»нфлаци€, ток, горива - бизнесът тр€бва да е държавен приоритет

ќт оцел€ването ни зависи вашето, за€виха Ѕј« и —«Ѕ
5 апр 2022 13:30, ѕет€ —лавова
29
 »нфлаци€, ток, горива - бизнесът тр€бва да е държавен приоритет
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

Ѕългарски€т бизнес е в изключително сериозно положение след пандеми€ и по време на военни€ конфликт в ”крайна.

—поред позици€, в ко€то се обедин€ват Ѕългарската асоциаци€ на заведени€та (Ѕј«) и —дружението на заведени€та в Ѕългари€ (—«Ѕ), дневни€т ред на правителството и парламента сериозно се разминава с техните пролеми, от което зависи оцел€ването им.

ќще по темата

"—видетели сме на чутовна инфлаци€. ”жас€ващи цени на ток, газ, горива. √алопиращи цени на всичко. Ћипса на каквато и да е предвидимост по отношение дори на утрешни€ ден", се казва в  т€хната позици€та, като те об€сн€ват, че това тр€бва да се превърне в основен приоритет за държавата.

"Ќие €сно съзнаваме, че на километри от границите ни се води война и израз€ваме сво€та съпричастност към всички, засегнати от не€, без значение от националността им. —ъгласни сме, че те тр€бва да получат подкрепа и много наши членове се включват с такава според възможностите си. Ќо недоум€ваме защо на произвола на съдбата са оставени хил€ди български предприемачи и стотици хил€ди техни служители.

Ќа€сно сме, че кризите, ударили човечеството са глобални, но с очите си виждаме как българското правителство и парламент не прав€т абсолютно Ќ»ўќ за поне частичното им овлад€ване у нас. » виждаме как в останалата част от ≈вропа това не е така. “ече единствено разправи€ да тръгне ли на н€къде българското оръжие, кой кого да надцака за н€кой важен пост или в чий политически интерес да се извърши т.нар. съдебна реформа", посочват в позици€та си от двете организации.

"ќборотите ни спадат драстично и често работим дори на загуба, но не можем да си позволим цените в заведени€та ни да се вдигат с темпото, с което растат тези в магазините и на борсата, защото покупателната способност на клиентите ни намал€ва от час на час.

—лужителите ни, които също са част от икономиката, насто€ват за повишение на заплатите, защото не издържат на инфлационното темпо. » са прави!

–азходите ни са по три, приходите ни – на минус! » това важи не само за наши€ сектор, а за почти цели€ български бизнес.

Ќасто€ваме държавата да влезе във функци€та си и да направи всичко възможно за овлад€ване на кризите и адекватна подкрепа за най-засегнатите от т€х. ј не да ни преследва като престъпници и да измен€ правилата в движение, за да попълва финансовите си дупки с връщането на вече получената от бизнеса подкрепа.

ѕостепенно изчезнаха всички икономически мерки с мотива, че вече COVID-19 н€ма. «а спасение от новите кризи не се говори. »митират се компенсации за тока, които са крайно недостатъчни и въпреки които сметките ни са минимум два пъти по-високи в сравнение с миналогодишните”, алармират ресторантьорите и собствениците на заведени€.

¬ заключение Ѕј« и —«Ѕ призовават управл€ващите да се вземат в ръце и да работ€т за Ѕългари€ и гражданите ѝ. "ќт нашето оцел€ване, зависи и вашето", казват те.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


29
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
27
0
 
1
 
! ќтговори
Ѕ√ предприемач преди 1 година
Ўимпанзетата и троловете на държавна хранилка които плю€т стати€та,като влезем във сиви€ сектор и парите ви ще секнат!“огава и вас ще почнат да ви съкращават+държавните дето ц€л ден лапат мухите и чакат да се разпишат!
26
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо јнонимен 24 нима ще лощо ще сме подобре светлини години парно отопление гореща вода дърдо заплащене здравната система е по добре от бг ток и вода са стотинки да ти бро€ още пенсионери използват всички видове иранспорт без платно на всички магазини имат отстъпка недеи се сравн€ваите с руси€ че сте много много бедни
25
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
приоритет ще ни дава урсула лайен
24
0
 
3
 
! ќтговори
ћћ100 преди 1 година
Ѕизнесът тр€бва ƒј √ќ ƒ”’ј начело с они€ гелосан "ѕ–≈ћ»≈–".Ќе може да купуваш на 50 ст. и да продаваш на 5 лв. *** ти "бизнесмените" в та€ държава!јко имаше държава тр€бваше всички до един да са зад решетките. ѕишман бизнесменчетата барабар с чел€дта им до 11-то кол€но.
23
3
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
«аминавайте за –уси€. “ам токът е евтин, газът е евтин, ѕутин ще ви дава рубли.
22
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
«аминавайте за —еверна –уси€ да запълните празните пазарни ниши от ћакдоналдс и  ока-кола. ўе продавате ментетата си и фалшивите си питиета.
21
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
»скаха само да работ€т, а сега искат държавата да им плаща за издръжката на семействата и роднините им. ’ареса им ковида, както хареса на лекарите. »скат да замен€т пазарната икономика с държавна икономика, те да прибират печалбите, а държавата да им плаща разходите. Ѕългарски€т кръчмар е комунист. ўе ги национализираме и ще ги продадем на истински капиталисти.
20
0
 
