Посетители в нощни заведения се страхуват от глоби, а не от COVID

Собственици на дискотеки готови да обжалват актовете на клиентите си
11 сеп 2021 10:32, Петя Славова
45
Посетители в нощни заведения се страхуват от глоби, а не от COVID
Снимка: БГНЕС

Заради високия брой на заболели и починали от коронавирус, Министерството на здравеопазването оповести противоепидемични мерки, според които има и наложен вечерен час за заведенията.

Това решение предизвика възмущението на бранша и хората заявиха, че ще бойкотират мерките. След като заведения в София и Пловдив и по морето останаха отворени, дискотеки в Благоевград също не изгониха клиентите си. В петък вечер нощно заведение в града остана отворено, въпреки проверките на полицията и РЗИ.

Още по темата

Малко преди 23 часа една от дискотеките в Благоевград отвори врати. Близо час обаче в нощното заведение не влязоха клиенти, а полицейското присъствие пред него беше засилено.

"Искаме да работим, виждате, че хора не влизат, полицията е тука, чака ако влезе някой да го санкционира, поне така се говори в целия град. Чакаме да видим ще има ли санкции няма ли да има. Хората са наплашени ето вижте ги къде са, но като виждат патрулка, как да влязат. Вие ще влезете ли в заведение како ви пишат 200 лева? Целта е да наплашим хората да не влизат в заведенията и те дискотеките сами ще си затворят", каза  пред БНТ Димитър Шалявски, собственик на нощен клуб.

След полунощ малцина младежи все пак влязоха в заведението. Обясниха, че не се страхуват от възможността да се заразят с коронавирус в дискотеката, притесняваха се обаче да не им бъдат наложени глоби.

 Ако на клиент му бъде наложена глоба в моето заведение аз ще му взема акта и ще го обжалвам вместо него, допълни Димитър Шалявски, собственик на нощен клуб.

След клиентите, в заведението на проверка влязоха и полиция и РЗИ. На собствениците бяха съставени констативни протоколи, на всички клиенти пък бяха проверени личните карти.

 И ни викат на 30 септември в РЗИ да ни дадат акта, това е общо взето, каза Денис Геров, мениджър на нощен клуб. Въпреки съставените протоколи и актове, от заведението казаха, че ще продължат да работят.


45
Още от Коронавирус
Къде може да се имунизираме срещу COVID-19 през уикенда?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо ние ваксинираните ще плащаме за глупостта на неваксинираните? Те да си стоят вкъщи. Ние, със сертификата навсякъде можем да ходим. Така е в цивилизования свят. Като не могат да идат и до супера, ще се ваксинират. Или да умират, все ми е тая.
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Въвеждай ваксинпас и отваряй всичко. Който ще мре , да мре. Да са се ваксинирали!
42
5
 
10
 
! Отговори
Bungar преди 1 седмица
Великия българин не може без нощен живот.Незнам какво ще ни стане,ако месец два няма чалга изпълнения в тази държава.Ганьо си обича *** и да си показва простотията.Искали да работят??? Ала..бала.Искат само да има балъци и да правят лесни пари.Не им е до работата....вярвайте ми.
41
1
 
6
 
! Отговори
void преди 1 седмица
Не могат да глобят клиенти а само заведението.
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Писаха,че Ковид19 по действие представлява Нано шкурка образувана от нано частиците титанов диоксид и графенов оксид,които се съединяват как кристална структура с грапава повърхност и действаща механично стърщещо на еритроцитните клетки на кръвта в кръвоносно съдовата система при движението им под налягане по нея,кат при стъргане,изчегъртане се пречинява загуба на феритини и се губи зета ориентацията-принципа на подреждането им в пренасянето на кислорода до клетки в органи и настъпва съсирването
39
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Въвеждай грийн пас. Така е справедливо!
38
1
 
8
 
! Отговори
пак този преди 1 седмица
Е нали затова се мислят тези глоби и сертификати, за да притиснат останалите и да не излезе наяве лъжата. Всички знаят, че тази глупост е само да се предизвика икономика криза.
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В България повечето хора не се страхуват от ковид - така беше още в началото и така си и остана.
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я тия нали фалирват от година и полувина ,явно са изкарали някой лев ,особено по големите градове и черноморието ,та не страхуват от глоби )
35
6
 
6
 
! Отговори
Петко до 34 преди 1 седмица
Аз това и написах, ама ми сложиха минуси. Страх те е, че пияни се качват на колата и ще убият някой. Ми недей да излизаш като те е страх. Страх те било, че не спирали на пешеходна пътека и щели да блъснат детето ти. Ами да си стои вкъщи. Защо го пускаш на училище? Ама римляни убивали възрастни. А тези възрасти какво правят? Като ги е страх да се заключват вкъщи и да не излизат.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И моля, не ми казвайте, че някои от вас боравят цял живот с такива предмети и нямат проблем! Други "добри хора" нямат вашия късмет! Затова забрана, глоби, репресии, преследване! Та и с короната е такава работата...
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали сте чували за случаи с хора, заклали се на стъкло? Инциденти има и с ножове, ремъци, метални планки, болтове и т.н. Предлагам всичко това да се забрани, да не се произвежда, да се преследва, конфискува, изземва... Това няма да е тормоз, няма да е връщане в ранното средновековие, единствено ще е неистов опит да се запазят животи на добри, ценни хора!
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мразя ви до дъното на душата си.
31
6
 
6
 
! Отговори
ПЕРЕС преди 1 седмица
Има закон трябва да се спазва, има мерки трябва да се спазват. Но като всичко в България закон и мерки не се спазват.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да, и ми казват, че няма такава болна. Моля? Да не се изгуби. Да не я отнесе коронавируса ви? Ужас безужасен.
29
1
 
8
 
! Отговори
Бочо преди 1 седмица
До Анонимен Не парадирам да съм добър, защото докато не погребах роднина от тая гадост и аз си мислех, че всичко е вятър работа. Всеки си преценява, аз просто давам съвет като потърпевш. А, и да не забравя, изкарвал съм позитивен тест и карантина без да боледувам и да имам симптоми, тъй че уж имам причина да съм скептичен към короната.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вчера вкарах майка ми съвсем читава в лечебно заведение, днеспне ми отговарят, а няма свиждане. Чудя се какво да правя. Направо съм в шаш. И няма коронавирус. Магия, мей би.
27
4
 
7
 
! Отговори
Петко преди 1 седмица
Който го е страх от вироса да си стои вкъщи. Който го е страх от катастрофи, да си слага колан и да не кара пиян. Светът е за смелите.
26
3
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
Всички нощни заведения си работят и нямат ни най-малко намерение да затварят. Тези предписания и глоби просто ги къса и се приключва. Никой не може да ги събере, защото държавата е слаба. След 30 дни отпадат по давност и всичко е приключило.
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Както сме на последно място по всичко в ЕС , така и по ваксинация сме на последното