Училищата в Плевен и Белене минават на ротационен принцип на обучение

На дистанционно обучение вече са 23 училища в Силистра, Тутракан и Главиница
29 окт 2021 08:15, Елка Василева
3
Училищата в Плевен и Белене минават на ротационен принцип на обучение
Снимка: архив, БГНЕС

В общините Плевен и Белене всички училища преминават на ротационен принцип на обучение от 29 октомври до 5 ноември, предаде БНР.

Регионалното управление на образованието започна организация за въвеждане на онлайн обучение при увеличените Covid случаи в двете общини.

"50 процента от паралелките се обучават в електронна среда и 50 процента са в присъствено обучение. Този ротационен принцип се прилага на една седмица. Най-важното е да запазим живота и здравето на децата и считаме, че училищата са подготвени и съм убедена, че ще се справят", каза Даниела Бачовска - директор в РУО.

На дистанционно обучение от днес са и учениците в общо 23 учебни заведения в общините Силистра, Тутракан и Главиница, съобщават от Регионалното управление на образованието в Силистра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
5
 
! Отговори
от Плевен преди 2 години
В Плевен в Професионалните гимназии е пълна породия на образование. Един даскал преподава на 3 или 4 предмета, по време на час се пуши и пие кафе, чоплят се семки било от учениците или от самите даскали. Нещо нормално е даскала да дойде за 1вия час вече малко пийнал, нормално е ..! Голяма част от учениците въобще не пишат, те нямат и тетрадки. Ако дойдат 1/3 от учениците в училище, то това си е голям успех. В Плевен дефакто няма никакво образование, но на кой му пука за тази създала се ситуация
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онлайн(а) обучението НЕ СТРУВА!!! Постоянно прекъсва, 50% от лекцията я си я разбрал, я не.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези от Плевен ще ходят да учат в Белене,а от Белене в Плевен, това разбрах от заглавието, което е връх на мисиркаджийските изразни способности.