Детето, нахапано от азиатски вълкодав, е в кома

Нараняванията му са в областта на черния дроб и един от бъбреците
16 юни 2022 09:17, Нели Христова
95
Детето, нахапано от азиатски вълкодав, е в кома
Снимка: БГНЕС

Нахапаното от куче 10-годишно дете в хасковското село Въгларово е в кома в пловдивската университетска болница, съобщи bTV.

Още по темата


Нараняванията на детето са в областта на черния дроб и един от бъбреците.

Момчето бе нападнато от азиатски вълкодав, собственост на Анастас Караиванов, жител на селото. Той отглежда шест кучета за охрана и срещу тях има множество сигнали, че са агресивни. „Смачкаха ни джипа, спукаха ми гумите, крадяха ми овце. Никой не ми помогна“, изтъкна Караиванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
24
 
! Отговори
бг преди 1 година
Тези родители къде са ..имам куче питбул, което винаги е на повод и намордник, децата го дразнят а майките им пушат цигари и клюкарстват..като направиш забележка отварят едни усти като писуари...КОЙ Е ВИНОВЕН..ДНЕШНИТЕ ДЕЦА СА УЖАСЯВАЩИ НО ВИНОВНИ СА РОДИТЕЛИТЕ..никакво възпитание..Дано детето да се оправи.
78
4
 
23
 
! Отговори
От Варна преди 1 година
Имам женска каракачанка. Много е любвеобилна. Винаги я разхождам на повод. Децата обикновено се спускат към нея да я погалят, но не им позволявам. Всъщност децата не разсъждават, действат първосигнално. А немските овчарки нападат моето куче без причина, както и доберманите. С останалите породи няма проблем. Всъщност тя е голяма колкото мъжка немска овчарка /доберман. Възможно е децата да са подразнили кучето. Не знам. Но родителите носят вина, колкото собствениците на кучето.
77
17
 
30
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
А родителският фактор? Къде е бил родителя? След като е знаел, че това са кучета пазачи, значи е разбирал, че те са дресирани да пазят и всеки жест на заплаха, те възприемат като сигнал за опасност и повод за защита чрез нападение. Такава им е природата. Да охраняват. Има и деца, които дразнят животните - някои нарочно, други - не разбирайки. Затова, тук е ключова ролята на родителя. Стопанина не е криел, че има кучета пазачи. Такива охраняващи кучета реагират само при някакво действие срещу тях
76
12
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
У наше село нема агресивни ***,рекъл Вуте. Сичкио антифриз от Ладите изпиа и се кротнаа.
75
4
 
28
 
! Отговори
чичо преди 1 година
Признавам,че ако това се случи на моето внуче съм готов дори и на убийство.Но...без но" не става,когато сутрин погледна към детската площадка в тревичката не виждам деца,а серящи кучета,/на детската площадка/.И знаете ли,за 40год. не видях нито едно бездомно куче на площадката-ни едно.Вероятно, ако отрепя някого,то няма да е куче.Дано детенцето има късмет.
74
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Испания интегрираха ромите, в Индия се разхождат двуметрови бикове по улиците, в Мали отглеждат 100кг хиени, във Виетнам нямат един светофар и пешеходна пътека. От цял свят само българите са достатъчно неадекватни да не могат да интегрират малцинствата, да опитомят животните и да не се избиват по пътищата. Общество изградено от мрънкачи и самозабравили се пасивно-агресивни вечно недоволни същества. Нация състояща се от 35% имигранти неспособни да се справят със собствената действителност.
73
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Освен теня, кърлежи, бълхи, *** и други, кучето може да заболее и от дирофилариоза. От дурофилариоза може да заболее и човекът. По втора точка, съвременното общество е стигнало до тук изграждайки баланс между права и задължения." - ако те е страх, от свободията и болестите лесно можеш да се преместиш да живееш в Токио, обаче там ще движиш с метро, ще си носиш пепелниче и ще си тръскаш пепелта в него докато се разхождаш по улицата и ще живееш в 30кв кутийка. Ограничавай себе си, а не свободните.
72
3
 
5
 
! Отговори
До до 72 преди 1 година
Дирофилариозата се пренася чрез ухапване от комар и пясъчна муха.Не се предава чрез контакт с екскременти ,слюнка и кръв.От комари и кърлежи се пренася лаймската болест.
71
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Коя е обаче първопричината за нападението?" - липсата на човешки контакт с кучето, живота на каишка далеч от човешката любов. Липсата на наказания и награди, липсата на иновативност на стопанина, на който ще му излезе много по-евтино да наслага камери и да си ги върже на телефона от колкото да отглежда 10 кучета. Липсата на разбиране и комуникация между живите същества, абдикирането на човека от ролята му на възпитател на животните, пазител на природата и себепоглъщането в материалния свят.
70
1
 
