Майка се раздели с трите си деца заради мизерия

Мечтата й - да ги види пак у дома
20 юни 2022 11:55, Петя Славова
122
Майка се раздели с трите си деца заради мизерия
Снимка: Pixabay

Заради потресаващите условия, в които живеят, социалните служби отнеха трите деца от тяхната майка в петричкото село Кърналово. Ужасът на раздялата обаче събуди доброто у местните хора и десетки започват да помагат.

В жестоката хватка на глада и нищетата преди три дни в дома на Марияна пристигат социалните. Натъкват се на полусъборена къща с покъртителни условия за живот, в които е видно, че трите й деца няма как да бъдат отглеждани.

"Не знам, някой е подал сигнал за извеждане на децата - да се настанят в Петрич, в Център от семеен тип. Знаят кой го е подал сигнала, но не ми казват", обясни майката на трите деца пред Нова тв.

Социалните нямат друг избор и вземат най-тежкото решение. Марияна трябва да види как децата й напускат скромната семейна къща, за да бъдат настанени в Център от семеен тип в Петрич – далеч от мизерията в родния им дом.

"От доста години нямаме вода. Тук нашите съседи отсреща ни бяха отрязали тръбата навремето, сигурно от 5-6 години нямаме вода. И пускаме от водомера и пълним вода - тенджерата, туби, да перем, да мием чинии. Ток плащаме по 23 лв. най-много, защото имаме само горе ток и долу, където беше печката", разказва за условията, в които петчленното семейство живеело Марияна.

Всички те спят на две легла. Мебели нямат, единствената им радост е стар телевизор. Бащата на трите деца работи в оранжерия в близко село. Изкарва дребни пари, колкото да оцеляват ден за ден. "Прехранваме се, по някакъв начин се прехранваме. Детски взимам, сега ще пусна документи и за отопление този месец", казва майката. Сега тя вижда децата си по веднъж дневно. Посещава ги в центъра в Петрич. Обяснява, че те се чувстват добре там.

Семейната трагедия и раздялата на майката с трите й деца разтърсват Кърналово. В селото започва масова организация да се осигурят средства за ремонт на къщата, в която Марияна и мъжът й живеят в момента сами.

"Още първия ден осигурихме дограма на къщата, ламинат, детско обзавеждане, спални и т.н. Все хора от нашето село и от Петрич. Семейната среда е единствената необходима среда за тези деца. В дома могат да се грижат много добре и ние сме убедени в това, защото всеки ден контактуваме с тези хора, но домът и семейството е едно", категорична е Ваня Попова, която е директор на ДГ "Иглика" в с.Кърналово.

Сега Марияна живее само за голямата си мечта – да види трите си деца отново у дома. В момента в къщата липсват детско обзавеждане, кухня и спалня. Но има много обич, която Марияна е сигурна, че ще е достатъчна да върне децата й отново у дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не стига, че хората се грижат за децата си колкото могат, Ами, че и явно не ги учат да крадат или да ги изоставят." - за да е успешна демокрацията трябва да се отстрелват слабите. Сомовете за сираци не са опция. До преди 6 години в САЩ преброиха над 150,000 бездомни деца. Взимайте пример от запада. Тук не е Африка или Латинска Америка да гледате по 5 деца с 500 долара. Ако можефа да крадат, поне ще ги научат да се оправят сами в живота, а така ги учат на жалки социалистически ценности.
47
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, кво си правят деца тия? Хахаха. Аз с 4 бона заплата едвам се справям да напълня колата и да изпуша 100грама трева, а те изхранват деца с по 1000. Да живее демокрацияга и дано им изпадат на децата зъбите по домовете за сираци.
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука само селяндддурi коментират. Не стига, че хората се грижат за децата си колкото могат, Ами, че и явно не ги учат да крадат или да ги изоставят. Все ще критикувате за нещо. Затова България е такава, заради експерти като вас
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Това е комунизъм - не работиш имаш, работиш пак имаш, не става така. Идеята на демокрацията е, че позволява развитие на база на това, което си изработил" - това описание много ми напомня на всички западни корпорации. Мен ме наеха на 3000, инструктора ми го държат на 2500 и му викат "демокрация приятел, свободен си да напуснеш." Хахаха. А за заработките, да те светна, че например в кол център от 90 човека 10 влачат проекта, а другите им се смеят.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Украинско млякоизобщо не ни интересуват обратните ти наклоности и кой доиш!
43
10
 
