Плажовете ни - малко за туристите, бой за шезлонги

Това била и една от причините българите да почиват в Гърция
95
Плажовете ни - малко за туристите, бой за шезлонги
Снимка: БГНЕС

Летният сезон е по-добър от миналия, но можеше да е далеч по-добър. Много от мерките за помощ закъсняха времево. Противоепидемичните мерки също са объркващи, коментира пред БНР Димитър Попов от Асоциацията на туроператорите и туристическите агенти.

Според него притеснителен е фактът, че въпреки Covid ограниченията в Гърция, българите все пак предпочитат южната ни съседка за лятната си ваканция.

"У нас и при 30% затворени хотели, пак има бой по плажа, хората спят по шезлонгите, защото няма място на плажа. Може би трябва да се пренасочим към пазари, при които хората не търсят плажове. Затова се разви и алкохолният туризъм. В по-далечна перспектива ще трябва да се връщаме към туристи от Близкия изток, от арабския пазар, които търсят не плаж, а забавление, хазарт", коментира Попов.

Той посочи, че на северното ни Черноморие основно туристите са от Румъния.

"В чисто икономически план се реализират много малко нощувки. Имаме 4,6 млн. реализирани нощувки в хотелите, което е нищо. Включително българите реализират малко нощувки", обясни Попов.

Той прогнозира фалити в бранша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: плаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
45
 
! Отговори
Qwerty преди 2 години
2017 бяхме на море в Свети Влас и тогава ми направи впечатление, че на всяка кабинка на спасителите от северния край до новия Несебър имаше реклама на Лопедиум, стана ми много смешно. 3 дни по-късно изобщо не ми беше до смях.
45
12
 
12
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
До ИнспекторДа избягат от "такива като мене"... От къде знаете аз какъв съм ? Както казах и по рано- типичния бай *** тип - Ново излюпил се "Европеец", който си мисли че като отиде в чужбина е много по, по-най, от тези който са в България!!!А това че Гръцката брегова ивица е 20 пъти по-голяма от Българската, това че Гърция има 5 пъти повече плажове от България, това отразявате ли го като фактор ? Когато се гордеете че ходите в Гърция, а не при простолюдието в Бг...!?
44
31
 
8
 
! Отговори
Приморски хотелиер преди 2 години
Сезона е супер.Продължавайте да пишете колко велика е Гърция и плажовете.Хората са при нас.Кръчмите пълни.Ще има жътва
43
2
 
4
 
! Отговори
Бай Ганя преди 2 години
Друже бил съм там.Плажа е изкуствен но чист .Улиците ги мият с шампоан забелязах.
42
0
 
38
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
Слънчев бряг е бил проектиран и построен с 13-14 хил. леглова база, барабар с почивните станции, а плажната ивица е с капацитет 20 хил. Е, сега при над 120 хил. легла, колко могат да се доберат до плажната ивица, дори хотелите да са с 30% заетост?
41
1
 
62
 
! Отговори
123 преди 2 години
Искам да попитам всички тези, което обявяват българите, които ходят в чужбина на море за чуждопоклонници, нашите собственици на хотели и заведения по морето не са ли чуждопоклонници? До преди няколко години сваляха звезди от небето (да не кажа нещо доста по-грубо) на долопробни англичани, руснаци, румънци и всякаква подобна ***. Държаха се с българите отвратително. Никакво обслужване, боклучава храна и арогатно високи цени, за това, което се предлага. Всичко си заслужавате!!!
40
14
 
7
 
! Отговори
помия преди 2 години
Абсурдното, е че всичко което става по Черномрието е с карт бланш от София, но самите софианци са първа инстанция по плюене и андрешковска снобария.
39
0
 
8
 
! Отговори
Проблеми трупани с преди 2 години
години не са решени в Туризма.Защото така е изгодно на мутрите, които командват (не само) в Туризма.Какво стана с разпознаваемото ни туристичиско лого?!Силно известно ли е??
38
0
 
20
 
! Отговори
:) преди 2 години
"хората спят по шезлонгите " :)))))))
37
5
 
9
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
До Бай ГаньоНяма смисъл. Всичко е въпрос на гледна точка, на възприятия, на това което са способни да видят очите ни. Когато отидеш с негативна нагласа, способен да търсиш само най-лошото, и в Монте Карло да си. Все ще останеш недоволен.
36
5
 
23
 
! Отговори
Инспектор преди 2 години
До Сатира По големи глупости не можа ли да измислиш- с буркани на море.Хората ходят в Гърция да се насладят на прясна риба и да избягат от такива като тебе.И дали ще имат хората двойно гражданство не е твоя работа.ОК?
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СатираАми като е по добре и по качествено що да не .Не става въпрос за национализъм а за качество.А .И ако си купя кола Хонда значи ли че съм японецопоклоник?
34
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяха бетонирали черноморието щяхте да плащате за хотел по 500 лв. на вечер или да ходите на скъпа мръснна квартира със сърдити хазяини !!
33
0
 
26
 
! Отговори
помия преди 2 години
В по-далечна перспектива ще трябва да се връщаме към туристи от Близкия изток, от арабския пазар, които търсят не плаж, а забавление, хазарт", коментира Попов.Връх на помията.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 36- милиони не искат да имат нищо общо с племето ч0векоподобни некадърни връзкари което ръкопляса по команда на тиквата мутра и дерибеевски, така ли не разбра вече
31
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леко да ме се избием за шезлонгите по 5-8лв.Само заемат място по пясъчната ивица и стоят празни.Как ли сме почивали 25 години без да има концесионери се чудя.Аз съм ЗА премахване на концесионерите и ЗА освобождаване на родните плажове от тези кърлежи-кръвопийци.
30
1
 
14
 
! Отговори
Бай Ганя преди 2 години
Издай местата където ходиш ,че аз където стъпя по чернотоморието все зле.Не си истински българин а се българееш ти .ще ти се да будеш
29
25
 
3
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Аз съм на морето. Бой не виждам. Половината ми съученици имат хотели тук и само си викаме евала. Аграрно мислещите са си същите, както отпреди 30+ години -и лаф и манталитет - ходят на плаж от осем до обед и след 16 часа и после режат салата да им е по-евтино :)
28
32
 
11
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
През 16,17-ти век. Хиляди българи доброволно са приели Исляма в османската империя, отрекли са се от религия и род. За да избегнат някой данъци, и да получат реализация в рамките на империята. Потурчване не е имало!!! Сега милиони Българи са готови да станат Германци, Англичани, Французи за да получат някое друго евро в повече. Милиони са готови да отидат във "хубавото" гръцко море, напълнили багажниците си със буркани. Важно е че са в чужбина на море!!!
27
5
 
18
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
До Бай ГаньоНе е до Българеене.Превърнахме се в едно оскотяло, негативно и омразно племе. Има толкова проссттт народ, да Има..!