Демерджиев: Поне десетима гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти

МВР ще проверява имало ли е незаконна сеч в района на Карлово
6 сеп 2022 12:15, Анисия Иванова
69
Демерджиев: Поне десетима гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти
Снимка: БГНЕС

Поне десетима гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти, съобщи пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Те са били в различни териториални подразделения на „Гранична полиция“ на границата с Турция. Със засилване на мигрантския натиск очевидно са засилени процесите на привличане на полицейски служители в тези схеми за трафик, коментира Демерджиев.

"Вътрешна сигурност" работи по изясняването на този въпрос, с взаимодействие с прокуратурата. Ще пристъпим към преместване на хора, за които нямаме достатъчно доказателства, че са замесени в такъв трафик, но имаме убедителни данни, добави още министърът на вътрешните работи, цитиран от БТА.

Министърът коментира и проверките, свързани с незаконна сеч в района на Карлово, която може да е свързана с наводнението в региона. Той съобщи, че следващата седмица със земеделският министър ще извършат съвместни проверки и ще посетят и други райони, където има такива данни.

Ще извършим документални проверки на място какво и как се добива и разрешено ли е по законния ред, обясни Демерджиев. По думите му ако се констатира, че има нарушения, сеч извън разрешената или в непозволени обеми и места, ще се предприемат всички действия в рамките на правомощията на МВР.

В сряда, след заседанието на Министерски съвет, са поканени кметът на община Карлово и областният управител на Пловдивска област, за да докладват за положението, каза министърът. Той уточни, че идеята е всеки от министрите да предложи в рамките на своите възможности с какво може да се помогне на населението и пострадалите райони. Комисията за бедствия и аварии действа за цялата страна, но отложихме заседанието с една седмица, за да може да се включи и този район, допълни Демерджиев.

Иван Демерджиев присъства на тържествения молебен в катедрален храм „Света Богородица" в Пловдив по повод 137-та годишнина от Съединението на България и Празник на град Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
БЕСЕН преди 1 година
И? ЩО НЕ СА УВОЛНЕНИ И ПОДВЕДЕНИ ПОД ОДГОВОРНОСТ ?
52
1
 
0
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Тошко премиер.
51
0
 
9
 
! Отговори
Полиция = ОПГ преди 1 година
Полицията в България е най-голямата организирана престъпна груп. Това и малките деца го знаят. За съжаление това нещо няма да се промени.......... Скъпи редактори можете пак да изтриете коментара страхливците така правят :) !!!!
50
5
 
6
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Ай по полека с глупостите. Доказателстава и в съда, не ми дъвкай тъъпотии две седмици вече.
49
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво да очакваме от една система упралявана повече от година от Рашков
48
0
 
17
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Издерете и заловете тия, от върховете на предишните правителства. Те са управлявали цялата технология на изнасянето на мигрантите, на паричните потоци. Не чакайте да заметат пресните следи.
47
1
 
14
 
! Отговори
ЗАКОНЪТ преди 1 година
Демерджиев, имаш доказани трафиканти в този "бизнес" от десетина години / фамилия Алгафари / защо се занимаваш с глупости да търсиш там където не си сигурен, че ще докажеш престъпност ? Арестувай Алгафари и ги тикни в затвора за трафик на мигранти и дрога, това най-лесно ще докажеш ако искаш да откриеш каналджиите !
46
0
 
9
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Десетима??? Честно ли? Тоя е голям звяр, дайте му още малко време и ще хване и останалите 15 държавни служители в цялата страна, замесени в различни схеми...
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Десетина? За трафик от такива мащаби ще се изненадам ако има и един единствен, който да не е замесен. При това не само от ГП, ами от цялото МВР.
44
1
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 1 година
Абе пRостако как се създава корупция в такива размери за 5-6 месеца, ти овца ли си или катър, тази корупция е градена 12 години за да обхване цялата държавна и административна структура ! Много простолюдие се развъжда генно в тази овча кошара смятана за държава !
43
0
 
11
 
! Отговори
Човек от народа преди 1 година
Дармадана днес счупи и глупомера от всички страни .Ще преместим хора в който имаме съмнения ,но нямаме доказателства .Значи вършим си кво вършим и после вместо съд и уволнение преместване .
42
0
 
11
 
! Отговори
ЗАКРИВАЙ преди 1 година
милицията и на ново! Вън пожарна, гражданска и подобни...Конкурси, а не роднини и с рушвети назначени служители.
41
0
 
9
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Бравос ! Пари тряаа са праат отвсякъде ! Тъй де ! За едни има всичко за другите дуки!
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щели да "преместят" тези за които нямат достатъчно доказателства. Гледайте сега как ще се окаже че за никой нямат достатъчно доказателства. Как разследваш някого за каналджийство и го преместваш да продължава да работи при теб? Това нормална държава ли е?
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДАНС върху какво работи?
38
5
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
до 44 Корупция с такива размери не се гради за година или две. Виж за 12 години може. Винету е виновен. Той ги научи така. Да правят далавери и да не бачкат но ако ми протест срещу него като им свирне да отидат да го пазят. Какъвто вожда, такива и индианците.
37
1
 
16
 
! Отговори
Поправка : преди 1 година
Поне десетина гранични полицаи НЕ СА участвали в схемите!
36
2
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Като бивш граничар мога да потвърдя за изклячителната наглост на някои служители от всички нива. Толкова ми беше писнало ,че подадох рапорт за уволнение. Първия път не ме пуснаха но втория на 13 години служба помолих да ме уволнят дисциплинарно и те го направиха. Натириха ме без нито една стотинка в джоба,добре ,че господ чува проклятието ми!!!
35
0
 
7
 
! Отговори
Дo МНЕНИЕ преди 1 година
Mи тогава ще останем 20 души в България,
34
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корупцията при управлението на ПП е достигнала гигантски размери.Долу ПП!