Огънят е унищожил физкултурния салон в училището в Карнобат

Час преди полунощ живеещи в близост подават сигнал на 112
7 дек 2021 16:17, Анисия Иванова
4

Пожарът в училището в Карнобат е унищожил физкултурния салон, засегната е и част от фасадата. За щастие няма пострадали, но децата преминават на онлайн обучение, защото няма ток.

Час преди полунощ живеещи в близост до училището виждат гъст дим, който се носи от сградата и подават сигнал на тел. 112. Гори физкултурният салон.

Още по темата

"От физкултурния салон почти нищо не е останало. Разбрах, че вътре е имало пелети, които обаче не са се запалили. Ако се бяха запалили, щеше да бъде лошо, защото къщите са на 15 метра от физкултурния салон", обясни кметът на Карнобат Георги Димитров.

"Извършвали са се ремонтни дейности, най-вероятно това е причината, но на този етап не мога да ви кажа, защото има досъдебно производство", посочи Петър Атанасов от РСБПЗН-Карнобат.

Огънят е засегнал и фасадата на основната сграда. В училището нощно време няма пазач. Неразбрали за пожара, част от родители тази сутрин доведоха децата си на училище. Учителите пък с притеснения оглеждаха сутринта щетите от пожара.

Училището е застраховано и физкултурният салон ще бъде възстановен. През 2016 година в Карнобат изгоря до основи друго училище, което беше възстановено с помощта на държавата.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Защо преди 2 години
Огън ги гори училищата в Карнобат, защо ли ... През март 2016 изгоря училището "Христо Смирненски", сега това неназованото тук, иначе наречено "Петко Рачев Славейков" ...
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е училището на Карнобат, това е едно от училищата. По-точно, ромското