Туристи резервират по морето, но украинците не искат да се местят

Създава се лека паника
11 май 2022 07:00, Петя Славова
673

Украинците искат да останат в хотелите по морето и след края на май, когато правителството ще спре да плаща на хотелиерите по 40 лева за бежанец. В същото време в Слънчев бряг вече пристигат първите туристи и много от хотелите с бежанци имат резервации с туристи.

В Слънчев бряг притеснени са както хотелиерите, така и украинците.

Още по темата

"В момента се създава една лека паника между тях. Съответно хотелиерите и туроператорите сме притеснени, защото отказваме резервации за летния активен сезон. Имаме едно предложение хотелиерите - всеки, който може, да предостави част от своята база за активния сезон", коментира пред Bulgaria ON AIR хотелиерът Елена Андонова.

Това обаче може да се случи само ако правителството удължи програмата. За това настоява и Наталия от Киев. Тя се надява да може да остане в хотела поне до есента.

"Благодарни сме на министерството на България, че ни дадоха убежище и защита. И много молим майките и децата да ни оставят и да не ни местят, защото аз вчера видях условията, където могат да ни преместят с децата. Там условия няма", сподели Наталия.

"Много ни се иска правителството да преосмисли решението си, да се срещне с украинските бежанци, които пострадаха във войната с Русия. Има много разрушени домове. Просто няма къде да се върнем", подчерта Лена.

Настанените в хотелите са предимно майки с малки деца и затова им е трудно да започнат работа.  

"Мога да оставя детето на сестра ми. Искам да работя, естествено, но ще видим", казва Катя.

"Моето наблюдение и на моите колеги е, от гледна точка на настанените в нашите хотели украинци и желанието да ги наемем на работа, срещаме определено отказ. Не назначаваме украинци, защото те не желаят да работят", заяви Елена Иванова от Съюза на собствениците в Слънчев бряг

Част от украинките вече са имали възможност да видят една от базите, където евентуално ще бъдат преместени. Това е детският лагер в Равда. Имат претенции към столовата, която не е ремонтирана. Има и други корпуси, които не са ремонтирани, там не искат да живеят.

В края на юни обаче в лагера очакват първата група деца. Резервации има за цялото лято и не е ясно какво ще се случи с тях. Детските лагери в региона разполагат с около 900 места, а украинските бежанци по Южното Черноморие са близо 40 000.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


673
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
103
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава Украйна!
13
0
 
55
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Икак за съжаление български деца могат да живеят при такива условия, Да изхранват децата си с доматени консерви и гъгрясъл ориз от соц.помощи , без мляко и плодове, месо Всеки родител обича детето си и майките на другите бежанци желаят по-добри условия за тях. Благодарност за покрив над главата и хляб на масата
12
5
 
119
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моя баща с 45 години стаж и майка ми с 44 години, един ден на морето на са ходили. Ако искате вярвайте. На баща ми пенсията е някъде 420 лева.
11
5
 
79
 
! Отговори
А сметката на ФАШ преди 2 години
може ли да им я връчим? Те с лека ръка раздават десетки милиарди за оръжия. Сигурни сме че 40 кева за бежанец на ден все ще намерят. Или няма да е полуткоректно?
10
3
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гаранция идеяра за настаняване на бежанки по хотели излезе от американския слуга Кирчовсън и компания.
9
2
 
120
 
! Отговори
Бежанец 5 звезди преди 2 години
Това е новия стандарт за бежанците. То ако е така може ли и аз от панелката в Младост да избягам до някой лукс хотел на слънчака за 2-3 месеца? Още утре ще пиша писмо до Кирчо да отпуснат пари и за мен в бюджета.
8
3
 
145
 
! Отговори
Хора преди 2 години
Затова в много страни Украинските бежанци са в беж.лагери а ние глупаците направихме пак грешка.
7
6
 
140
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте чакайте. Това е само началото на големите проблеми с нацистките. Как ще местите богопомазана бежанка от 5 звезден в неремонтирана база. Моля ви се.
6
6
 
104
 
! Отговори
Акт на геноцид преди 2 години
ще ни бъде приписан и Байдън и сие ще би дърпат ушите ако не им осигурим доживотен достъп до ол инклузив пакети на морето. ФАЩ пари естествено няма да дадат.
5
7
 
121
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Сега ще ни съсипят и туризма,много беди ни докара Украйна много....
4
1
 
111
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Като си не искат да се местят да си плащат по тарифата за сезона + неустойката, която хотелите трябва на изплатят на тези, на които ще им изгорят резервациите.
3
3
 
166
 
! Отговори
Илиян Димитров преди 2 години
Абе какви са тия "бежанци" бе? Това да не е концерт по желание? Бежанците от война в цял свят живеят по фургони, палаткови лагери и общежития! Да не говорим че до месец, два са се хванали на работа, а не лентяйстват на издръжка на приютилите ги! Ние българите не ги гоним, а ги изпращаме по хотелите в зимните курорти, но те видите ли искали да карат лятото на аванта на плажа! Безобразие!
2
2
 
124
 
! Отговори
Малко ни баха ромите преди 2 години
Та сега си внесохме още кибици и ги закачихме и тях на държавния клон.
1
6
 
131
 
! Отговори
123456 преди 2 години
Укрите да изчезват от курортите! Те са за туристи! Мястото на бежанците е в бежански център/лагери! Те трябва да ни мият краката и пият водата, за това, че сме им предоставили убежище!В Германия къде са настанени?!