)
85
0
 
2
 
! Отговори
Местен преди 2 години
Това го е писал някакъв *** !
84
1
 
4
 
! Отговори
Хееееее преди 2 години
Много тъпо изказване! Значи да не ходя на море заради морето, а за да пия, дрогирам и да ходя по казина хммммммм! После не питай защо ходим в Гърция, а не по българското черноморие!! Явно тук не сме дошли!!
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато и да започнат да фалират, все ще е късно. Дано с фалитите да започнат и да ги събарят празните хотели... Еб**а майката на цялото черноморие, заплатите които предлагат на служителите си са минималните за страната и ги юркат да бачкат по 12-16 часа на ден, докато те си карат S класите и строят още и още хотели, но се оплакват, че няма туристи и няма пари за да вдигнат заплатите. Но то умна мутра къде сте виждали, че да мисли за бъдещото развитие, а не само от днес за утре.
82
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 1 седмица си търся хотел по нашето Черно море, но удрям на камък, защото от 300 хотела, само 5 разрешават домашен любимец. Е, искам не искам, ще ходя в чужбина. Там никога не съм имала проблеми с това.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най после някой няма ли да започне да им събира полагаемите данъци на тея, Варна само хотели и апартаменти , а всичко което не е главните булеварди е потънало в разруха,
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко раздаде на неговите авери цялото Черноморие ,хотелите им пращят по шевовете от туристи
79
1
 
8
 
! Отговори
Фъки преди 2 години
Българското черноморие е малко за тези новопостроени хотели ? Когато го разчистят от презастрояването тогава може и да стане приятно.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Колева-Браво,супер истина,не стига че даваш 30 лева за сянката ами сервитьорки през 5 мин идват да питат какво ще поръчаме
77
15
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Taка е при управлението на Радев и Трифонов. Мафия, разруха, бедност и тежък криминал. Факт!
76
1
 
25
 
! Отговори
Ами как ?! преди 2 години
Как ще развиваме пазар за туристи които търсят плажове, като не останаха, всичко застроихте вашта кожа. Развивайте алкохолния туризъм, привлечете пияния *** на Европа, да ви повръща по улиците, да се клатят по плажовете, да бият персонала по хотелите и после пак се чудете , защо бре мама му стара българите предпочитат Гърция?!Такъв алчен народ , това заслужава!
75
1
 
24
 
! Отговори
Антон преди 2 години
В момента съм на слънчев бряг. Има чужденци, може би не толкова много като предишни години.На местата които като цяло се посещават от българи, нивото е паднало и има тежки ***. Преди години тези места поне се посещаваха от хора с възможности или поне над средното за страната. В момента поради по-ниските цени , посетителите са прости, нахални, ***, мислещи си че са големата работа като са на слънчев брях. Жалко виждам адски прости българи, нямам идея съшите тези къде са ходели преди
74
0
 
19
 
! Отговори
Плажовете ни ли?!! преди 2 години
Отдавна не са наши,а много обикновени хора забравиха безплатните плажове.
73
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Приморско е доста пълно, е верно и със селяци, малко чужденци, цените са високи и не си струва това за което ги даваш. Чадър 7лв., шезлонг 7лв., половината са празни, свободната зона е пълна, но към обед и тя се освобождава. Ако искаш евтино море идваш тук 50лв.двойна стая в евтин семеен хотел и 50лв./ден ядене. Ходил съм в Гърция и много съжалявам, но там е по-добре и уредено и знаеш за какво си даваш парите.
72
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой луд да ходи на кафяво море чак и да се бие.Снимката показва колко са пълни
71
0
 
7
 
! Отговори
СБ преди 2 години
Бях 10 дена на Слънчев бряг, отскочих до Влас и Равда. Цените във Влас и Равда са по-скъпи - говорим за обикновени заведения за хранене дори шезлонгите и чадърите. На Слънчев бряг свободните зони са заети само пред пред плажа, а шезлонгите на 25%, предимно от чехи, малко румънци и руснаци.
70
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харесайте този коментар, ако сте хващали мощно разстройство на мутроморието! Който не е - да сложи минус!
69
7
 
15
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
При нас в най-големия Исторически парк в света до Варна, всички къщи за гости са резервирани тази седмица - сезонът е много силен при нас, защото няма мутри и бетон, а къщите са тракийски от камък! Радев, бутай бетона!
68
0
 
20
 
! Отговори
Едно време бабите ви преди 2 години
все на шезлонг на плаж са били Лятото.
67
0
 
8
 
! Отговори
Така е в Мутроландия преди 2 години
Бой+Чалга или в обратен ред=все тая.