1
 
! Отговори
Украинско мляко преди 1 година
Споко има плодовити млекари мъже от Украйна дезертьори тука са на почивка по хубави безплатни луксозни хотели. Могат активно да се включат в оплождането на кравите в България пък държавата после да му мисли и да се оправя.
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До Анонимен 28A къде точно пише, че демокрацията се стреми да имаш по равно?Това е комунизъм - не работиш имаш, работиш пак имаш, не става така." - не съм казал такова нещо. Казах, че се радвам, че мизерстват, защото това е демокрацията. Свободата да се изразявам свободно и да имам повече от другите. Такива, които им отвличат децата ме зареждат.
41
4
 
8
 
! Отговори
Решението преди 1 година
Масова кастрация на такива безотговорни хора. Като има наказания само така ще се научат да правят безопасен секс.
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едните нямат пари и са с по 5 деца, другите имат по 1 милиард в банката, нямат нито едно и създават инфлация. Да живее капитализма. Защо да ги мъчите тия родители? Давайте ги в сиропиталището да ги гледаме ние.
39
1
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
В България пари има за всякакви глупости, но не и за децата :( Тъй, в конкретния случай не ми е ясно какъв е етногенезиса на хората, щоот ако са от шведите, то ситуацията е ясна ... Но пък хората имат мерка да си гледат сами децата и съседите им са се хванали да ги подпомагат :) Явно хората са добри, но не са случили нещо в живота и при такива случаи е редно да се подпомогнат да си гледат децата в добри условия, защото за дцата е най-добре в собственоот им семейство, ако там ги обичат !!!
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не живеем в комунизма, като нямат пари за деца, да стоят като масовия бял българин роден след 85та - бездетен до 35.
37
5
 
16
 
! Отговори
Какъв комунизъм? преди 1 година
Престъпление е данъците, парите на почтените работещи и отговорни хора да отиват към такива примитивни хора, които в безделничество си правят секс и след това другите са им длъжни да ги издържат. Трябва отдавна да разберат че НЯМА повече Комунизъм и Социализъм тези пропаднали хора отдали се на нагона и разврата без кондоми.
36
5
 
11
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
Нито са безделници родителите, нито лоши! НАП и А по Труда да се размърдат и да проверят защо бащата работи, а е без договор и му плащат дребни левове! Ук. рите ги хрантутим по морето, а тези деца море не са виждали, а сега плачат за майка си.. Господ да ви плаща, варвари!
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В редиците на янко-овчарската интелигенция има истински български родолюбци най вече към своето! Европа и САЩ не са ви виновни затова че допускате да ви връткат все ваши вече 76 години!
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимна преди 1 година
До Анонимен 28A къде точно пише, че демокрацията се стреми да имаш по равно?Това е комунизъм - не работиш имаш, работиш пак имаш, не става така. Идеята на демокрацията е, че позволява развитие на база на това, което си изработил. Викаш, друго си е да се редим за мляко и хляб. Не Ви пречи, че *** и пульо без образование и работа биха получавали същото... много милеете за Бай Тошо, ама като ви вземат западните коли и телефони ще ви питам, дали е ОК мързеливия да живее наравно с вас..
33
4
 
9
 
! Отговори
Балкански Мъжкар Ром преди 1 година
Нямам работа, не ми се бачка, прави ми се кефа ... Сърби ме, надут ми е ще обиколя селата и провинцията, да посетя женското население да го оплождам пък после държавата ще е длъжна да се оправя после.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В редиците *** янко-овчарската династия има истински родолюбци към своето!Европа и САЩ не са ви виновни затова че сте с интелект на амеби и ви натирят управници родолюбиви от ядковото семе!
31
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета по-долу коментарите и "не вярвам на ушите си". Що за дребна душица би казала, че мъжът и жената трябвало да се кастрират или "правят деца от скука" ? А някой да пита къде е държавата или ето- раждаемост... добра новина! Щом хората от селото са се юрнали да помагат, то значи, че е читаво семейство поставено в такива условия на живот от съдбата. Ей, народе обезумял, не хулете и не съдете защото Бог може да постави всеки един в тези обуща и повярвайте, за Него това е най-лесна работа.
30
12
 
5
 
! Отговори
Деца на природата преди 1 година
Тези деца задължително трябва да бъдат иззети от безотговорните родители безделници и развратниции. Това са престъпници тези хора явно са нямали пари за презервативи тези хора посягат сексуално дори и на животни.
29
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано на понече фора им вземат децата. Когато израснат в приют има шанс да ги осиновят *** и така ще влязат в новия свят. А станат ли *** спират да се размножават.