Майка се раздели с трите си деца заради мизерия

Мечтата й - да ги види пак у дома
20 юни 2022 11:55, Петя Славова
122
Майка се раздели с трите си деца заради мизерия
Снимка: Pixabay

Заради потресаващите условия, в които живеят, социалните служби отнеха трите деца от тяхната майка в петричкото село Кърналово. Ужасът на раздялата обаче събуди доброто у местните хора и десетки започват да помагат.

В жестоката хватка на глада и нищетата преди три дни в дома на Марияна пристигат социалните. Натъкват се на полусъборена къща с покъртителни условия за живот, в които е видно, че трите й деца няма как да бъдат отглеждани.

"Не знам, някой е подал сигнал за извеждане на децата - да се настанят в Петрич, в Център от семеен тип. Знаят кой го е подал сигнала, но не ми казват", обясни майката на трите деца пред Нова тв.

Социалните нямат друг избор и вземат най-тежкото решение. Марияна трябва да види как децата й напускат скромната семейна къща, за да бъдат настанени в Център от семеен тип в Петрич – далеч от мизерията в родния им дом.

"От доста години нямаме вода. Тук нашите съседи отсреща ни бяха отрязали тръбата навремето, сигурно от 5-6 години нямаме вода. И пускаме от водомера и пълним вода - тенджерата, туби, да перем, да мием чинии. Ток плащаме по 23 лв. най-много, защото имаме само горе ток и долу, където беше печката", разказва за условията, в които петчленното семейство живеело Марияна.

Всички те спят на две легла. Мебели нямат, единствената им радост е стар телевизор. Бащата на трите деца работи в оранжерия в близко село. Изкарва дребни пари, колкото да оцеляват ден за ден. "Прехранваме се, по някакъв начин се прехранваме. Детски взимам, сега ще пусна документи и за отопление този месец", казва майката. Сега тя вижда децата си по веднъж дневно. Посещава ги в центъра в Петрич. Обяснява, че те се чувстват добре там.

Семейната трагедия и раздялата на майката с трите й деца разтърсват Кърналово. В селото започва масова организация да се осигурят средства за ремонт на къщата, в която Марияна и мъжът й живеят в момента сами.

"Още първия ден осигурихме дограма на къщата, ламинат, детско обзавеждане, спални и т.н. Все хора от нашето село и от Петрич. Семейната среда е единствената необходима среда за тези деца. В дома могат да се грижат много добре и ние сме убедени в това, защото всеки ден контактуваме с тези хора, но домът и семейството е едно", категорична е Ваня Попова, която е директор на ДГ "Иглика" в с.Кърналово.

Сега Марияна живее само за голямата си мечта – да види трите си деца отново у дома. В момента в къщата липсват детско обзавеждане, кухня и спалня. Но има много обич, която Марияна е сигурна, че ще е достатъчна да върне децата й отново у дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна 50 преди 1 година
До Анонимен Това си е проблем на мениджмънта, щом работиш в кол център и не ти изнася, търси си друга работа, оплачи се, търси си правата. Всяка корпорация рабори по различен начин. Факт е, че тази практика е безумна, новите на по-високи заплати от старшите, но всяка една нормална фирма се стреми да си изравни заплатите и да се придържа към бенчмарка за съответната индустрия и пазар. КОл центровете са пълни със студенти, целта не им е да работиш до живот там.
87
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже , колко мъка има по този свят ,не е честно!
86
1
 
4
 
! Отговори
диваци долни преди 1 година
Как няма да се оправиш с 3 деца? Хората от векове отглеждат и повечето се справят! Ние засега имаме внучка и двама внуци, дано има и още! Според мен никое дете не заслужава подобни родители, няма значение раса, цвят и др. След престой в подобна среда, тези деца много трудно ще станат умни, вероятно първо трябва да ги учат да се мият. Сигурно не знаят че има компютри из къщите на хората
85
2
 
1
 
! Отговори
Градски Вихлюн преди 1 година
Има начин и градските фукли по моловете как да бъдат напомпани с маркуча. Обаче си трябва поне малко пари инвестиция за заведения, алкохол и напушване и накрая си разтварят крачетата и градските моми за секс.
84
0
 
