Защо уеб дизайнер и хлебар избраха военната служба?

Програмата е шестмесечна и ще се проведе в НВУ и факултета в Шумен
Обновена: 10 яну 2022 15:43 | 10 яну 2022 15:36, Ния Христова
114

Първите 94-ма мъже и жени, кандидати за срочна служба в доброволния резерв на Българската армия, бяха приети днес в Националния военен университет във Велико Търново. 
 
Доброволците ще преминат шестмесечно обучение, което ще бъде разделено на три етапа до 30 юни.
 
31-годишната Златина Павлова е завършила "Графичен дизайн и визуални комуникации" и до момента е работила като уеб дизайнер. 
 
"Избрах тази професия, защото предлага доста добро бъдеще. Мечтая да продължа да се развивам в тази насока. Смятам, че съм достатъчно подготвена за физическите предизвикателства", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.
 
"По професия съм бил 15 години хлебар и 7 месеца шофьор на тежкотоварен автомобил. Обичам да спортувам. Смятам, че съм физически подготвен. Ако имам възможност, бих кандидатствал след тези 6 месеца за оставане в армията", каза Владимир Мочурски.
 
"В район Велико Търново ще премине подготовката за квалификация автоматчик. В район Шумен ще премине подготовката на резервистите за придобиване квалификация номера разчет. Третият етап ще завърши на 30 юни, през който ние планираме колективна подготовка до ниво взвод", посочи началникът на Центъра "Професионално и продължаващо обучение" в НВУ Стефан Маринов.
 
След успешно завършване на обучението резервистите ще получат удостоверения. 
 
Вижте повече в репортажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това са. Само двама доброволци намериха от цяла България. Язък за скъпата кампания.
15
3
 
13
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Графичен дизайнер на свободна практика ако има читав английски и си подбира клиентите може да изкарва много повече от 1500. То въобще не е задължително да се работи за БГ работодател...
14
1
 
7
 
! Отговори
Резервист преди 2 години
"а ще бъдат резерв ба армията" На резервист му плащат само когато го извикат. Веднъж на 20 години или когато стане война.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във военните окръжия.Или сайта на централно военно окръжие да ти обяснят за следващата смяна.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И униформите готини, а ние бяхме с въшкарници от времето на Балканските войни.
11
1
 
8
 
! Отговори
Погромист преди 2 години
Защото в България на уеб дизайнери и на хлебари им плащат еднакво малко. Тук дизайнерските професии се дискриминират много. Не искаш ли да програмираш, не заслужаваш повече от минималната.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в Перник са едно и също :)
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те няма да работят в армията след курса,а ще бъдат резерв ба армията.На практика ще имат сигурен доход за до живот.Много хитро искам и аз.Къде да се запиша?
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ам че тоо ... уеб дизайнер и хлебар не са ли едно и също?! Явно е бил много лош тоя хлебар. Едно време лошите ловци са ставали вегани. Защо лош уеб дизайнер да не може да стане ловец
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая уеб дизайнерката вероятно е един от най-бездарните уеб дизайнери на планетата, ако твърди, че в армията има по-голям потенциал за развитие. Мила моя на добър уеб дизайнер дават 5-6 бона. В армията ГЕНЕРАЛИТЕ са на 4000лв. Вярно че си крадват доста ама ти кога ще стигнеш генералска позиция? Мисля по-скоро, че след няколко месеца до година ще тръгне към политическа кариера младата дама. За хлебаря е ясно, той няма избор.
6
1
 
17
 
! Отговори
Уеб дизайнер преди 2 години
Защото няма работа. Затова са избрали сигурните доходи в армията. Армията им предлага и бъдеще. Може някой ден да станат професионални войници и да взимат добри пари за да си клатят краката.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво пречи да изкарваш допълнително пари без да правиш нищо.След курса ще получават доживот пари на наша сметка.
4
0
 
12
 
! Отговори
птурк преди 2 години
Автоматчик - кашик. Дали все още я знаят песента? Едно време първо учих кашиката, след това артилерийската - вдигни се гора от стомана ...
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото в уеб дизайна няма хляб.
2
7
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Пунт и пластика. Стават военни, защото ги пенсионират на 40 години. Сега е на 31, след 9 години на 40 ще е пенсионер, ще взима пенсия и пак ще се върне да си работи като уеб дизайнер :)))
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислят за кинти,но не мислят че могат да ги пратят на мисия а там е 50/50.