Осмокласник е в болница с комоцио след побой от по-голям ученик

Случаят е станал пред очите на десетки други ученици в Пловдив
30 сеп 2021 08:54, Ния Христова
70
Осмокласник е в болница с комоцио след побой от по-голям ученик
Снимка: Pixabay
Пореден случай на агресия в училище, този път от Пловдив. Осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника е бил пребит от по-голям ученик от същото училище. Нападението е станало в двора на гимназията. Пострадалото момче е прието в университетската болница „Св.Георги” в Пловдив с комоцио, съобщи Нова тв.
 
Побоят става в сряда по обяд в близост до училището. Момчето е било пребито пред очите на десетки ученици, които в този момент са били в междучасие.
 
"Предлагали са му учебници, но той вече си беше купил. Когато им отказал, те го попитали защо говори с глас на обратен. Той им отвърнал, че може да говори както си иска, защото гласът си е негов. Тогава те викат побойника, който го удря с юмрук. Синът ми пада на земята и си удря главата. След това персоналът вика Бърза помощ. Синът ми все още е в реанимация, едното му око е почти затворено, не се знае дали ще може да вижда с него. Има и хематоми в главата. Нападателят не го познава", разказа бащата на пострадалото момче Красимир Наков.
 
Учители се обаждат на тел. 112, след което пристигат екипи на Спешна помощ и на полицията. 
 
"Състоянието на детето все още е сериозно. След като детето беше откарано в болница, веднага започнахме да търсим кои са виновниците за проявата на тази агресия. Имаме леко съмнение, но на 99% сме сигурни кой е виновен. Става въпрос за ученик от по-горен клас, за който няма индикация да е проблемен ученик", обясни директорката на училището Гергана Георгиева.       
 
Най-тежкото наказание, което законът предвижда, е преместване в самостоятелна форма на обучение или в друго училище. Родителите на пострадалия осмокласник са категорични, че ще съдят ученика, нанесъл побой на детето им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой път бабаитчето ще попадне не на когото трябва и тогава ще четем друга новина. Жалко, че досега не е попаднал.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано момчето да се оправи и да няма проблеми с окото. Дано да има справедливост и извършителят да бъде наказан по възможно най-строгият начин. Дано повече не се случват подобни неща. Дано, дано, дано...
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-тежкото наказание, което законът предвижда, е преместване в самостоятелна форма на обучение или в друго училище.А може просто и лесно да му свалят цялата челюст и половин година да се храни от сламка. Направо се чудя на тези родители как не се саморазправят по начин подобаващ спрямо потърпевшия.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време в нашия клас ставаха редовни сбивания. Класният ни, другарят Спиров по химия, после жестоко ни млатеше целия клас за разваляне на дисциплината, че накрая мислехме да го изкривим с живак, ама не успяхме и се прибирахме вкъщи с цицини по главите, че той най-обичаше по главата да млати учениците.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно батковците са швес-ери и са били много разочаровани, че нямат нищо свежо да ги плющи. затова са го набили пее-сите му с пее-си.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В моя клас- 7а клас, през 80-та година, стана сбиване между три момчета. Първо чистачката с парцала им хвърли кратък бой от 10 мин., после директора дойде - и боят беше по-жесток.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалки, *** детето не еимало достъп до летална сила, за да се защити от този. . .
31
2
 
6
 
! Отговори
Мефистофел преди 2 години
Нищо ново под слънцето!!! Държава, общини и банки искат парите ти и ако не ги дадеш ще пратят кучетата си да те съдят и да ти вземат тройно, всеки иска част от животеца ти понеже това е единственото което имаш! Всеки иска да ти вземе душицата, включително дявола и бога в лицето на нещастните си представители! Неизбежно е, но има два варианта да ти ги вземат, като на овца или като притиснат в ъгъла вълк!
30
5
 
3
 
! Отговори
Истанбулец преди 2 години
Ама показвайте ги тези неща на еврогейците и крещете, че ЖЕРТВИ НА НАСИЛИЕ СА ПРЕДИМНО МЪЖЕ И МОМЧЕТА, а не жени и момичета, като е написано в истанбулската конвенция. И от защита се нуждаят всички хора, а не само жените и момичетата!!!
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз такя ме тормизи един мниги лош даксалото а у, ама отидих с чикийкта един път оше не миат ги намерат. Хее хеее
28
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нкаво е станало преди тива? Трябва мниго да го е убидил!
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дистанционното обучение беше най-доброто нещо за децата за последните 30 години! При положение че не се контролират агресия, продаване на всякакви субстанции около училищата и всякакви други прояви. Последното нещо, което се прави поничилищата е ученето.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 31 - Задължителни е до 8ми клас. Онзи е бул над 8ми клас.
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова винаги с ножката на улицата. Веднъж ми скопи един и безмалкода му изкарам джигера.Още има белези по лицете. Ххаааааа хаххахахах! Само зашита, баткааа!
24
1
 
12
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
И през социализма ги имаше подобни сцени, не си мислете, че беше рай. Проблемът идва от това, че образованието е задължително за всички. Пак повтарям - за всички;))) С една дума, може да си най-рядкото го.вно, но трябва да си в един клас с благородни хора, например;))) Какво се получава? Комплекс за малоценност от го.вното! И то иска да демонстрира единственото преимущество, което има - грубата физическа сила. Затова, аз не съм фен на задължителното образование.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Селяните разбират само от едно - око за око, зъб за зъб. Докато не му съдерете *** от бой няма да разбере какво е справедливост. Стига с тези извинявай мило другарче, бой до посиняване
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
22: съжалявм че си имал такова детство. Това обяснява доста за разбитата ти психика, фобии и страхове. Препоръчвам ти да отидеш на психолог, може да помогне
21
9
 
1
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Утре четете: Осмокласникът приет с комоцио е с Ковид...
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-обрите съдници от край време са уважаваните от мен господа Хеклер и Кох. Винаги въздавата правосъдие, без средно положение.
19
0
 
4
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Отлично наказание предвижда закона!