2
 
! Отговори
Големите топки преди 1 година
Години наред не работя, не уча живея си като свободен човек. Летният сезон е най-тежкият такова жестоко напрежение и възбуда топките ще ми се пръснат от високо налягане, заради градските трудно достъпни жени. За да изпусна парата и напрежението отивам по селата и провинцията и помпам селските моми ден и нощ на всякъде голям кеф е и облекчение. Какво му требе друга на човек освен биричка, ракийка и много секс на село.
83
2
 
3
 
! Отговори
Просто човек преди 1 година
Лято е прави ми се секс, нямам работа, не ми се работи селска работа. Много ми се прави секс извън големите градове по селата и провинцията са много достъпни жените и правят секс без презервативи. Презерватива струва пари и ме сърби от него най-голем кеф ми е да помпам без не го. Държавата и съселяните после ще поемат грижите за последствията от сексуалният секс маратон.
82
2
 
2
 
! Отговори
фори преди 1 година
До 104 като харесваш фашагите върви да се биеш за Бандеровцфоите в Украйна, ама само лаеш и не ти стиска.
81
3
 
11
 
! Отговори
ок преди 1 година
Тези хора работят ли? Как така са допуснали да живеят в покъртителна мизерия, но с три деца? Не ме разбирайте погрешно, но това е по-присъщо за хората с естесвен тен тук..
80
9
 
5
 
! Отговори
фори преди 1 година
Помогнали и, ама тия лаят от зависи и злоба че не работела. Всеки се спасява както може. Само дето не пукнахте от злоба че не работела.
79
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз кво да напраа, ва!
78
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми да фарга идното у ряката и гутоу! Дядя ено време тай и правил. ЖЕНА! РОДИ ПАК ЛИ MA БYPСУК! Аре дай *** ... опаа засилчица и фъъъъър у ряката. Айдяяя, няма проблеми!
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До фори - Ами да сте живи и здрави. А иначе, ней ли тъй ве? Койтуй? Боелн здрав носи, малко, а? Не са хубави таквиз работи!
76
2
 
6
 
! Отговори
фори преди 1 година
До 95. Били сме фашисти много преди да се появи този пасквил.
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Либертарианство - "Айн Ранд значително повлиява ..." Ранд е автора за 17-19 годишни младежчета, дето тепърва правят крачките в живата, да се надъхат, да решат че ще са някакви супер самостоятелни и велики, НО после да им дойде акъла и да се сетят, че Ранд просто е цитирала Нитцше, написала е историйка пкрай него и всичко, защото не могла да си живее като руска баронеса, когато болшевиките са изритали семейството й от Русия.
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Илиана -"Затова ли плащаме данъци, за да взимат децата на хората. Къде е моралът тук?" - Аз плащам данъци за себе си, з амоите деца, за моята "група" от обществото. Моралът къде е тук? Долни *** ми ядът паричките!!!
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 82 "Според фашистите тук, всеки който не работи е мързелив и не заслужава нищо. Заради такива е добре, че България изчезва като народ и държава." - Който не работи, не трябва да яде е приказка, казана мнооооооооооооооого преди фашизма. А иначе, ако искаш - ДАВАЙ ТИ ПАРИ НА МОМАТА!
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 86 - И с какво ще платиш тока, лекарствата и учебнбиците? Ще продаваш? хахах - Съвременната антихуманна система така го е направила, че малцина имат това право. Ако не си голям, просот ще те смачкат.
71
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите сме жестоки и завистливи. Не случайно бяхме съюзници с Хитлер, а сега поддържаме Бандеровските фашисти. Когато изчезнем ще направим неоценима услуга на Земята.
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искате ли да чуете нещо смешно - Сега, защото майката нямала пари, децата ще бъдат пръснати в приемни семейства, като на приемно семейство ще се дават до 500 лева за дете.
69
2
 
14
 
! Отговори
До 77 преди 1 година
Какво да и помагат на тази безотговорна майка?Може би някой е длъжен да и изчисти дома и двора?Вместо да хленчи да се захване на работа. Жени които могат само да раждат деца и след това да те правят нищо за отглеждането им такива наказания3са им малко.