"Знак-хранилка" с ограничение 10 км/ч на главен път, че и нарисуван

След знака тринога, глобите солени
15 фев 2022 08:44, Ния Христова
176
"Знак-хранилка" с ограничение 10 км/ч на главен път, че и нарисуван
Снимка: БГНЕС
Пътен знак, нарисуван на ръка, ограничава до 10 км/ч скоростта на автомобилите и се е превърнал в "хранилка" за полицаи и бюджет. Знакът е сложен от пътните полицаи на изхода на град Килифарево на главния път, от който започва Прохода на републиката, съобщава в. Труд.
 
Естествено, на метри след знака седи камера на тринога, която за около месец е снимала над 400 нарушители. И глобите се оказват солени. В най-добрия случай превозните средства минават с превишение до 20 км/ч и дължат 100 лева, но има и случаи с над 40 км/ч и тогава санкцията става 400 лева.
 
От КАТ са решили, че разширение на пътя, на което е изградено временно КПП, е повод да наложат подобно ограничение. На него стои патрулка с двама-трима полицаи, които махат със стоп палка на автомобили, камиони и микробуси и проверяват дали в тях не се возят нелегални мигранти. 
 
На въпроси от местната полиция отговарят казват, че на това място имало 4 катастрофи, макар и без жертви и ранени. 
 
"На международен път знак от 10 км/ч е абсолютна предпоставка за пътно-транспортно произшествие. Регулирането на скоростта от 10 км става на око, което създава още по-голям риск, а водачът не може да се ориентира, защото показанията на повечето скоростомери на автомобилите започват от 20 км/ч", коментира експертът по пътна безопасност и преподавател но авто-мото подготовка Мариян Василев пред Нова телевизия.
 
Ограничение до 10 км/ч не противоречи на нашия закон и приетите общи норми в страните от Европа. То се отнася само за пешеходни зони, в които по изключение се допуска да влизат автомобили за зареждане на магазини или да преминават през участъци от зоната.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
1
 
! Отговори
Гу60 преди 2 години
В предишния коментар да се чете това със звездички, като /на умствено недоразвит/
133
2
 
33
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Нужно е системата на МВР веднага да освобождава умниците, които са измислили тия капани и началниците, допуснали прилагането на законния грабеж - обида за данъкоплатеца.Да се даде възможност на хитрите търтеи да изкарват прехраната си чрез труд.
132
2
 
7
 
! Отговори
Атанасов преди 2 години
Що за простотия и наглост в Европейска държава!Това да не е паркинг , автогара или пром. площадка?
131
1
 
18
 
! Отговори
Готин преди 2 години
Сега вече се знае къде е мястото. Предлагам: За да ме нарушаваме ограничението (защото няма километраж, който да регистрира скорост от 10 км/ч) , да слизаме от автомобила и чинно да бутаме с една ръка покрай полицая, а с другата да отдаваме чест.Така полицаят ще се почувства важен и респектиращ но, гладен.
130
1
 
40
 
! Отговори
Алко преди 2 години
Ами айде сега анулирайте всички актове от хранолката и глоба по 10 заплати на куките дето са завъртели далаверата!Нали искате промяна?
129
10
 
10
 
! Отговори
Стан преди 2 години
Пишете глупости пътни знаци се слагат само от АПИ, КАТ не слагат знаци и никога не са слагали.
128
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са с мозъка на Бат Бойко
127
23
 
13
 
! Отговори
Алов преди 2 години
Отново продажно правителство - време е да подадат отставка начело с Бойко рашков и да дойде г-н Борисов начело да оправи тази държава !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
126
3
 
36
 
! Отговори
Ivan преди 2 години
Крайно време е това абсолютно безполезно звено на полицията - КАТ, да бъде премахнато.Има предостатъчно полицаи,които могат да вършат тази работа,заедно с другата.Цял ден люпят семки,скрити в храстите и пак заплатите им били малки.На мен като ми е малка заплатата си сменям работата.Само че как *** шапкар ще си намери друга работа,като за нищо не става?!Оядени *** с патлак на кръста-мечта за всеки комплексар роден на нивата!Аре, у лево, НЕКАДЪРНИЦИ!!!
125
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После ИТ-тата взимали 10к нетен доход, купували злато, валута, коли, мезонети в манастирски, пентхауси в Дубай. Ама май да не се окаже, че фуражките бият по доход и президента :)...
124
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще рекетират шофьорите с подобни абсурдни капани и масови глоби за паркираните коли около блоковете дето поляната се водило парк,градина и тнт.да има да плаща Кирето помощи на гласоподавателите от факултето и другите твърди гласоподаватели по махлите...
123
3
 
36
 
! Отговори
Крум преди 2 години
По цял ден с ръце в джобовете,охранени,високомерни с тлъсти заплатки и бонуси,чакащи бакшиша и отгоре на това недоволни от възнагражденията!
122
3
 
38
 
! Отговори
Пффф преди 2 години
Скоростомера ми започва от 20 км/ч. Автомобилът ми е регистриран от КАТ. Минавал е всички технически прегледи с документи. Никакъв шанс няма подобен акт в съда.
121
0
 
24
 
! Отговори
гадни милиционери!!! преди 2 години
Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили!!!
120
1
 
2
 
! Отговори
До Бангур преди 2 години
Не само че може да чуеш умрял да пръдне, ами то си е кажи речи почти задължително. Като няма какво да го държи всичко излиза навън.
119
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абсурди един след друг ... идиод до идиода мила майно ле
118
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди месец беше 30 км/ч и както караш със 100 трябва рязко да набиеш спирачките и да се молиш тоя зад теб да реагира на време. Сега като е 10 не знам какво мазало става.
117
0
 
8
 
! Отговори
Следва преди 2 години
Следва знак Б2 на магистрала Тракия. И В2 става.
116
3
 
14
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Когато чуете умрял да пръдне,тогава ще се оправи и България.С този народ и манталитет сме за никъде.
115
0
 
40
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Как ограничение 10км??? Ами да сложат знак максимум 5 км в час.Така хранилката става по доходна.Лека работа на КАТ и високи успехи срещу нарушителите на реда.