Плажовете ни - малко за туристите, бой за шезлонги

Това била и една от причините българите да почиват в Гърция
95
Плажовете ни - малко за туристите, бой за шезлонги
Снимка: БГНЕС

Летният сезон е по-добър от миналия, но можеше да е далеч по-добър. Много от мерките за помощ закъсняха времево. Противоепидемичните мерки също са объркващи, коментира пред БНР Димитър Попов от Асоциацията на туроператорите и туристическите агенти.

Според него притеснителен е фактът, че въпреки Covid ограниченията в Гърция, българите все пак предпочитат южната ни съседка за лятната си ваканция.

"У нас и при 30% затворени хотели, пак има бой по плажа, хората спят по шезлонгите, защото няма място на плажа. Може би трябва да се пренасочим към пазари, при които хората не търсят плажове. Затова се разви и алкохолният туризъм. В по-далечна перспектива ще трябва да се връщаме към туристи от Близкия изток, от арабския пазар, които търсят не плаж, а забавление, хазарт", коментира Попов.

Той посочи, че на северното ни Черноморие основно туристите са от Румъния.

"В чисто икономически план се реализират много малко нощувки. Имаме 4,6 млн. реализирани нощувки в хотелите, което е нищо. Включително българите реализират малко нощувки", обясни Попов.

Той прогнозира фалити в бранша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: плаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Гледай Созопол и не преди 2 години
се чуди защо искат да отцепят Обзор в отделна Община.Следва и Сл.бряг.
25
0
 
4
 
! Отговори
тошо преди 2 години
Ами те тиа са zиgаии от Ръмъния. Кви туристи бе иват вече загорели кат на тва онвато.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Урок.Къде си тръгнал да сравняваш народ със оскотяло просто племе?!
23
2
 
0
 
! Отговори
Бай Ганя преди 2 години
До СатираТи пък кво са Българееш ?
22
1
 
37
 
! Отговори
Урок преди 2 години
Пандемията ще регулира неща.които иначе щяха да се оправят след много години. Не се научиха от урока в Испания, че такива огромни хотели не са ни нужни. В Испания крайбрежието е огромно и дори и там хотелите са празни. У нас ивицата малка, а хотелите големиТук трябваше да се направят много къмпинги, но не като старите, а с места за кемпери, еднофамилни къщички, места за пикник, за коли и т.н. В Словения и Хърватия са го направили, в Гърция също. Това е особено подходящо за Северното черноморие.
21
3
 
25
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
"Според него притеснителен е фактът, че въпреки Covid ограниченията в Гърция, българите все пак предпочитат южната ни съседка за лятната си ваканция." В това няма нищо обезпокоително, неуважаеми другарю Попов!!! Това е много положителен факт!!! Надявам се прогнозата ти /вж. последното изречение в статията/ да се сбъдне.
20
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те им намалиха ДДС-то за да не увеличават цените, а навсякъде цените в ресторанти и заведения са масово надути. Тея си заслужават каквото са си надробили. Само гледат да скубят туристите.
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега хотелите ще си ги наврат в...
18
29
 
18
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Всяка година си почивам в Бг и съм доволен, обиколим съм цялото Южно Черноморие. Важно е човек добре да избира - Кога да отиде на море, къде и при кой да отседне, и какви заведения да посети. Пък който иска да ходи във "евтина" Гърция да го хапят медузи и прочее...прав му път. От Османско време насам сме чуждопоклонници и такива си останахме.
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да им се спрат всички помощи!
16
0
 
35
 
! Отговори
Колева преди 2 години
Плажове -има,но са заети от заведения....
15
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А фекалните разливи и обратните води, които се вливат директно на плажа, не ги ли броите като причина да почиваме в Гърция? Ниското качество на услугите? Лоша интонационна среда, шум до малките часове, мръсотия, бетон, високи цени - ниско качество? Човек ако иска да гледа бетон си седи в града, няма смисъл да ходи на море.
14
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направиха българското черноморие помийна яма годна само за мизерници и алкохолици, и сега се сетили, че нормалните хора ходели е чужбина. Това заслужават докато не си променят отношението.
13
2
 
10
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
Вярно е в голяма степен.Ето вчера паркингите в градчето - препълнени.Подавайте сигнали на дежурните телефони(24/7 са) за всяка нередност.
12
0
 
25
 
! Отговори
абоната е на море преди 2 години
Как няма да се "реализират много малко нощувки", като данъчните не проверяват тарикатите в сивия сектор?!Не само "се разви и алкохолният туризъм", ами и химии забранени се продават на брега.Който обаче попречи на големите престъпления го чака закона ОМЕРТА.
11
28
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурен съм, че ако гърците въведат санитарен контрол на границата (да не може да се внася храна и алкохол) , 95% от почиващите българи в "евтина" Гърция веднага ще сменят палачинката и ще започнат да обясняват как са почивали в Бг и е много по-добре и евтино от Гърция...
10
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да за храната мога да кажа ,че в казармата по Бай Тошово време готвеха по вкусно от заведенията сега.
9
2
 
28
 
! Отговори
Истина е преди 2 години
Забравих да доплъня.Обичам България и обичах черноморието когато беше истинско.Коментирах по долу не от злоба а от болка.
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а вие за плажове пишете.
7
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупчото ( туроператор) не може да разбере,че хората търсят сигурност и хигиена и затова отиват на юг.Кой има желание да се тапъха в ковидарниците, които са спретнали с пилешкия си мозък.Кой има желание да отиде на море и да се върне с хранително разстройство като минимум.Мърлячиии.Слави да ви оправя ...