Забавяне заради COVID пациент ли е довело до смъртта на родилка в Ямбол?

Аутопсия е установила, че причина за смъртта е еклампсия
Обновена: 3 ное 2021 18:03 | 3 ное 2021 08:03, Ния Христова
99
Забавяне заради COVID пациент ли е довело до смъртта на родилка в Ямбол?
Снимка: БГНЕС
Млада родилка от град Стралджа е починала в болницата в Ямбол, съобщи bTV. Роднините на момичето твърдят, че спешните медици се отзовали и й сложили инжекция, но я оставили да чака, за да се погрижат за COVID пациент.
 
Янка Атанасова е била в безсъзнание, когато е доведена в болницата. Момичето било в напреднала бременност и трябвало да роди на 20 ноември.
 
"Веднага е обслужена, качена в родилна зала, но след 10 минути въпреки всички реанимацонни мероприятия, които дежурният екип е направил, тя умира. Случаят се развива само за около 10-15 минути", коментира д-р Панайот Диманов, директор на МБАЛ "Св. Пантелеймон" Ямбол.
 
Аутопсия установила, че причина за смъртта е еклампсия, тежко заболяване с поява на гърчове по време на бременност.
 
"Ако не се вземат адекватни, бързи мерки, процентът на смъртност е много висок. В нашата болница от 15-20 години такъв случай, който завършва със смърт ние сме нямали", допълни д-р Диманов.
 
Близки на родилката обвиняват спешните медици.
 
"И момичето я пусна тука и тръгна някъде другаде по спешност за някакъв COVID, той така ли не можа да прецени този доктор, че това момиче умира, дава душа!", каза съсед на Янка.
 
Роднините на момичето се молили на спешните медици.
 
"Вдигни я, закарайте я в болница, той отказа да я закара. Каза, че има един пациент с коронавирус и щял след това да я вземе, като се връща. Той като тръгна минаха два часа, а да дойде, а да дойде, момичето просто се предаде", обясни Милчо Василев, чичо на родилката.
 
Линейката по-късно се връща обратно за родилката.
 
"Когато я закара, лекарят вика много късно я докарахте, лекарят в Ямбол се учуди, няма шанс да живее, три инсулта. Той като удари инжекцията, след нея три инсулта получава момичето", каза още чичото.
 
От Спешния център са отказали коментар по случая.
 
Не е отказан нито адрес, нито сигнал, така шефът на ямболската спешна помощ д-р Веселина Коева коментира случая. 
 
Извършва се проверка и има образувано досъдебно производство.
 
Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито! Вече нямаме здравеопазвае. Изобщп няма да се учудя, ако не им дадено нареждане на спешните медици да прибират ковид пациенти с приоритет, заради субсидии на калпак...
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВеднагА да се спре приемането на пациенти с Ковид по болниците! Както правилно отбеляза Мангъров, там те заразяват други пациенти и са много опасни!
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема проблеми. Хора умират секи ден.
67
0
 
5
 
! Отговори
Gregory House, MD преди 2 години
Във Стралджа живеят някои определени малцинствени етноси. Не че нещо де, но нищо чудно и този случай с КОВИД да е бил един от многото, заради лоша хигиена и неспазване на никакви мерки. За да се стигне до еклампсия вероятно е имало прееклампсия. Не може жената... Момичето?... Родилката?... да не е имала симптоми преди това. На консултации за проследяване на бременност не е ли ходила?Там гинекологът не е ли установил, че има високо кръвно? Да вземе някакви мерки за кръвното?
66
2
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
А колко годишна е била тази "млада родилка"?15?14?...Те в Стралджа останАха само тЕмните и миризливите...Всичкото бЕло избегА я в Ямбол,я в Бургас!
65
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Два погубени живота заради ковид истерията
64
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 77 StrikerЯвно си се минал и си се ваксинирал с отлровната ционистка ваксина и сега те сърби понеже знаеш, че животът ти е съкратен и може да недочакаш и новата година . ааахаххаххах , няма да ми е тъжно за тебе
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 71 Добрата новиназаради заразен ваксар е причината за смъртта на младата родилка. Защото те се мислят за безсмъртни след фалшивата ваксина
62
12
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Eто как директно един оли гофрен който не се е ваксинирал причинява смърт. Това не е концерт по желание като това да си пуснеш дълга коса !!! Задръствайте болниците поради плитко мало умие когато не се ваксинираш ти реално лишават от грижи други хора които дори не са болни от ковид.
61
5
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До Добрата новинаТова е заради вас и малоумната ви "болест"! Всичко скапа Борисов и следващите заради някакъв си грип. Смъртността се увеличила, ами как няма да се увеличи като не полагате грижи за другите болни? В Бургас спряха плановите операции герберите!!!! Очакваме скок на смъртността.
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като дойдеш рано "много рано идваш". Като се забавиш "А ааа какво чакахте , много късно сте дошли " Абе българско ши./ба/ /.но здравеубиване.Важното е че едни пари по Ковид програма се преведоха... Едно време така с недоглеждане доубиваха пациенти по пътека пневмония, забавени лекарства/ лечение на рак , ДИАЛИЗИ,но дойде това чудо Ковид И ВЕЧЕ ДРУГИ БОЛЕСТИ НЯМА.Всичко е Ковид . 31 години УНИЩОЖЕНИЕ на медицинската помощ.
59
6
 
15
 
! Отговори
Скарлет преди 2 години
В спешното думата эабавяне е недопустима!!! Все пак се говори эа родилка, неадекватно лечение, което се окаэва фатално !!! Голяма трагедия!!! Така е по болниците има ли някои инфектиран от ковид и ХАОСА е пълен!!!
58
4
 
6
 
! Отговори
до 66 преди 2 години
Млада родилка - държавата плаща здравните осигуроки на всички деца, така че не е здравно неосигурена.
57
25
 
15
 
! Отговори
Добрата новина преди 2 години
Една родилка умряла, но пък антиваксър е бил обслужен добре.
56
1
 
8
 
! Отговори
DDD преди 2 години
При добро желание, оправдание за собствената си безотговорност човек винаги може да намери! На крива ракета космоса и пречи!
55
7
 
18
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Ясно дали не е ромка, на която от толкова кръвосмешения през поколения си казват думата.. То всяка починала бременна я пишат ковид,а не грешка на докторите. УАУ!
54
12
 
34
 
! Отговори
Спрете се! преди 2 години
Хайде стига с вашите "забавяния" и съмнения! Вечно търсите под вола-теле! Медицинските екипи изнемогват заради Ковида! Хващате се за приказките на неграмотните и невежи роми...На тях вечно някой им е виновен! Лекарите са направили каквото трябва, останалото зависи от организма.
53
2
 
38
 
! Отговори
до 64 преди 2 години
Ромите не плащат здравни осигуровки.Ако иде без линейка ще я накарат да плаща назад години,отделно преглед,отделно изследвания,а пари няма.
52
1
 
44
 
! Отговори
Котка преди 2 години
Тя екламсията не идва за 10 минути. Хайде моля!Пак да питам. Колко българки стигат до това състояние? Това, че една жена не е провеждала консултации и не е следяла бременност до степен да стигне това състояние е много характерно! Няма нужда да се обясняваме повече. С/без пик на ковид, разлика нямаше да има в този случай!За да се докара до това състояние поне две седмици е била с кръвно в небесата, отоци и тежка протеинурия.
51
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
53 когато имаш проследява бременността, той я следи и ти казва идвай в болницата, ако се налага. Не чакаш бърза помощ да те закара, а отиваш и сам, ако се налага. Ясно ни е какъв етнос е жената.