Майка се раздели с трите си деца заради мизерия

Мечтата й - да ги види пак у дома
20 юни 2022 11:55, Петя Славова
122
Майка се раздели с трите си деца заради мизерия
Снимка: Pixabay

Заради потресаващите условия, в които живеят, социалните служби отнеха трите деца от тяхната майка в петричкото село Кърналово. Ужасът на раздялата обаче събуди доброто у местните хора и десетки започват да помагат.

В жестоката хватка на глада и нищетата преди три дни в дома на Марияна пристигат социалните. Натъкват се на полусъборена къща с покъртителни условия за живот, в които е видно, че трите й деца няма как да бъдат отглеждани.

"Не знам, някой е подал сигнал за извеждане на децата - да се настанят в Петрич, в Център от семеен тип. Знаят кой го е подал сигнала, но не ми казват", обясни майката на трите деца пред Нова тв.

Социалните нямат друг избор и вземат най-тежкото решение. Марияна трябва да види как децата й напускат скромната семейна къща, за да бъдат настанени в Център от семеен тип в Петрич – далеч от мизерията в родния им дом.

"От доста години нямаме вода. Тук нашите съседи отсреща ни бяха отрязали тръбата навремето, сигурно от 5-6 години нямаме вода. И пускаме от водомера и пълним вода - тенджерата, туби, да перем, да мием чинии. Ток плащаме по 23 лв. най-много, защото имаме само горе ток и долу, където беше печката", разказва за условията, в които петчленното семейство живеело Марияна.

Всички те спят на две легла. Мебели нямат, единствената им радост е стар телевизор. Бащата на трите деца работи в оранжерия в близко село. Изкарва дребни пари, колкото да оцеляват ден за ден. "Прехранваме се, по някакъв начин се прехранваме. Детски взимам, сега ще пусна документи и за отопление този месец", казва майката. Сега тя вижда децата си по веднъж дневно. Посещава ги в центъра в Петрич. Обяснява, че те се чувстват добре там.

Семейната трагедия и раздялата на майката с трите й деца разтърсват Кърналово. В селото започва масова организация да се осигурят средства за ремонт на къщата, в която Марияна и мъжът й живеят в момента сами.

"Още първия ден осигурихме дограма на къщата, ламинат, детско обзавеждане, спални и т.н. Все хора от нашето село и от Петрич. Семейната среда е единствената необходима среда за тези деца. В дома могат да се грижат много добре и ние сме убедени в това, защото всеки ден контактуваме с тези хора, но домът и семейството е едно", категорична е Ваня Попова, която е директор на ДГ "Иглика" в с.Кърналово.

Сега Марияна живее само за голямата си мечта – да види трите си деца отново у дома. В момента в къщата липсват детско обзавеждане, кухня и спалня. Но има много обич, която Марияна е сигурна, че ще е достатъчна да върне децата й отново у дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ТОВА В ЕВРОПАТА ЛИ , УРСУЛЬО ???
27
8
 
4
 
! Отговори
Природа преди 1 година
Хората оставен без работа и без пари на сред природата в провинцията или на козите посягат сексуално или както дойде случайно някоя женска на двата крака да заплодят и после ох леле какво да се прави с децата.
26
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радвам се, че мизерстват. Да живее демокрацията и дано и вземат и къщата скоро, да има повече за останалите. Не може всички да имаме по-равно. 80те не можех да си ям пържолите на спокойствие знаейки, че всички ядат пържоли. Друго си беше началото на 90те като дойде демокрацията и вкички магазини се изпразниха. Най-добре се чувствах края на 90те като по поръчка на Е.С. затвориха всички заводи и хората почнаха да напускат, да теглят кредити и да ходят по кофите. Сега вече ям пържоли спокойно.
25
13
 
14
 
! Отговори
ТИПИЧНО преди 1 година
Хора без работа и без пари, НО със свободно време скучаещи какво друго да правят освен секс и деца. Разбира се такива Родители в кавички трябва да им отнемат децата и не само това да бъдат кастрирани майката и бащата и да бъдат пратени на обществено полезен труд.
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо аз НИКОГА нищо съм ПОЛУЧАВАЛ, а само съм ДАВАЛ? С какво някои са ПО-РАВНИ от мен според комунистическия приницип - прибираме ВСИЧКО от ВСИЧКИ, и раздаваме само на собствения си "електорат"?
23
13
 
