Майка се раздели с трите си деца заради мизерия

Мечтата й - да ги види пак у дома
20 юни 2022 11:55, Петя Славова
122
Майка се раздели с трите си деца заради мизерия
Снимка: Pixabay

Заради потресаващите условия, в които живеят, социалните служби отнеха трите деца от тяхната майка в петричкото село Кърналово. Ужасът на раздялата обаче събуди доброто у местните хора и десетки започват да помагат.

В жестоката хватка на глада и нищетата преди три дни в дома на Марияна пристигат социалните. Натъкват се на полусъборена къща с покъртителни условия за живот, в които е видно, че трите й деца няма как да бъдат отглеждани.

"Не знам, някой е подал сигнал за извеждане на децата - да се настанят в Петрич, в Център от семеен тип. Знаят кой го е подал сигнала, но не ми казват", обясни майката на трите деца пред Нова тв.

Социалните нямат друг избор и вземат най-тежкото решение. Марияна трябва да види как децата й напускат скромната семейна къща, за да бъдат настанени в Център от семеен тип в Петрич – далеч от мизерията в родния им дом.

"От доста години нямаме вода. Тук нашите съседи отсреща ни бяха отрязали тръбата навремето, сигурно от 5-6 години нямаме вода. И пускаме от водомера и пълним вода - тенджерата, туби, да перем, да мием чинии. Ток плащаме по 23 лв. най-много, защото имаме само горе ток и долу, където беше печката", разказва за условията, в които петчленното семейство живеело Марияна.

Всички те спят на две легла. Мебели нямат, единствената им радост е стар телевизор. Бащата на трите деца работи в оранжерия в близко село. Изкарва дребни пари, колкото да оцеляват ден за ден. "Прехранваме се, по някакъв начин се прехранваме. Детски взимам, сега ще пусна документи и за отопление този месец", казва майката. Сега тя вижда децата си по веднъж дневно. Посещава ги в центъра в Петрич. Обяснява, че те се чувстват добре там.

Семейната трагедия и раздялата на майката с трите й деца разтърсват Кърналово. В селото започва масова организация да се осигурят средства за ремонт на къщата, в която Марияна и мъжът й живеят в момента сами.

"Още първия ден осигурихме дограма на къщата, ламинат, детско обзавеждане, спални и т.н. Все хора от нашето село и от Петрич. Семейната среда е единствената необходима среда за тези деца. В дома могат да се грижат много добре и ние сме убедени в това, защото всеки ден контактуваме с тези хора, но домът и семейството е едно", категорична е Ваня Попова, която е директор на ДГ "Иглика" в с.Кърналово.

Сега Марияна живее само за голямата си мечта – да види трите си деца отново у дома. В момента в къщата липсват детско обзавеждане, кухня и спалня. Но има много обич, която Марияна е сигурна, че ще е достатъчна да върне децата й отново у дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
11
 
! Отговори
Тези убиват преди 1 година
Социалните са Терористична Организация, убиват Българи и се грижат за роми и трафик на деца към чужди Държави!
67
3
 
8
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Тва е. Българинът се чуди как да свърже двата края и ако закъснее да плати нещо в веднага го режат. Децата веднага ги взимат социалните! А при ман7алите??? Нищо не плащат, крадат, живеят на помощи обаче не им взимате децата, защото в мафията наречена бизнес за осиновяване се търсят бели деца нали!
66
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според фашистите тук, всеки който не работи е мързелив и не заслужава нищо. Заради такива е добре, че България изчезва като народ и държава.
65
0
 
18
 
! Отговори
Димо преди 1 година
Във София в ЖК Света Троица има семейство което обикаля по кофите на пазара Димитър Петков всеки ден, майка, баща и цялата им челяд от четири деца, най малкото от които в пеленаче. Предполагам, че това е семейство за пример според излишната служба, която уж се грижи за добруването на децата.
64
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес.ру продължава с пропагандата.
63
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да вземат да помогнат на майката те я наказват като й отнемат децата. Егати държавата. Тези пари по разходите сега които ще дадат за децата по-добре да ги бяха дали на майката за да й помогнат. Това разделяне от семейството не го разбирам и не е помощ а наказание.
62
9
 