3
 
! Отговори
до 72 преди 1 година
В 67 написа, че по- малко ти пречи кучета да наторяват градинката, отколкото бездомните където им падне. Знаеш ли защо куче се обезпаразитява на 3-4 месеца? Освен теня, кърлежи, бълхи, *** и други, кучето може да заболее и от дирофилариоза. От дурофилариоза може да заболее и човекът. По втора точка, съвременното общество е стигнало до тук изграждайки баланс между права и задължения. Свободията е разрушавала империи.
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Как предлагаш да решим проблема, дай пример. Осинови един бездомен и го къпи, храни и разхождай" - не предлагам лешения, както казах по-надолу капитализма и живота в големия град е живот на компромиси. Всеки от нас има възможност да заработи дистанционно и да заживее в провинцията където няма хора пушещи му в лицето, паркиращи му в градинката, разхождащи си кучето в краката му, но щом седим тук, ние сме избрали компромиса. Ако искате да решаваме проблеми давайте да се самоограничаваме.
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки е прав за себе си, стопанина пропищял от грабежи взима кучета да го пазят, кучетата освирепели от глад и лаене по минувачи късат веригата и накрая някой отнася цялото нехайство на полиция, стопанин и тн. Коя е обаче първопричината за нападението?
67
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ида това уби детето, защото никой не ти помогнал. За кучкари, които пускат кучетата си свободно се полага затвор! Ако убият човек- конфискация на имуществото им в полза на семейството на загиналия
66
1
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 1 година
Как предлагаш да решим проблема, дай пример. Осинови един бездомен и го къпи, храни и разхождай.
65
1
 
8
 
! Отговори
до 63 преди 1 година
Куче се обезпаразитява на 3-4 месеца и се ваксинира всяка година. Ако не го правиш, не се хвали, че имало паспорт. След като кучето ти се изходи, хващаш с пликче и му събираш произведенията, а после ги хвърляш в най- близкия контейнер или кофа за отпадъци.
64
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"52кучетата разнасят болести и произвеждат фекалии и урина.Това ли ти е приятно?" - специално в региона в който живея от Семинарията до НДК фекалии, урина и болести разнасят не кучетата, а бездомните хора. Огледай се колко по-крастави от кучетата са хората седящи на пейки по Журналист, Попа, Народния, Заимов и Кристал. 15% от разхождащите се из центъра са бездомни и нямаш проблем с това. Кучетата поне се изхождат в градинките, а не по ъглите на блоковете.
63
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие драги сънародници предлагащи все повече забрани и ограничения над другите живи същества сте напълно изкукали. И на мен не ми е приятно 3 милиона човека да пушат около мен знаейки, че ми вредят на здравето, ама си мълча, защото Ви е приятно. Същото е и с калта и автомобилите, 50,000 човека мизерстват на гърба на 1 милион. Щом нямате търпимост към животинската глупост се огледайте как живеете и осъзнайте, че не кучетата са Ви проблема. Ако емоционално не се справяте с града - гората Ви зоне.
62
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е същия като русофилчето, което се подвизаваше тук, което обясняваше че било напълно нормално да може да стреля по хора, защото му били влизали в двора, а накрая твърдеше, че платил на мутри, да му доведат един от нарушителите и го бил застрелял. Надявам се, че поне последното не е вярно, но каквато и да е истината, на такива кроманьонци трябва да им бъде стъпено на врата, и то ЯКО. Тоя трябва да лежи в затвора ДЪЛГО.
61
1
 
16
 
! Отговори
do 52 преди 1 година
do 52 И аз живея точно до Журналист и във входа ми живеят някоко кучета, 2-3 от лаещите умряха, но останаха две, които лаят постоянно и стопаните им нехаят нито за час нито за продължително на лая. Да не говорим за космите и калта във входа, а и не мисля, че това са регистрирани кучета. Аз ли трябва да се съобразявам с кучетата, или стопанте им са длъжни да се съобразяват с околните. Пример с друга *** - която си пуска кучето без каишка, а то лае по децата и ги плаши.
60
3
 
3
 
! Отговори
До до анонимен 52 преди 1 година
Домашните кучета са ваксинирани и чипирани.Зараза разнасят кърлежи,бълхи и комари.Заградена е много малка част от паркове и градинки с цел там,където играят деца да няма кучешки ***.Това,че не харесвате кучета стана ясно.Можете да внесете предложение за забрана за отглеждането на домашни любимци в етажна собственост.А за мен е по- дразнещ звука на разгонена котка през нощта,но не мразя котките.