Детето, нахапано от азиатски вълкодав, е в кома

Нараняванията му са в областта на черния дроб и един от бъбреците
16 юни 2022 09:17, Нели Христова
95
Детето, нахапано от азиатски вълкодав, е в кома
Снимка: БГНЕС

Нахапаното от куче 10-годишно дете в хасковското село Въгларово е в кома в пловдивската университетска болница, съобщи bTV.

Още по темата


Нараняванията на детето са в областта на черния дроб и един от бъбреците.

Момчето бе нападнато от азиатски вълкодав, собственост на Анастас Караиванов, жител на селото. Той отглежда шест кучета за охрана и срещу тях има множество сигнали, че са агресивни. „Смачкаха ни джипа, спукаха ми гумите, крадяха ми овце. Никой не ми помогна“, изтъкна Караиванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България държавата не е способна да балансира интересите на гражданите си.Живеещите в многоетажен блок са тормозени от години от психично болен собственик от същия блок.Той има права и извеждането му от имота законово и лечението му са на практика невъзможни.Същото е с подавани жалби от всякакъв характер.Полицията има ограничени правомощия и на практика е безполезна.А в този случай едно дете умира защото правата са с предимство пред задълженията.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невъзпитаните кучета са такива защото не са яли сопата. В Младост 3, София има една кастрирана женска пусната от приют, която няколко пъти хванах в крачка как напада кучета и хора докато десетки души я гледаха безучастно. Сцепих я 2-3 пъти от бой и сега знае къде е границата на благоприличие и ми е приятел. Като ме види тича около мен, маха с опашка и обикаля с мен целия квартал. Агресивните кучета са онези, които нямат допир с хората, предимно онези държани цял живот на каишка.
37
0
 
