Достатъчен ли е ресурсът на МВР за охраняване на границите ни?

Каналджиите правят голям бизнес не само у нас, заяви Миков
26 авг 2022 09:58, Петя Славова
16

Мигрантският поток в страната е засилен, а двама полицаи загинаха при гонка с автобус, превозващ нелегални мигранти.

"Каналджиите правят голям бизнес. Не само в България, но и по света. Тази война не е спирала. Става въпрос за особен вид престъпност, от която се изкарват страшно много пари и те са много примамливи за престъпниците. Процесите в Сирия и Близкия изток карат милиони хора да търсят по-добро място за живеене и България е на пътя на този трафик. Европа не може още да изрази истинската си солидарност", заяви бившият вътрешен министър Михаил Миков в студиото на "България сутрин".

По думите му МВР е в много тежко състояние.

Още по темата

"Честите политически смени по върховете на МВР водят до размествания в професионалната структура. Създават политическа нестабилност на полицейските служители. Полицейският началник се изгражда доста време и тази нестабилност е част от демотивацията на ръководствата и състава на Министерството на вътрешните работи. От друга страна има постоянен процес на атакуване от страна на политиците към МВР. Граничните ни полицаи работят в изключително тежка обстановка. Полицаите по пътищата са също изключително натоварени, защото това, което се случва в Украйна, прехвърля транспортните потоци и България е подложена на огромен транспортен натиск", коментира Миков.

Той изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че това е въпрос на национални решения, но и в много висока степен на европейска солидарност, ако за Европа солидарността не е само кухо понятие. И допълни, че тя трябва да бъде изпълнена със съдържание и отговорност на политиците.

Неговото мнение е, че оставката на зам.-директора на "Гранична полиция" няма да реши проблема.

"Прехвърлянето на войници на границата също няма да реши проблема. На границата трябва да има модерни технически средства, допълни бившият вътрешен министър.

"В момента на "Дунав мост 2" съставът изнемогва. Рисковете за преминаване на нелегални мигранти са повишени в тази тежка обстановка. Хората са изнервени по границата. Там, където има пари, има опасност и от зависимост. Корупция има навсякъде и тя трябва да се бори ежедневно. Не може да има сигурност в населените места и по границата, ако обществото не плаща съответната цена", заключи Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПУСНЕТЕ ХОРАТА БЕ ТЕ СИ ИСКАТ ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миков, пияницата, обяснява за ресурс. Абе до кога, тези зидънки от миналото, опропастили държавата, ще бъдат показвани по телевизията? Този конкретно какъв капацитет е изобщо? По негово време престъпността вирееше като гъби след дъжд.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При тези цени ресурсите на МВР не стигат за нищо.Из страната МВР работи добре, но МВР в София е пълно с чантаджии. Тия дни видях как дознател в МВР получи нов компютър още в кашони вместо стария. При монтирането му се оказа,че новия компютър е произведен през 2014г., а подменения се оказа от 2009г.
11
0
 
3
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 1 година
Не може да си бил шеф на МВР и сега да философстваш.Какво ти си направил тогава?Защо се канят бивши министри?Ако всеки си гледаше работата както трябва-няма как системата да не работи.Този също трябва да носи отговорност за това как е ръководил МВР.Като стане белята тръгват да се обясняват какво и как трябвало да се направи.Имал възможност и нищо не е направил.12 г. крадене и сега искат за 6 м. всичко да е наред.Няма как да е и това трябва да се разбере от гласоподавателите.
10
1
 
1
 
! Отговори
Granik преди 1 година
Другаря Миков верно ли получи 30млн.от Нинова и Овчаров,да и освободи поста лидер на БСП?
9
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Огромен бюджет и най големият брой служители в мвр и полицията в ЕС, всичко друго са празни приказки.Просто умишлено няма правилна разстановка на силите зада се източват пари.
8
1
 
3
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Браво на Михаил Миков - достоен лидер с отлична юридическа и алкохолна подготовка. Би бил чудесен президент.
7
2
 
4
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
Айде стига бе Миков, всички знаем,че ресурс няма, а два реда бодлива тел беше унищожена от предишни *** управляващи.После бибиткото се захвана да прави нова....ама тя за нищо не става, едвам може да спре животни, но не и тая напаст от нашественици.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков каза че е оставил МВР в много добро състояние. И неговото лично състояние също било добро.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно в БГ някога е имало ресурси за каквото и да е.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вземаш ли, вземаш ли, Рушветчий Йово?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президента Радев да даде изявление че границата трябва да се охранява строго.
2
0
 
5
 
! Отговори
Предложение.. преди 1 година
Предлагам всеки български гражданин да стане милиционер!Абсолютно всеки...даже ако трябва и от чужбина да си внесем!Дали тогава ресурсът ще е достатъчен?
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко, сресвай белия кон че бая спасители ни се изредиха ама все по бързо потъваме