Пожарът над село Виден пламна отново

Огънят бе потушен, но днес отново се запали и се разраства
31 юли 2021 15:25, Красимир Ангелов
1
Пожарът над село Виден пламна отново
Снимка: БГНЕС

Действията по локализиране на горския пожар над село Виден, община Павел баня, намиращо се на територията на Държавно ловно стопанство-Мазалат продължават.

Пожарът, възникнал вчера следобед в боров масив, е бил потушен. Днес поради високите температури и силните пориви на вятъра отново се е разпалил, съобщава БГНЕС.

Огънят бързо се разраства. Засегнато е смесено насаждение на площ от около 10 дка, като на места пожара преминава върхово, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

В момента с огнената стихия се борят служители на Пожарна безопасност и защита на населението, два екипа от Регионална дирекция по горите - Стара Загора, 20 служители от ДЛС-Мазалат и държавни горски стопанства Стара Загора и Казанлък, както и доброволци.

Релефът на местността е пресечен. В действията по овладяването участват противопожарни автомобили с висока проходимост и булдозер.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До колкото ми е известно,това село Виден се намира непосредствено до язовир Копринка.Даже когато пролетно време р.Тунджа е пълноводна ,язовира се пълни и залива част от селото.Освен умишлен палеж,друга причина ,а пожар не виждам.Явно някой е искал да прикрие незаконна сеч.