19
 
! Отговори
Аа преди 1 година
Да за навлеците от Украйна има курортни безплатни условия.Потрошиха си коленете от навеждане и слугинаж.А за Българските дечица нищо.Да взема една сопа и по чуторите .
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5 деца сме в семейството и не живяхме никак заможно. Сега, след като пораснахме, всеки се издържа и живее по-добър живот от преди това. Трудният живот учи на работа и търпение. Не всичко е бяло или черно. Никой от вас нищо не е просил. Само хленчите за родените деца. Голям грях е!
60
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пускам сАлза как някой, който уж бил беден, гледал 3 деца...
59
3
 
6
 
! Отговори
Серго преди 1 година
Е хубаво статия ама защо няма някакъв контакт ако някой иска да помогне? Какъв е иначе смисъла на статият освен саир ...
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е сигурен в утрешния ден? Че ще работи в кол център за 3 хиляди. Осъзнайте се. Хората имат 3 деца! И те ли са ви много, мислите само за материалното. София е едно, малкият град е друго. Дай Боже социалните да им върнат децата.
57
11
 
6
 
! Отговори
Един от многото преди 1 година
За някои може би ще прозвуча цинично, но...кой за Бога има 3 деца в наши дни в България? Човек трябва да си прави сметката докъде му се простират възможностите. Що за поведение и потенциал имат тези хора, след като живеят по този начин, но въпреки това правят деца. От цялата работа страдат естествено най-невинните - децата.
56
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата не ги чака нищо добро. Положението се влошава всекидневно и няма да става по-добро. Като поотраснат ще усетят на гърба си свирепи живот. Затова по-добре да не се раждат деца и да се затрием.
55
8
 
11
 
! Отговори
Илиана преди 1 година
Майната им на социалните. Не вършат никаква работа. Само ужас и жестокост в тях. Затова ли плащаме данъци, за да взимат децата на хората. Къде е моралът тук? Вместо да помогнат социалните на майката, за са може да си отглежда децата... Те ги настаняват в социален дом, за да може някой друг да ги отглежда и да му дават по 1000 лева. А може и в чужбина да отидат .. тези закони трябва да се махнат, ако трябва и от ЕС да се махнем. И това ще стане. ЕС се разпада защото няма Никакви ценности.
54
5
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Вместо да събират пари за майката да й намерят работа и да й покажат как нормалните хора работят дори на две места за да си изхранат едно или две деца. По този мелодраматичен начин единственото което ще стане е да й върнат децата в някаква по-нормална къща но те пак ще гладуват а може и да получат нови братчета и сестричета.Съвсем правилно социалните са отнели децата. Да си родител е и отговорност!
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде да не са само 50% невярващите в медиите, особено след близо три годишния цирк, който ни сервираха и след който се увеличи процента на самоубийствата и домашно насилие.
52
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе тия как ги правят тия деца при тая мизерия, инфлация и фашизъм в България. Живейте си сами, не правете деца и нека да изчезнем като народ.
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 58 - не ме интересува в какво вярваш. В демократични времена твоята вяра си е твой проблем. А омразата е мой свободен избор. Ако изпитваш жал, отивай да се грижиш за тия изрудчета. Кой ги знае къде се сополявят и вият "мама, мама". Ще видят мама като, мама почне да изкарва по 3 бона като нормална бяла жена на 35 в кол център.
50
0
 
4
 
! Отговори
Либертарианство преди 1 година
Айн Ранд значително повлиява на политическата философия и на либералната икономика, най-вече в Северна Америка. Считана е още за теоретик на индивидуалния капитализъм и на либертарианството, отхвърлящо всички форми на принуда, проповядващо ценностите на разума, производителността и рационалния егоизъм главната идея на обективизма. Като член на крайните антикомунисти, Айн Ранд проповядва независимост с идеите на капитализма срещу всички форми на колективизма и религията.
49
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 54 - нищо не ми плащат, пуша си тревата и ръкопляскам на социалните служби. Това заслужават бедните семейства. Бедняците-социалисти са по-безполезни от бездомните кучета. Кучетата можеш да ги погалиш, а тея будят само погнуса.