6
 
! ќтговори
ƒопълнение преди 1 година
ƒа не говорим, че даваме още милиарди, които н€маме, на американците за още остарели самолети, които може да дойдат 2030та година
19
2
 
7
 
! ќтговори
√ост преди 1 година
държавата тр€бва да помага на хората ,а не на бизнеса всеки лев даден за бизнеса бива откраднат и изнесен в Ўвейцарски банки ,скъпи имоти,коли, екзотични почивки итн
18
0
 
4
 
! ќтговори
ƒа ама Ќе преди 1 година
ƒ— мафи€та е превзела страната.
17
2
 
3
 
! ќтговори
ƒќ ƒј ама не преди 1 година
ј  ќ…  ќ… Ѕ≈Ў≈ ƒЏ–∆ј¬ј“ј?!?? ѕќ—Ћ≈ƒЌ»“≈ 12 √ќƒ. Ѕ»Ѕ»“ ќ ѕ–≈ƒ» “ќ¬ј —ќ÷. ƒќ√» ÷ј–„≈“ќ. ѕ–≈ƒ» “ќ¬ј “ќя ƒ≈“ќ Ќ» "ќѕ–ј¬»" «ј 800 ƒЌ». » Ќј… ¬≈„≈ —ƒ—. “јћ Ѕ≈Ў≈ ѕ–»¬ј“»«ј÷»я“ј “јћ Ѕя’ј 10-“≈ ѕ–ќ÷≈Ќ“ј.¬—≈„ » —≈√јЎЌ».
16
1
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒобре де, всички реваха, че искат частен бизнес, а сега реват държавата да им дава. јма нали си частник, оправ€й се, държавата си има нейни структури за оправ€не. ¬сички частници осигур€ват хората на минимални заплати за да не дават пари на държавата, само шефове и роднини са на други заплати. “€хната наглост става все по-гол€ма. Ѕила об€в€ва заплата 1200 - 1400, но това е бруто, на хората дават ооколо 1000, а управителите с по-високите заплати се държат като робовладелци и не зачитат правата на
15
0
 
6
 
! ќтговори
Ќе се строи модерна преди 1 година
европейска държава със питиепродавници! «аведени€та, та заведени€та само... ¬ълчи времена са, да се оправ€т!
14
0
 
3
 
! ќтговори
ƒа ама Ќе преди 1 година
ƒо “ј “ќЋ ќ¬ј, ами те застро€ваха и презастро€ваха от откраднатото. «наеш ли калко незаконни надстройки/пристройки освен незаконнопостроени сгради има?! јма държавата...  ъде е държавата да се намеси както е нормално?
13
0
 
11
 
! ќтговори
“ј “ќЋ ќ¬ј преди 1 година
√ќƒ»Ќ» ј ќ Ѕя’“≈ «јƒ≈ЋяЋ» ѕќ ћЏЌ»„ ќ ќ“  –јƒЌј“ќ“ќ —≈Ћј ў≈Ў≈ » ЅЋј√ќ“¬ќ–»“≈ЋЌќ—“ ƒј ѕ–ј¬»“≈. »ћј“≈ ¬»≈. јћј «Ќј≈“≈ —јћќ ƒј »— ј“≈.
12
1
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒа се изнас€т в —еверна  оре€ там държавата ще се грижи за бизнеса им. ¬ Ѕългари€ приоритет тр€бва да е народа
11
1
 
17
 
! ќтговори
пи€ница мистик преди 1 година
јз тези ресторантьорите не мога да ги разбера. “е са най-гръмогласните и не спират вече колко години да прос€т пари, с€каш без ресторанти народа ще умре от глад и жажда или ще изпростее, щото нали са културна институци€ :))) јми уволн€ват всички, остав€т само 1 сервитьорка и един готвач, собственика влиза зад бара и като дойде клиент, готви се на момента, за да н€ма после сготвено и неиз€дено. ¬дигат цените €ко и да станат м€сто само за паралии, не за кварталните пенсии
10
0
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
 риб и другите идустеиалци казаха преди 3 месеца преди война че 710лв е много гол€ма заплата. “оест що те не могат да плащат значи заведени€ и ресторанти тр€бва да има много малко в бг трийте пак
9
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕак търкали коментари
8
2
 
17
 
! ќтговори
Taню преди 1 година
Ќа€сно сме, че кризите, ударили човечеството са глобални, но с очите си виждаме как българското правителство и парламент не прав€т абсолютно Ќ»ўќ за поне частичното им овлад€ване у нас. » виждаме как в останалата част от ≈вропа това не е така. >>Ќекои само сметат пачките, ама ако може в услови€ на двойна каса и пещерен комунизъм...