11
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
Държи на 1 метър въже порода куче, не което в природата му е да обикаля километри на ден, после "то такова си е от малко". Пълни ***.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРЕДИ 20 ГОДИНИ ЕДИН ЗЛОБЕН ТП И АЛКОХОЛИЗИРАН АЙДУКОМЛАДЕЖ БИ ЕДИН КОН БИ С ЛОПАТА КЪДЕТО СВАРИ, СЛЕД ВРЕМЕ ЯЗДИ КОНЯ, И ТОЙ ЯВНО СИ СПОМНИ КАКВО Е ПРЕЖИВЯЛ, КАТО СЕ ЗАСИЛИ И С ВСИЧКА СИЛА ТРЕСНА МЛАДЕЖА В ЕДИН ГОЛЯМ БЕТОНОВ СТЪЛБ... ТАКА ЧЕ КОЙТО МЪЧИ ЖИВОТНИ МУ СЕ ВРЪЩА НЕРЯДКО И ТО ДОСТА ДОБРЕ... ИЗПУКАХА МУ ВСИЧКИТЕ КОКАЛИ ОТ УДАРА. СЕГА МЛАДЕЖЧЕТО Е АЛКОХОЛИК НА ПОСЛЕДНИ ИЗДИХАНИЯ ОКОЛО 50 ТЕ...
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Собственикът носи отговорност ,ако не може идва ред на държавата и закона.След като едно от кучетата е посегнало на дете ,значи ,че всички са така обучени от този който и дава храна . Изводът е всички да се омъртвят.
34
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азиатски вълкодав, по-точно степна овчарка или точно казано алабай. Това са кучета точно за охрана на стада и ако не си в зоната на стадото или територията на собственост няма да те пипнат, само тихо ще те чакат да направиш крачка. Та въпросът е точно такъв, защо след толкова сигнали, жалби и прочее съответната институция/и не си е свършила работата? Иначе когато стане вече сакатлъка вдигаме врява до небесата.
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧАСТ ОТ КУЧЕТАТА в нашата мила татковина се отглеждат от стопани, които гледат с всички сили те да са мирни и социализирани животни. Ама се намират съседи и други елементи, които като не ги вижда стопанина на кучета му посяга, удря го, бие го, замеря го с камъни, крещи по него... та в случая нека се види въпросното момче как се е отнасяло към тези кучета, защото е възможно и да е действало по инструкции на мама и тате и други деца и като кумчетата са били вързани да ги е тормозило...ИСТИНАТА?!?!
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички едри кучета трябва да бъдат иззети. Те са като оръжие и са опасни за хората. Кой ненормалник гледа вълкодав? Всичко по-едро от болонка трябва да бъде забранено за отглеждане. Това не са домашни любимци а потенциални убийци. Уж хората нямали пари за храна, инфлация и т.н. а има ненормалници, които гледат по 5 кучета и нагоре.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България има и нищоправещи зоокияци на държавна хранилка, част от стохилядното котило потомствени младопенсиониращи се шуробадженакорушветчийски лапачи първа категория труд. Както обикновено си драпат макарите, чакат пенсията на младини и торбата със двадесетте заплатки.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България проблема е, че КРАДЕНЕТО Е БЕЗНАКАЗАНО. ОТТАМ КРАДЦИТЕ ЕСКАЛИРАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ, НАКРАЯ СТИГАТ И ДО УБИЙСТВА И ТОГАВА ЧАК СИ ИЗЛЕЖАВАТ ПРИСЪДИТЕ. ЕТО В ПЕРНИК ПРОКУРОРСКИЯ СИН, ДВЕ ГОДИНИ Е ВЕЛНЯЛ И ЦЕЛИЯ ГРАД Е ТЪРПЯЛ ТОВА...
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОЛИЦИЯТА ВЕЧЕ НЕ Е 60 ХИЛЯДИ А СЪС СЪКРАЩЕНИЕТО СТАВА 35 ХИЛЯДИ. В СЪЩОТО ВРЕМЕ НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ ИМ Е ПОСТАВЕНА ЗАДАЧАТА ДА СЪБИРАТ ПАРИ ОТ ГЛОБИ И ОГРОМЕН ДЯЛ ОТ ПОЛИЦИЯТА РАБОТИ ПО КОНТРОЛА НАД ПЪТНОТО ДВИЖЕНИЕ А ПО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА КОЙТО ОСТАНЕ ТА ТАКА ДРАГИ МОЙ...
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли собственикът на кучетата да ги пусне в парламента и да затвори вратата. Добро ще направи на всички.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЙ СИ ИМА КЪЩА, КАТО ГО ДАВАХА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, ТЯ ЯВНО Е НА ДРУГО МЯСТО В СЕЛОТО. А ОТГЛЕЖДА КУЧЕТАТА ЗА ДА МУ ПАЗЯТ ДОБИТЪКА ОТ ХУНСКИ НАБЕЗИ! КАЗА, ЧЕ ОТ ГОДИНИ МУ КРАДАТ И ВЪПРЕКИ ЖАЛБИТЕ ДО ПОЛИЦИЯТА НИКАКВИ МЕРКИ НЕ СА ВЗЕТИ И ЗАТОВА ЗАПОЧНАЛ ДА ОТГЛЕЖДА КУЧЕТА ПАЗАЧИ. В СОФИЯ ПО ДВОРОВЕТЕ НАЛИ ИМА ТАБЕЛИ ЗЛО КУЧЕ ВЛИЗАНЕТО Е НА ВАША ОТГОВОРНОСТ...
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме 60 хил полиция къде са крият се по храстите да хванат нвкой с превишена скорост защо няма във всяко село полицай
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРЕДИ ВРЕМЕ СЕ РАЗХОЖДАМ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ и един татуиран с пиърсинги си води огромно куче и нарочно го насъсква и то напада градските гълъби, викам му абе какво правиш бе човек, а той ми се зъби, кучето ИМА ПРАВО ДА ЯДЕ МЕСО?!?!?!?!!?! Това са на Фандъкова избирателите та проблемите не са един и два. Никой от минувачите не смее да му каже копче на РАЗБЕСНЕЛИЯ СЕ СТОПАНИН НА НАРОЧНО ОЗВЕРЯВАНОТО ОТ НЕГО КУЧЕ.
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо винаги някакъв глупав клошар прави най-големите проблеми?Погледнете го в каква хралупа живее тоя примитив ,тръгнал кучета за убиване да отглежда.Трябва да ги вкарват в затвора такива за по 10-20 години да се успокоят.Като излезе на 70 вече няма да е такъв тарикат.
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С ДИВОТО СЪКРАЩЕНИЕ НА ОЩЕ 7000 ПОЛИЦАЯ, ПРЕСТЪПНОСТТА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ СЕ РАЗВИХРИ. ИЗЛЪГАХА ПОЛИЦАИТЕ ЧЕ АКО ИМА ТАКОВА СЪКРАЩЕНИЕ ЩЕ ИМ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ А СЕГА СЕ ОКАЗА ЧЕ НЕ СА ПРЕДВИДЕНИ В БЮДЖЕТА... ХОРАТА ОТГЛЕЖДАЩИ СЕЛСКОСТОПАНСКИ ЖИВОТНИ ИМ ГИ КРАДАТ, ТРОВЯТ, ВЪЛЦИТЕ ВИЛНЕЯТ ВЪРХУ ТЯХ А ЕКОТАТА ПАЗЯТ ВЪЛЦИТЕ... КАТО БЯХ ДЕТЕ ИМАШЕ ОВЧАРИ С КУЧЕТА ПАЗАЧИ, АМА БАЩО МИ И МАЙКА МИ МИ КАЗВАХА ДА НЕ СЕ НАВЪРТАМ ОКОЛО КУЧЕТАТА, НЕСА МЕ ПУСКАЛИ ДА СКИТАМ БЕЗ КОНТРОЛ И НАДЗОР КЪДЕ СА РОДИТЕЛИТЕ??
22
0
 
10
 
! Отговори
До21 преди 1 година
Какви табели слагаш бе то джунгала знае ли да чете хаха
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен нещата в държавата ще се оправят, когато като в Щатите хората започнат да имат свободен достъп до оръжие.
20
2
 
13
 
! Отговори
понеже преди 1 година
в бг е пълно с безотговорни ***, някой породи къчета трябва да се забранят със закон