Отново превишение на азот-амониев във водата край Камен бряг

Превишение има и сред показателя азот-нитритен
Обновена: 17 окт 2021 14:18 | 17 окт 2021 14:10, Красимир Ангелов
64
Отново превишение на азот-амониев във водата край Камен бряг
Снимка: БГНЕС

При извършен на 16 октомври мониторинг на морски води в брегови пункт на 60 м. южно от заседналия кораб “Vera Su” и от пункт непосредствено до носа на кораба, са взети три водни проби от морските води.

Установени са превишения в стойностите на азот-амониев и азот-нитритен в двата пункта, като най-сериозно е увеличението на стойността на азот-амониев във водите непосредствено до носа на кораба (0.352 мг/л), съобщават от МОСВ.

Още по темата

Досега измерваните стойности на азот-амониев показваха задържане в интервал 0.030-0.050 мг/л, докато вчерашните проби показват превишение над три пъти на тренда в бреговия пункт (0.114 мг/л. в 07:40 ч. и 0.143мг/л. в 17:30 ч.) и над 7 пъти при кораба.

Измерената концентрация на азот-нитритен е както следва: в пункт 60 м. южно в 07:40 ч. е 0.0083 мг/л., в 17:30 ч. е 0.0074 мг/л.; в пункт при носа на кораба - 0.0094 мг/л.

За резултатите от проверката незабавно са уведомени Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и Областният координационен щаб.

Екипите на МОСВ продължават всекидневно да следят състоянието на водите в Черно море в непосредствена близост до заседналия кораб и остават в готовност за съдействие по време на следваща операция по разтоварване на кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
1
 
! Отговори
до к.60 преди 2 години
Че тези от морската администрация нали са хора и /или възпитаници на Борисов! Не си ли личи? Преди 2 дни ексмин.Сачева препоръча за справяне с щетите да питат като експерт Ив.Василева. Та ексмин. Василева е завършила икономическия институт ВИИ-София, където се влизаше с успех 2 1/2 и дори с 2+,била е р-л проекти, но от химични съединения, изкуст.торове , включително на базата на азотни съединения хабер си няма!Това се учи от химичните факултети в София ***,како, и от следвалите "Екология".
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божее, това превишение е капка в морето, ако е до 5 пъти (500%) ние ще скачаме от кеф, че дяволът не е толкова черен. Добре че следва зимен период, когато разтворимостта на селитрата ще намалее и разсейването й ще бъде през зимата, а не през лятото. Все пак не се разбра NH4NO3 ли е или карбамид, защото ако е второто, не е меко казано много добре. Но не очаквах, че морската администрация ще бъде толкова мудна. Все пак са завършили ВВМУ, а не школата в Симеоново и бившия ВИИ "Карл Маркс".
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гражданин 61Демокрацията ще я коментираме когато настъпи. Сега живеем в посткомунизъм и чакаме следващото служебно правителство да реши проблема. Дотогва можем да правим лицеви упори или набирания на висилка.
49
2
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Толкова ли е трудно да се поиска помощ от друга държава за решаването на проблема?! Ясно е, че след 30 години "демокрация" у нас всичко е разрушено - няма техника, няма дори мислещи хора!
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, ако не можеш да се справиш, срам не срам, викай Борисов! Безопасността на хората е по-важна от егото. Покажи че си отговорен държавник!
47
0
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
С други думи, едни хора преди няколко дни за пореден път излъгаха, като казаха, че всичко е наред и няма никаква опасност.
46
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЛЪЖАТ ТА СЕ ПУШЕК ВДИГА! ЕДИНЯ ДЕН НЯМАЛО ПА НА ДРУГИ ИМАЛО
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всичко, с което се справя държавата е да мери, нищо друго не може ." Говориш глупости! Може също така да констатира, да наблюдава, да регистрира, а също така и да създава комисии по предходните дейности.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига бе, сериозно ли, извънземните не са ли го свили още!?
43
1
 
19
 
! Отговори
Спокойно преди 2 години
От служебното правителство казаха, че всичко е наред ! Другарят Радев пък направи 50 лицеви опори, и пое към Черни връх ! Значи няма от какво да се безпокоим !
42
1
 
1
 
! Отговори
до аа1830 преди 2 години
Прав си, но наполовина! Ако нямахме тази природа, щяхме да сме други хора. В сурови условия ставаш корав и силен. Цениш малкото което има и не ставаш бракониер. Виж къде се унищожава най-много-Амазония, Индо-китай, Африка, все там където има по много от всичко.
41
0
 
18
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Всичко което завиха до сега от министерството на Транспорта и Екологията се превърна в пълни лъжи.
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майтап, майтап но Динко да беше изпразнил товара до сага с техниката си, но нашите държали всичко под контрол..
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе още ли седи тва чудо, цяла държава един кораб и то не от големите, не може да мръдне. Бъзикат ли се.
38
0
 
23
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Българина не заслужава природата, която съдбата му е отредила. С нищо не може да се справим само следим, наблюдаваме, отчитаме, анализираме, преценяваме, изчакваме. Пълна трагедия сме...жалко е че и природата и нейните обитатели страдат заради нас.
37
1
 
26
 
! Отговори
sostin преди 2 години
А манете са с тоя кораб , че правия лицеви опори и съм на Черни връх...
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко, с което се справя държавата е да мери, нищо друго не може .
35
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно както едн време с Чернобил, първо комунистите не ни казваха нищо. После, когато излязоха репортажите, казаха, че страшно няма. После като излязоха репортажите, че страшно има, казаха, че "се работи" и накрая си мушнаха ръцете в джобовете и обявиха, че "това е положението" и "те са направили каквото е трябвало".
34
0
 
12
 
! Отговори
ами преди 2 години
като е пълен с азотни торове и пробит, сигурно се очаква да има такова повишение на нивата на азот наоколо. Подпис - Азот Амониев репортер от днес и нощес
33
1
 
19
 
! Отговори
мдааааа преди 2 години
Липсват ми природозащитниците, не искат ли да им платят за Вера Су,проспаха цял кораб в защитена зона ,тарифата е десеторна сигурно?