От Варна, Бургас, София - сигнали в Helpbook за незаконно строителство

Потребителите са изпратили и снимки в платформата
1 ное 2021 17:00, Анисия Иванова
19
От Варна, Бургас, София - сигнали в Helpbook за незаконно строителство
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

Проблемът с незаконните строежи в цялата страна е отново на дневен ред в платформата на Helpbook.info. Какво представлява незаконният строеж? Това е този, който е изграден без строителна документация, без одобрени инвестиционни проекти, без необходимите разрешения, несъответствия и отклонения в съответните регламентирани изисквания. Получихме сигнал от град Бургас, касаещ такова нарушение: „Незаконната постройка е извършена в по-голямата си част върху общински терен,без необходимите разрешителни, а останалата част няма одобрението от живущите. Очакваме вашата констатация и премахване на незаконното застрояване.“, пише нашият потребител.

Друг наш потребител ни пише с подозрения за изграждане на незаконна надстройка на сграда в град Варна. Молбата е за спешна проверка от страна на ДНСК.

Отново към същата институция е отправено питане до колко е законно изграждането на депо за отпадъци зад Женския пазар в град София, като са приложени и снимки.

Завършваме днешния обзор с притеснителен сигнал от столичния район „Подуяне“, от където ни изпратиха снимки на опасен подлез, от чийто таван падат бетонни късове и липсват решетки на шахти, с което се застрашава живота и здравето на преминаващите.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Всяка администрация в Общината живее от незаконния строеж. Тя МИЖЕ , и потрива ръце. Лева ръка десен джоб.
4
0
 
1
 
! Отговори
Румен преди 2 години
До11. Глупости . Къде замесваш ББ и Гешев. Незаконното строителство не е спряло от времето на Социализма. Такива строежи има в Лозенец , Слатина Изток , къде и да отидеш кнжи. Явно не си стоя бранш. Характерно за такъв строеж е , че както тръгва незаконно . Така го завършват , но без документи и съответно не може да се ПРОДАДЕ
3
3
 
5
 
! Отговори
Честито преди 2 години
Мутрите на Борисов и Гешев имат техника за манипулиране на хора от рода на Съркъл Пегас която причинява Хавански Синдром-манипулация на съзнанието!Имат банди в почти всички градове в България разполагащи с тази СРС техника! От ДАНС и МВР си затварят очите!
2
3
 
4
 
! Отговори
Шах преди 2 години
Законът е за Кон не е за Лъв !
1
2
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
А администрацията на съответните общини ,на чиято територия се извършват тези безобразия ,най -вероятно си чоплят в носовете ,забили пръсти до втората фаланга , може и кротко,и съсредоточено да броят едри банкноти в потайни кътчета,далеч от хорски очи.