Демерджиев: Поне десетима гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти

МВР ще проверява имало ли е незаконна сеч в района на Карлово
6 сеп 2022 12:15, Анисия Иванова
69
Демерджиев: Поне десетима гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти
Снимка: БГНЕС

Поне десетима гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти, съобщи пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Те са били в различни териториални подразделения на „Гранична полиция“ на границата с Турция. Със засилване на мигрантския натиск очевидно са засилени процесите на привличане на полицейски служители в тези схеми за трафик, коментира Демерджиев.

"Вътрешна сигурност" работи по изясняването на този въпрос, с взаимодействие с прокуратурата. Ще пристъпим към преместване на хора, за които нямаме достатъчно доказателства, че са замесени в такъв трафик, но имаме убедителни данни, добави още министърът на вътрешните работи, цитиран от БТА.

Министърът коментира и проверките, свързани с незаконна сеч в района на Карлово, която може да е свързана с наводнението в региона. Той съобщи, че следващата седмица със земеделският министър ще извършат съвместни проверки и ще посетят и други райони, където има такива данни.

Ще извършим документални проверки на място какво и как се добива и разрешено ли е по законния ред, обясни Демерджиев. По думите му ако се констатира, че има нарушения, сеч извън разрешената или в непозволени обеми и места, ще се предприемат всички действия в рамките на правомощията на МВР.

В сряда, след заседанието на Министерски съвет, са поканени кметът на община Карлово и областният управител на Пловдивска област, за да докладват за положението, каза министърът. Той уточни, че идеята е всеки от министрите да предложи в рамките на своите възможности с какво може да се помогне на населението и пострадалите райони. Комисията за бедствия и аварии действа за цялата страна, но отложихме заседанието с една седмица, за да може да се включи и този район, допълни Демерджиев.

Иван Демерджиев присъства на тържествения молебен в катедрален храм „Света Богородица" в Пловдив по повод 137-та годишнина от Съединението на България и Празник на град Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне десетима гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти.........И ca кво ??????
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За подобни престъпления трябва да се лежи поне 20 години. Така изобщо няма и да си помислят да го правят
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 7 години мизата за назначение на обикновена сержантска позиция беше 15 000 евро. Как се избиват със заплата от 1500 лева и чифт кубинки?
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне 1 министър на вътрешните работи е замесен в това..
29
2
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
десетина ?!
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом казва десетина, значи са поне 80 или 100.
27
0
 
9
 
! Отговори
До Бау преди 1 година
Прави си за всичко, което си написала с изключение на това, че плащат по 2000 евро, за да ги назначат. Плащат много повече, десетки пъти повече!
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали не си мислите, че самостоятелно са участвали без да се отчитат нагоре по веригата та чак до министерството?
25
1
 
15
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 година
Заглавието е грешно...правилното е "поне 10 гранични полицаи НЕ са участвали в схеми за трафик на мигранти"...
24
0
 
17
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Аз като Българин с Деца и Къща - искам нещо да направи Държавата срещу тези Предатели Граничари и Полицаи - да им се покажат Лицата , да им се конфискува Имуществото и да бъдат изселени от Границата заедно с техните Семейства - те застрашават нашите Деца и Бъдещето им .
23
4
 
1
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Ами, правилно! Вместо каналджиите да прибират парите, по добре българските граничари да контролират трафика и спечелят някой долар! Пък и да дискредитират правителството, когато не е на Партията! Вие ако сте платили 2 хиляди евра да ви назначат, след това нали трябва да печелите на свой ред и когато някой се осмели да ви търси отговорност, ще кажете - Нали ви платих! И вие сте корумпак! Общо взето такива взаимоотношения сте заформили в даржавата си. Гранични войски са пълна отживелица! Забравете
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков нали беше идеалният какво стана миграции си влизат както си искат пъпъ най нулеваци позор
21
4
 
12
 
! Отговори
до СССР преди 1 година
Не искат, не искат ! Знаят всички каналджии и канали, но не искат да ги арестуват ! А този Демерджиев е само един послушен клоун ! Рашков ги беше започнал, обаче пък Гешев му пречеше, така, че мафията и корупцията в *** никога няма да бъдат победени, докато има толкова търпелив и пrост народ ! Пrост народ - слаба държава !
20
1
 
8
 
! Отговори
Уонко Нормалния преди 1 година
Тва е Ясно и децата бре. Или да се сетя коя мутра държи канала? Пак ни бичат за канарчета.
19
1
 
6
 
! Отговори
Добро утро преди 1 година
За т.нар. граничари турската граница е бизнес. Всички гледат да се уредят на хранилката и това не е от вчера. Оправданието им е, че бежанците заминават за Германия и не остават в Бг, а те само ще получат едни пари.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто 10 гранични полицаи са пожелали да бъдат преместени, по лични съображения. Затова само за тях "няма да има достатъчно доказателства", просто ще бъдат преместени, както искат. А бе вие сериозно ли? Като при катастрофа с автобус или влак - все шофьорът и машинистът са виновни.
17
4
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
НАТО и ЕС ни поставиха условие да махнем оградите по границата.
16
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Няма лошо. Изтриват позора, дето евроатлантическите политици причиниха, пращайки наемници да окупират чужди държави и да им изнасят демокрация или оръжие. Имигранти от Афганистан, Ирак, Сирия и Мали, добре сте дошли!
15
5
 
10
 
! Отговори
Надежда преди 1 година
Всички знаят кои и от къде ръководят трафика на мигранти, жалкото е, че не искат да ги заловят ! Най-отгоре ясно кой е - Тиквата, под него са сирийците Алгафари и В.Симеонов, останалите са бушони за горене !
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ни интересува колко ПОЛИЦАЙ са участвали ????Колко вкарахте в затвора за корупция и трафик ??Една кръгла нула 0