Алибегов: Продължаваме с протестите, бизнесът е опрян в стената

На 28 септември се готви национален протест срещу ковид мерките
Обновена: 8 сеп 2021 22:04 | 8 сеп 2021 21:52, Анисия Иванова
438

Мащабен протест на недоволни от последните COVID ограничения блокира за часове центъра на София. Представители на различни браншове бяха категорични, че няма да отстъпят от исканията си.

"Смятаме, че на политиците не им беше мястото при нас. Изведнъж се отвори вратата на Народното събрание и вместо да си вършат работата, те дойдоха да говорят с медиите. Политиците не се почувстваха неудобно от освиркванията на протестиращите, нито от клаксоните на колите", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

В началото на демонстрацията депутатите Мая Манолова и Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме", както и Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Любомир Калимански от "Има такъв народ" се опитаха да излязат сред протестиращите, но бяха изгонени и освиркани. „Не ги искаме тука. В затвора ги искам!", викаха протестиращи.

Според Алибегов политиците не са разбрали исканията на хотелиерите и ресторантьорите.

"В последните 10 дни слушаме как има пари и мерките не са спирани, а исканията ни са други. Ние сме единствената страна, която въведе здравни мерки, без икономически преди това. Ние от 3 месеца пишем на министър Петков и искаме да седнем с работодателските организации да изготвим адекватни мерки. Бюджетът е едно, но парите да стигнат до бизнеса по най-бързия начин, е друго", уточни той.

Гостът е на мнение, че затварянето на заведения няма да реши ковид кризата.

Според него не се вижда ефективна борба с COVID-19. "Затваряме само определени бизнеси, някои частично. Един локдаун за 3-4 седмици ще пребори COVID -19", предложи бизнесменът.

И подчерта, че в момент, когато държавата ограничава бизнеси да работят на 30-50% капацитет, те трябва да плащат 100% разходи.

"Вие, когато останете без работа, банката не спира да си иска парите, нито наемодателят неговите. Това, което ни трябва, е да седнем с министрите на икономиката и финансите и да обсъдим мерки, които при ограничение на бизнеса на 30% да не доведат до фалити. Някой трябва да поеме разликата", категоричен беше Алибегов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Както и за това, че протестите няма да спрат. "Продължаваме с протести, утре ще има мащабни протести в Монтана и Кърджали, както и гражданското неподчинение ще продължи, няма да спазваме въпросната заповед и нощни заведения ще продължат да работят.

"Нека ни проверяват, да ни санкционират. Аз няма как да кажа на персонала си, че трябва да остане на улицата. Бизнесът е опрян в стената, какво ще ни вземат още?! Много хора от сектора вече напуснаха и се ориентираха към търговията", добави Алибегов.

Той потвърди, че на 28 септември се готви мащабен национален протест, в който ще участват много от браншовете, които са пострадали от ковид мерките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си толкова загрижен за хората кажи на работодателите да им дават по 2000лв заплата и ги осигурявай на толкова, а като искаш да работиш-работи, ама после искаш безплатно лечение.
323
0
 
2
 
! Отговори
333333 преди 2 години
Абе гледам кръчмите една не е затворила или фалирала. Как така ще фалират, все пак си бачкат цял ден та чак до 23 часа. Питам само, кой седи в тези мизерни коптори след 23 часа. Към така наречените селски бизнесмени: Вземете най сетне да издавате касови бележки и да си плащате данъците бе шошони
322
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България на пръсти се броят сериозните работодатели в хотелиерството и ресторантьорството,чести и коректни.А Сандокан Сачев и Сие са под логи на ББ,ясно си е като бял ден.Ще не скачахте на ББ като затвори градове и села с бариери?!?!Свали ви ДДС-то добър бил,в жипката как беше Сандокан Сачев?хахахааааФалшив алкохол,некадърен персонал и перачи на пари,ае фаКоф,никакво качество
321
0
 
