В Helpbook зачестяват сигналите за бездомни агресивни кучета

Получихме поредния сигнал на наш потребител от Варна
14 апр 2022 16:21, Анисия Иванова
14
В Helpbook зачестяват сигналите за бездомни агресивни кучета
Снимка: БГНЕС

Със затопляне на времето в платформата на Helpbook.info все повече зачестяват сигналите за бездомни агресивни кучета. В днешния обзор ще ви запознаем подробно с молбата на наш потребител от град Варна:

„На територията на ВВМУ открай време пребивават безстопанствените кучета каквито има и в района около сградата на БМКЦ, където всички деца - ученици играят ежедневно. В началото бездомните кучета бяха 2-3 и без прояви на агресия. След приключването на лятната ваканция през 2020 г. при завръщането ни в училище забелязахме, че броят на бездомните кучета се е увеличил. Заформилата се глутница първоначално не представляваше притеснение, докато не зачестиха ситуации с кучетата, предизвикващи страх и уплах у децата и родителите.

Първоначално те се проявяваха под формата на лаене и спускане към хората без физически контакт, но в последствие нещата доведоха и до хапане. Към днешна дата вече има двама захапани възрастни от бездомните кучета в района на училището ни - учител и родител. Предвид затоплянето на времето и все по-продължителното пребиваване на учениците навън се обръщам към вас за съдействие, за да предотвратим възможността за инциденти с децата. Ние от своя страна опитахме вариантите, които бяха по силите ни - разговаряхме с ръководството на БМКЦ, както и на ВВМУ с молба да ни съдействат, но за съжаление те също нямат решение за изход от тази ситуация.

Свързвахме се с различни организации, за да ни предложат варианти как да се справим с проявите на агресия от страна на кучетата, но решение на проблема няма. Голяма част от децата вече имат създаден страх, също и самите родители. Всички са сериозно притеснени, че във всеки един момент някое от децата може да бъде нападнато или наранено докато играе навън по време на почивките в училище“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преродените шумкари от отряда на Янко!:))))))))))))
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога хората ще изхвърлят животните си на улицата? Що за варварщина!
10
0
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Точно 4 от тези кученца днес ме нападнаха до денонощния магазин. Особено двете черни лаеха и ми скачаха без НИКАКВА причина. Наоколо само сеирджии, но ако бях ударил някое п.с.е ,щеше да има писък до небето. Обадих се в "Екоравновесие" в Каменар, но разбрах, че даже не знаят къде е пазарчето на Кайсиева, а госпожата ще си го премести в другия крачол.Не ми изскачайте с опорката, че лоши хора са изхвърлили кучетата на улицата и ние трябва да търпим терора им! Баста!
9
0
 
4
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
Кат имаше виетнамци намаше таквизе проблеми у Варната;))
8
1
 
0
 
! Отговори
Алвкссс, преди 2 години
Ба си тъпоумното мнение. За Закон да си чувал? Ясноо, не си.
7
1
 
0
 
! Отговори
До Алекс преди 2 години
Хахаха, ти ли чослв щв ум плащаш за адвокат, глоби, съдебни такси??
6
5
 
4
 
! Отговори
БГ преди 2 години
Ако животните имаха религия, човекът щеше да е дяволът в нея! Защо някои носят толкова злоба?
5
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Сигналите да се изпращат до местната ловна дружинка,заедно с необходимата сума за закупуване на патрони.По ефективно е.
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И откъде идват тези кучета? Ааа, от някой ***, който днес иска кучв, а послв го изхвърля като непотребна вещ, да ъмира без вода и храна!? Нв ги кастрират и тв се размножават. Тормозят ги, и те лаят от страх. Мен защо не ме лаят, нито децата, нито съседите? Защото не ги замеряме, не ги тормозим, това е!
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен-4---прав си има и хора които свършват работа с кренвирша но после ги заклеймяват все едно че човек са убили. Проблемът е в кучкарите които хранят и бездомните кучета и те съответно си пазят територията като лаят нападат и т.н. Това са животни не можем да ги виним но хората които ги обичат повече от себеподобните можем. Колко пъти стъпвам в акото на нечий любимец. Ами улицата да не е тоалетна бе?Чистете си на любимците акото по улиците а в къщи ако искате го яжте /акото/
2
7
 
5
 
! Отговори
Природозащитник преди 2 години
Гад.ни хора! Путин да ви застигне дано! Стресират милите кученца.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...Присъда на място.....