10
 
! Отговори
Небезопасен секс преди 1 година
Така е хората, които безотговорно правят секс без презервативи и после такъв резултат. Виновни са както Жената така и Мъжа.
22
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде стига с тоя расизъм. Какво като са индийцици? В Англия на социални помощи са предимно англичаните. Какво значение има кой етнос живее на гърба на другия? Нали е демокрация и работата не е задължителна? Не може всички да са богати защото тогава имаме див комутизъм. Безработицата и мизерията са първия признак на демокрацията. Къде по социализма сте видяле роми в катун? Сега знаейки какво е бедността с ръка на сърцето мога да кажа, че съм богат. Благодаря на демокрацията, че ме направи такъв.
21
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма право да отнема деца от родителите им! Навремето нашите прабаби и прадядовци да не си да са живели в лукс и с под от ламинат?
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този случай е лакмус за въвеждане на българско Барневернет! Да не допускаме това да се случва! Хиляди ромски деца живеят при идентични условия, но не се чуло социалните да проявяват подобна "загриженост"! Единствено бедните българи са на прицел и могат да се разделят с децата си!
19
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За кво ги правят тези деца, като не могат да ги гледат? Докога ще носим на гърба си индийци? Те си имат държава, чий го дирят тука?
18
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама за украйнците дават, а за наще , Аре да не казвам какво.
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такова отнемане на децата има предимно в колониите на САЩ щото ги дават за осиновяване на разни LGBTQ-та от запада. В Европа търговията е най-голяма. Не случайно Украйна са на първо място в света по изчезнали деца и търговия на органи за последните 3 десетилетия. Преди години гледах кво мога да си купя с биткойни и се оказа, че едно дете и фалшив паспорт струват около 40хиляди долара. Не е добра инвестиция, при положение, че можеш да си купиш жена за разплод за 20бона.
16
1
 
14
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Да дойдат в европейската столица в Орландовци -> Градините 3 да видят как се отглеждат деца не само без вода, но и без ток и без къща - в кашони. Порастват и започват масовите кражби на гаражи, мазета и всичко каквото им падне. На многодетни родители без нормална работа трябва да се осигури такава. Може да е нископлатена, но да имат шанс да се оправят сами.
15
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво пречи да има жилища на общински нисък наем и да настанят цялото семейство, както би било в една Германия, примерно? Бащата работи и очевидно не му плащат понеже е неграмотен- да отидат веднага данъчните и да видят как и какво работи и защо не му плащат. Абе тази държава и тия чиновници за какво са? Жената иска да ги гледа- ами помогнете малко!
14
9
 
18
 
! Отговори
ДА НЕ Е РАЖДАЛА преди 1 година
Сега всички ще трябва да ѝ гледаме котилото!В 21 век да не можеш да ползваш контрацептиви и да раждаш на рояци като живееш в колиба говори за масивна на просотия.Да ги взимат и да ги осиновят в Норвегия та да живеят като бели хора. КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ГЛЕДАШ ДЕЦА НЕ ТРЯБВА ДА СНАСЯШ!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6Предполагам сам знаеш колко си гнусен. Сигурно и хамстер не си отгледал през живота си.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КирилАхаха все някой друг ни е виновен...така е най-удобно.
11
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябва да им се дава нищо и не трябва да се връщат децата. Тази е абсолютна калапазана и безхаберница. Мизерията и мръсотията вкъщи не е поради липса на пари.
10
16
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Доколкото разбирам и майката ,и бащата са здрави и могат да работят.Интересно как останалите родители успяват да осигурят нормални условия за децата си,без за тях да се пишат покъртителни статии в медиите?
9
5
 
26
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Социалните да подпомогнат семейството. Какво е това да и вземат децата? Сега ще и вземат и детските и какво прави? Никога няма да се измъкне от калта.