Лимонада за смет: Заведение в Поморие предлага напитки срещу боклук

Инициативата ще продължи до края на летния сезон
8 авг 2022 10:21, Петя Славова
5
Лимонада за смет: Заведение в Поморие предлага напитки срещу боклук
Снимка: БГНЕС

Собственик на заведение на централния плаж в Поморие раздава безплатно освежаващи напитки срещу събран боклук от плажа. Инициативата "Лимонада за смет" организира през лятото за трета поредна година собственикът на обекта Йордан Иванов на 33 г.

Той разказа, че идеята му е чрез тази инициатива да подкани хората да пазят чисти плажовете.

"Не мога да кажа с точност колко са събраните кофички с боклук за три години. Много са. През миналия сезон събраните от пясъка фасове бяха близо 60 хил. И това лято отново най-активни са децата. Всеки обаче, който желае, може да се включи. Може да поиска чашка и ръкавици от бара и след това да ни върне чашката, пълна с дребни отпадъци и фасове, за което пък ние даваме освежаваща натурална лимонада", заяви пред БТА Иванов.

Инициативата му започва преди три години, след като близък приятел му разказва как останал впечатлен от подобна екоакция на плаж в чужбина.

"Истината е, че децата не замърсяват плажа, възрастните са тези, които го правят. Като си заровиш цигарата в пясъка и видиш дете, което обира отпадъка, няма как да не се почувстваш неудобно", посочи собственикът на обекта.

"Нека всички плажуващи да пазят чисто, да си събират отпадъците, защото вашите и нашите деца си играят там. Благодарим на всички, които ни подкрепят с цел опазване на чистотата на пясъка", заяви Иванов. Той призова всички летовници да бъдат по-отговорни към плажовете и морето.

Инициативата "Лимонада за смет" ще продължи до края на летния сезон.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
10
 
! Отговори
гого преди 1 месец
Едно време, еее преди много години , имаше машини които сутрин пресяваха пясъка на плажа !!! Но тогава много от вас още не бяха родени...... При гнилия социализъм... Свалям му шапка на този човек! С няколко лимонади няма да обеднее. Това което върши е наистина добро!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на този човек за умната инициатива! :)
2
13
 
3
 
! Отговори
Albi преди 1 месец
В последно време все такива статии, хвалещи хотелиери и заведения. Голяма реклама. Да не са пригладнели нещо?
1
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** цял ден ще си събира ***, за да вземе накрая една лимонада аванта.