Хотелиери гневни след забраната за британски чартъри

В Слънчев бряг масово са отменени резервации на летовници от Острова
19 юли 2021 20:50, Красимир Ангелов
46

Забрана за влизането на британски туристи у нас идва само ден след като Лондон обяви, че България, Хърватия, Хонконг и Тайван ще бъдат включени в "зеления списък" от следващата седмица. В Слънчев бряг масово са отменени резервации на летовници от Острова, които са традиционните туристи за най-големия ни курорт.

Решението на здравните власти да забранят на английските туристи да идват в Слънчев бряг хвърли в паника хотелиерите в най-големия български курорт, който традиционно разчита на летовници от Острова. 

Още по темата
"Крайно ни изненада тази забрана! Това означава за Слънчев бряг едно отново, яко стискане за гърлото. Голям старт имахме, добре тръгна сезона, но за съжаление това, което ние предвидихме отново не се случва", подчерта хотелиерът Румен Мончев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Първият чартър от Великобритания до Бургас е бил предвиден за 2 август. От тази дата самолети от Острова е трябвало да изпълняват полите два пъти дневно.

"Може да се каже, че всички резервации на английски туристи, са отменени и това е много голям удар върху целия бизнес и ще се отрази негативно  и на следващия летен сезон", смята Христо Чапкънов от Съюз на хотелиерите в Слънчев бряг.

В курорта тази година са отворили 80% от хотелите, заради добрия старт на сезона и на база предварителните резервации. В момента в курорта почиват предимно чехи, поляци, унгарци и българи.

"Влязох в България без PCR тест, нямам и ваксина, за трети път съм в Слънчев бряг и много ми харесва. Мисля, че България е безопасна дестинация", споделя Питър от Унгария.

"Всички хора в Западна и Източна Европа си планират почивката, не може да се отменят чартърни полети и да се заявят от тази седмица за следващата седмица. Защо се спират хора, които са ваксинирани!  Не с една, а с две дози!", пита Чапкънов.

В Слънчев бряг се опасяват, че в във всеки едни момент в "червената зона" могат да попаднат и туристите, на които разчитат сега. Предлагат учебната година за учениците да започне от 1 октомври, за да могат да напълнят хотелите с български туристи.

Обмислят да намалят пакети за родните летовници дори с 20- 30%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарете на Астра Зенека, драги хотелиери. По днешни данни на британската здравна инспекция, в момента са хоспитализирани (т.е., тежко болни) повече хора, отколкото през пролетта и над 60% от тях са напълно ваксинирани с отpoвата. От няколко дни насам по 50 000 души дневно се заразяват с "новия щам", който всъщност е мутация поради АЗ.На ваксинираните честито!
19
2
 
8
 
! Отговори
НЯМА СТРАШНО! преди 2 години
Ще им плащате от данъците и ще плачите.И да скачате, пак ще им плащате.На печелившите ЧЕСТИТО!
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко църкат за едни чартъри. След Томас Кук трябва да са са свикнали, нали се бяха накачулили като мамуни на клона да обгрижват английски пенсионери за стотинки и пак греда. Ще го преживеят.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравето преди всичко! А не печалбата. Нищо, че скоро и ние ще станем като Англия , но нейсе.
16
19
 
8
 
! Отговори
mani преди 2 години
Давате ли си сметка колко хора остават без работа и заплати?Българският турист не е като чуждия,той не може да спаси туризма у нас.
15
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фалирайте, бе! докога ще ни занимавате с алчните си тънки сметчици! аре у лево!
14
3
 
26
 
! Отговори
Бунт преди 2 години
Хората да вдигнат на бунт с брадви, бухалки и каквот има да ги прогонят хотелиерте от морето. Никакви пари и привилегии да не се дават на тази паплаач !!!
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно, само ние пускаме без пср ваксини или каквото и да е. Заради Болните англичани пак ще ни затворят да си висим вкъщи след 1 месец. Добре не ги пускат
12
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си търсят компенсации от слави трифонов, тошко *** и ИТН!
11
2
 
26
 
! Отговори
Батка от Слънчака преди 2 години
Голям проблем.Сгромоляса се цената на "белото".Тайницие пълни със стока,дилърите нетърпеливи да почнат работа а на редовните клиенти са им спрели чартърите.
10
1
 
20
 
! Отговори
Хотелиерите имат преди 2 години
силно лоби.Пишман-ресторантьорите нямат старите сладки печалби.
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дано... Ти си изкарал 5 пъти КОВИДа бе организъм!Гледай как си се повредил! Ментално!
8
2
 
29
 
! Отговори
Яростни и Алчни! преди 2 години
Ще си поискат бързо солидни парични компенсации от нашите данъци събирани от обикновените и не-богати българи. Освен парите ще искат и нулеви данъци тези алчни и безсрамно богати бизнеси.
7
3
 
11
 
! Отговори
Да ми преди 2 години
ядат пачата!
6
3
 
22
 
! Отговори
Дано преди 2 години
фалирате алчни к...а! Онези ваксинираните да "пламнали" от мутация, а вие ревете за тях! Че и учебната година да променим! Най - добре да я отменим, че да имате печалба!Мръсни, алчни к...а!
5
1
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТУРИСТИТЕ ОТ РУСИЯ ЗА ЛЕТНИЯ СЕЗОН МИНАЛАТА ГОДИНА СА БИЛИ 10 ХИЛЯДИ А ОТ УКРАЙНА 100 ХИЛЯДИ! ЯВНО ТЕЯ ДЕТО ГОВОРЯТ РУСКИ И СА НА ПОЧИВКА ТУК СА ОТ УКРАЙНА ПРЕДИМНО!
4
3
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МИНАЛАТА ГОДИНА Е ИМАЛО 50 ХИЛЯДИ ТУРИСТИ ОТ БРИТАНИЯ ПРЕЗ ЛЯТОТО ТУК НО ТОВА НЕ Е БОЛКА ЗА УМИРАНЕ ЩЕ ГО ПРЕГЛЪТНАТ! 50 ХИЛЯДИ ТУРИСТИ ПО-МАЛКО ЗНАЧИ ПО-ЧИСТИ ПЛАЖОВЕ И ПОВЕЧЕ ЗАТВОРЕНИ ХОТЕЛИ И БЕЗ ТОВА ХОТЕЛИТЕ СА СТРАШНО МНОГО)
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха наистина ли някой повярва, че като набодат англичаните ще ги пуснат да пътуват! Една седмица свобода и пак залагам на затваряне и евентуална трета доза! Нека им на хотелиерите, принудиха толкова народ да ае ваксинира, че си заслужават скапване на сезона!
2
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЯРНО Е!!! НЕ ЗНАМ ЗАЩО НО НАЙ-МНОГО ТУРИСТИ ЛЕТНИ ИМА ОТ ГЕРМАНИЯ , БРИТАНИЯ И РУСИЯ
1
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Воят на бг хотелиери от Слънчев Бряг и на техните слуги - привърженици на чака - рака месията и мутро татуиран чалгар слави трифонов е песен за моите уши! Фалирайте, мизерствайте, нека славин от учиндол да ви оправя сега!