Плажовете ни - малко за туристите, бой за шезлонги

Това била и една от причините българите да почиват в Гърция
95
Плажовете ни - малко за туристите, бой за шезлонги
Снимка: БГНЕС

Летният сезон е по-добър от миналия, но можеше да е далеч по-добър. Много от мерките за помощ закъсняха времево. Противоепидемичните мерки също са объркващи, коментира пред БНР Димитър Попов от Асоциацията на туроператорите и туристическите агенти.

Според него притеснителен е фактът, че въпреки Covid ограниченията в Гърция, българите все пак предпочитат южната ни съседка за лятната си ваканция.

"У нас и при 30% затворени хотели, пак има бой по плажа, хората спят по шезлонгите, защото няма място на плажа. Може би трябва да се пренасочим към пазари, при които хората не търсят плажове. Затова се разви и алкохолният туризъм. В по-далечна перспектива ще трябва да се връщаме към туристи от Близкия изток, от арабския пазар, които търсят не плаж, а забавление, хазарт", коментира Попов.

Той посочи, че на северното ни Черноморие основно туристите са от Румъния.

"В чисто икономически план се реализират много малко нощувки. Имаме 4,6 млн. реализирани нощувки в хотелите, което е нищо. Включително българите реализират малко нощувки", обясни Попов.

Той прогнозира фалити в бранша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: плаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
55
 
! Отговори
Истина е преди 2 години
Не е само това.Храната в ресторантите скъпа и безвкусна.Деца сервитьори не различават цаца от сафрид.По плажа кучета те лаят.Като тръгнеш да се пребираш от плажа пеш няма тротоари.Ако си с кола пък ще я разбиеш по кратерите и тн.
5
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само мазохисти и елементарни хорица ходят на нашенското море.
4
0
 
48
 
! Отговори
Екстра преди 2 години
В по-далечна перспектива ще трябва да се връщаме към туристи от Близкия изток, от арабския пазар, които търсят не плаж, а забавление, хазарт", коментира Попов.Нашите пишамн хотелиери накрая си дойдоха на думата. Неспособни да предложат качествен продукт на нормален почиващ, се прицелиха в арабите, които да идват за секс и комар тук. Назначените бизнесмени могат само да бият туристи, да експлоатират персонал и да предлагат комар и човешка плът на камиларите.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да предположим,че останалите са в сивия сектор и не декларират
2
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отидете в Гърция и ще разберете, защо Българите предпочитам там . Иначе колкото повече фалите толкова по добре за природата.
1
1
 
50
 
! Отговори
вай-вай преди 2 години
И сега какво - да ви съжаляваме ли!?Сякаш нямате вина за дереджето ни!