Хиляди на път: КАТ следи за алкохол и наркотици

И в празничните дни проверките на КАТ ще продължат
24 дек 2021 15:21, Петя Славова
14


Хиляди българи тръгнаха на път по празниците. Трафикът е интензивен. Тежкотоварните автомобили ще бъдат отклонявани на АМ "Хемус" по обходен маршрут.

На ГКПП "Капитан Андреево" има километрично задръстване. На АМ "Тракия" катастрофа затрудни движението, няма пострадали при инцидента. С 50 камери "Пътна полиция" следи за скоростта и дали се спазват правилата за движение по пътищата, предава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

300 километра делят Камелия и Ивелин от дома. И тази Коледа те се връщат в родното Елхово.

"Със сигурност очакваме голям трафик по пътищата. Пътуваме сега, защото всички работим и нямаше как да се организираме по-рано", сподели Камелия.

"Подготвил съм се за дългия път, наспах се вечерта. Предишни години се организирахме да тръгнем малко по-рано, но тази година така се наложи. Спряхме да заредим не само батериите, но и резервоара. Не са малко километрите до Елхово", обясни Ивелин.

За да могат както Камелия и Ивелин, така и останалите пътуващи спокойно да се приберат у дома, екипи на "Пътна полиция" са разположени на всички възлови точки.

"Навсякъде има наши екипи с цел да не допускаме водачи с неадекватно поведение. От сутринта сме свидетели на няколко такива случая. Няма да допуснем да бъдат притеснявани останалите шофьори. Едно такова напрегнато шофиране, смяна на пътните ленти, напрягат другите водачи", заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков.

И в празничните дни проверките на КАТ ще продължат.

"Започват целенасочени проверки за алкохол и наркотици. Те ще се извършват не само в големите градове, но и в курортите и малките населени места", добави гл. инсп. Близнаков.

Полицията призовава шофьорите да карат внимателно и да се заредят с търпение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Ушев преди 2 години
Джубурене с кислородна вода и лимотнозо, да си ги сложат тия тестове оЗаде
10
0
 
2
 
! Отговори
2022 преди 2 години
Наркотиците са в МЗ, а алкохолът е на трапезата 😀
9
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Добре че застудя и вече не може да се спи в патрулките,че да излязат и малко да поработят.
8
2
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
А защо не си стоят в Елхово? Или поне да бътуват с обществения транспорт?
7
0
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
Чичаците с една мозъчна клетка се връщат на изходна позиция
6
0
 
12
 
! Отговори
не приемайте преди 2 години
Лекарства които съдържат псевдоефедрин и подобни защото показват, ако направят тест, че имате в кръвта амфетамини и кокаин! Пълен смях са тези тестове е тъпите Роби коментират Кой бил дрогиран кой не бил дрогиран *** пияни масури
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От месец не съм виждал ни кат ни полицай. Къде са ? 2019 като затвориха държавата видях че са хиляди. Ще ме убият пияни и дрогирани , май всеки сам се спасява.
4
8
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Освен за алкохол и наркотици, да следят и за наличие на ваксинационни сертификати. И тези, които нямат, да бъдат връщани обратно!
3
1
 
13
 
! Отговори
Хубаво е... преди 2 години
...КАТ да "следят", тоест да си извършат проверката - свършат работата! Но поне при мен три пъти досега ме спираха тази година и бяха адски агресивни и нагли и едва когато всички полеви тестове излязат от машинката отрицателни, смекчават тона. Смятам, че имат доста слаба подготовка и определено не умеят да си вършат професионално работата при общуването с граждани - три различни екипа, едно и също поведение. Смятам, че Рашков трябва да вземе мерки и да ги ограмоти тези хора, не е нормално това!!
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Софиянци носят ковида на баба си и дядо си на село
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коледарите вземат 100 кинта най малко за по малко не си правят труда вдигнали са тарифата все пак е инфлация