0
 
! Отговори
само след полунощем преди 2 години
Валута само за заведения . Кебапкойни.Който няма пари ще плаща с бит кой ни
320
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам какво може да прави нормален човек след 22:30 в заведение. Към 22 вече е ясно кой с кого си тръгва и трябва се ориентират към къщи. Да има време за душ преди и душ след сеанса и да може да се наспят нормално. Ако ще се наливат до безсъзнание до сабаале, това може и в мазето или в гаража.
319
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Холандия забрани фестивалите,но пусна 75 хил на формула 1. Заведения се пръскат по шевовете до 11 но да работят до 1-2 е проблем. Лицемерието ми идва в повече. Или всичко или нищо
318
0
 
1
 
! Отговори
кови дар преди 2 години
Оставете ни да се омешаме из дюнерджийниците и вече който оцелее.Хем безработицата ще намалее . Хем екологията ще цъфне. Да се преброим сега. И после пак , да видим колко кебапчета струва един живот.
317
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ами фалираите вие какви цени сте сложили в ресторантите ние пенсионерите да неможем да влезем това е капитализма това са икон закони
316
0
 
1
 
! Отговори
СС преди 2 години
До Стоядин Лалов. Кой е този фигурант??
315
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой бизнес е опрян до стената, бре? Това, вашето бизнес ли е? Криете обороти, осигуровки и данъци на минималния осигурителен праг... 9% ви напарвиха ДДС-то, 60/40 3-1000 и т.н. мерки и пак недоволни. Ако компенсациите за това, че ви затварят или ограничават бяха пропорционални на данъците и осигуровките, които внасяте, 90% от вас нямаше да получат и 1/10 част от това, което все пак сте получили. Таксиджиите, и те тръгнали да протестират, а са същата работа...
314
0
 
16
 
! Отговори
Да ги затварят!! преди 2 години
Аз по дискотеки не ходя - само чалга и фалшив алкохол на космически цени при ниско ДДС!По кръчми не ходя - лошо обслужване, гадна храна и пак силно завишени цени при ниско ДДС!Лошо за персонала, но и там има решение! Преквалификация!!! Само, че никой не иска да бачка и да си плаща реалните данъци.. готино е да ни осигуряват на минимална а да получаваме двойно... за бакшиша даже няма да споменаваме
313
1
 
18
 
! Отговори
Въпросът е: преди 2 години
Алибегов или любовницата му Сачева е по-противен?
312
6
 
2
 
! Отговори
Стоядин Лалов преди 2 години
Да се скрия- няма проблем. Но как да се скрие народното недоволство породено от некадърното управление на фигуранта и неговата хунта от изпечени лъжци и крадци?
311
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкарайте оня плъх Кацаров. Изкарайте го!!
310
2
 
6
 
! Отговори
СС преди 2 години
До Стоядин Лалов. И може би да сложим еднокнижника, или някое друго гербаво недоразумение!!! Я се скрий!
309
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия на протеста не са ресторантьори а рекетьори, протестират защото не могат да прибират рекет от неработещи заведения. Бизнесът в българия освен от некадърно управление на държавата се съсипва и от друг бизнес. Да вземем за пример касовите апарати, всичко, което е прекарано в парламента като задължителна подръжка, задължително отчитане и всякакви други глупусти беше наложено от лобито в парламента, закрилящо фирмите Датекс и Дейзи. Т.е. за да им върви на тях бизнеса останалите го отнасят.
308
17
 
3
 
! Отговори
Стоядин Лалов преди 2 години
Ричи, крайно време е и ти да назовеш главната причина за създадения в страната хаос- фигуранта радеф! Нека всички българи вече да разберем и да осъзнаем, че този тъмен субект умишлено работи против всички нас! И на президентските избори просто да бъде отстранен от Дондуков 2!
307
0
 
7
 
! Отговори
Тричард Талибегов преди 2 години
Ох, охххххх сега Мадамите няма къде да си денсят дупарите и да показват секси полите си, ох охххххх ?!
306
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-394,той е шиптър,не е турчин.
305
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бой по фигуранта!!!