Демерджиев: Поне десетима гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти

МВР ще проверява имало ли е незаконна сеч в района на Карлово
6 сеп 2022 12:15, Анисия Иванова
69
Демерджиев: Поне десетима гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти
Снимка: БГНЕС

Поне десетима гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти, съобщи пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Те са били в различни териториални подразделения на „Гранична полиция“ на границата с Турция. Със засилване на мигрантския натиск очевидно са засилени процесите на привличане на полицейски служители в тези схеми за трафик, коментира Демерджиев.

"Вътрешна сигурност" работи по изясняването на този въпрос, с взаимодействие с прокуратурата. Ще пристъпим към преместване на хора, за които нямаме достатъчно доказателства, че са замесени в такъв трафик, но имаме убедителни данни, добави още министърът на вътрешните работи, цитиран от БТА.

Министърът коментира и проверките, свързани с незаконна сеч в района на Карлово, която може да е свързана с наводнението в региона. Той съобщи, че следващата седмица със земеделският министър ще извършат съвместни проверки и ще посетят и други райони, където има такива данни.

Ще извършим документални проверки на място какво и как се добива и разрешено ли е по законния ред, обясни Демерджиев. По думите му ако се констатира, че има нарушения, сеч извън разрешената или в непозволени обеми и места, ще се предприемат всички действия в рамките на правомощията на МВР.

В сряда, след заседанието на Министерски съвет, са поканени кметът на община Карлово и областният управител на Пловдивска област, за да докладват за положението, каза министърът. Той уточни, че идеята е всеки от министрите да предложи в рамките на своите възможности с какво може да се помогне на населението и пострадалите райони. Комисията за бедствия и аварии действа за цялата страна, но отложихме заседанието с една седмица, за да може да се включи и този район, допълни Демерджиев.

Иван Демерджиев присъства на тържествения молебен в катедрален храм „Света Богородица" в Пловдив по повод 137-та годишнина от Съединението на България и Празник на град Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Както казах преди само наборни войници могат да пресекат каналите. Наборни войници, които да се въртят на месец, за да не могат полицаите и военните да ги вкарат в схемите на каналите. Докато полицаите обучат войника как да се включи в схемата за кеширане от бежанците и те ще са го преместили. Няма друг изход. Просто парите са много големи, става въпрос за милиони евро и нашите полицаи не могат да устоят на тези пари. То на тази граница и Пеевски да закараш и той ще се корумпира.
12
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Да окаушат Н.Алгафари и брат му и ще се реши проблема на 50 % с нахлуването на тези червеи ! Тези двама сирийци са трафиканти и на дрога, но единия има власт и станаха недосегаеми ! Това е България земя на корупция и престъпност !
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е като политиците са корумпирани и крадат, така дават лош пример и се разпространява като зараза сред службите.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
11: умря когато разформироваха Гранични войски. Сега на всеки само евро са им в главата, държавата кучета я яли. Много сме зле и на тези отгоре не им пука, щом крадат пари даже от гранизни огради какво да говорим. Затвор ще има ли за тези 10-на предатели? Нещо от рода на 25г както е на запад или пак домашен арест? Циркове
9
2
 
15
 
! Отговори
Демерджиев, виждам преди 1 година
търсиш там където няма нищо.Най-важеният ТРАФИКАНТ на хора и дрога е БАСЕЛ АЛГАФАРИ/брат на Н.Алгафари/заловен през 2015 г. за трафик и освободен от брат си.Същият този престъпник е осъден и вкаран в затвора в Сирия за наркотрафик бяга от там, влиза в България нелегално по-късно със седействието на Нидал става легален. Сега е БОС на мафията на каналджиите в Харманли където има собствен ресторант и транспортна фирма.Защо ли?Толкова е просто този да бъде разкрит.Явно не искате да заловите най-важн
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко стана с "Нито крачка назад зад нас е България"
7
2
 
22
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Какво преместване ве Дерменджиев?А съд и затвор защо няма?Аз плащам на МВР заплатата да ме пази а не да върши престъпления и да ми застрашава живота!Щом МВР не си върши работата да се закрива и туйто!На мене и на данъкоплатците такова МВР не му трябва!
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...Добро утро...открихте топлата вода...без Чадър.......нищо не става....Добре че пак се усетихте,....макар и не навреме...
5
6
 
10
 
! Отговори
Жокер преди 1 година
За по-лесно проверяване - Царя предател изсече незаконно присвоените гори! Може и да има връзка!!! Вервайте ми!
4
4
 
15
 
! Отговори
Най-слабият министър преди 1 година
Вътрешните работи.Прикрива каналджиите и ни напълни с мигранти.Но "бях точен с парите" сигурно се отчита нагоре.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото един от тях вече не работи в мвр
2
5
 
12
 
! Отговори
И... преди 1 година
Вкарайте Динко в действие. Само не знам имаме ли такъв капацитет за регистрация на 2000 + души на ден емигранти.
1
4
 
11
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Защо в минало време?