Маймунче се роди в зоопарка в Стара Загора

Градът вече е с обновен зоокът
37
Маймунче се роди в зоопарка в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Стара Загора вече има изцяло обновен Зоопарк.

"Такъв мащабен ремонт не е правен на обекта от създаването му. Обновена е инфраструктурата, има изградени нови клетки и нови алеи", разказа по време на обиколка по представяне на зоокътът главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева.

От думите ѝ стана ясно, че строителните дейности са изцяло приключени и има издаден Акт 15 на 24 януари. Предстои назначаване на Държавна приемателна комисия, която да издаде разрешение за ползване.  

"Предстои кандидатстване за издаване на Лиценз на зоопарка, който се издава от министъра на околната среда и водите по Закона за биоразнообразието. Очакваме да бъдат спазени сроковете и на пролет Зоопаркът да бъде отворен за старозагорци и гостите на града", обясни зам.-кметът Милена Желева.

"Ремонтните дейности не попречиха на нормалния живот на животните. Гледачите полагат всички грижи за обгрижването на екземплярите", заяви Силвена Маврева, временно изпълняваща длъжността директор на Зоопарка. Тя сподели, че преди броени дни се е родило малко маймунче от породата Зелена морска, което е най-новото попълнение в семейството на зоокътът.

От думите ѝ стана ясно още, че се водят преговори за допълване и обновяване на видовото разнообразие.

Зоопаркът в Стара Загора  е създаден през 1957 и е вторият в страната, след Софийския. Повече от 60 години, на площ от 70 дка, в него могат да се видят над 400 животни, от 80 вида, от почти всички континенти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много нещо го намразихте Живко, откакто отказа да се води по акъла на далавераджията Настимир Ананиев, боядисан в 3 партии една след друга... То не беше СДС, не беше Куневица, сега и продължаваме подмяната... Кирчовци скоро ще ви изренем с лопатите!