Хотелиерите във Варна изпращат сезон без печалба

Нов план за предстоящата година
5 ное 2022 11:29, Росен Стойчев
40
Хотелиерите във Варна изпращат сезон без печалба
Снимка: БГНЕС

След две пандемични години това лято хотелиерите в курортите край Варна посрещнаха повече туристи. Те обаче казват, че са приключили сезона без печалба, тъй като ранните оферти са калкулирани при едни цени, а реално туристите са почивали при други в пъти по-високи, съобщи БНТ.

От бранша са притеснени, че печалбата им е стопена от инфлацията и не могат да направят инвестиции за следващото лято.

Още по темата

От Министерството на туризма отчитат, че това лято много българи са избрали нашето море. Връщат се и туристи от традиционни в миналото пазари.

"Обещаващи пазари са Обединеното кралство и Полша. Там дори има историческо събитие - за първи път ще направим форум с презентации. Пет дни ще бъдем там", каза още министърът на туризма Илин Димитров.

За да бъде успешен летният сезон на 2023 година е необходимо нивата на инфлацията да намалеят и да има по-голяма политическа предвидимост, казват хората от бранша. Те настояват за изработването на работеща стратегия за българския туризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Варнасезонхотелиери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
Това недоразумение наречено министър на туризма продължава да си живее в измислен собствен свят и да ръси оптимизъм вместо да се хване да свърши нещо свястно, а не да харчи държавна пара за глупости.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, милите ми, сега хептен няма да заспя от притеснение. Скъсахте ми сърцето с тази новина! Но ще измисля нещо... дайте капачки да им събираме! Или по един камък за У главА да си го бият - този метод много успокоява. А който от тях иска, може да си го върже на шията и да се разхлади в моренцето!
24
2
 
9
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Националната Агенция по Приходите от времето на Соца Знае , че най печеливш е Централния Затвор. Там се работи на три смени без прекъсване. И вътре има всякакви специалисти работещи на под минималната.
23
0
 
25
 
! Отговори
Ох преди 1 година
Оххх, горките хотелиери живи да ги оплачеш. Вчера гледам по Тв, от месец април държавата нищо не им е платила, а те горките по 100 украинки хранят 3 пъти на ден и приютяват. Как става това без пари, господа мутрафони? Велики патриоти сте, като се стигне до схеми и лапачка.
22
0
 
17
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Хотелиерството в България е уникално - партийно. Такова в ЕС да ли има. Едно време / в соца/ беше само държавно.
21
4
 
15
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 1 година
Важното за правителството, че украинските гости спечелиха море и обслужване от гостоприемната ни държава. Въшките да ги изядат, дано.
20
0
 
5
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Звездичките на коментар 18 са за 1954г. На Пеньо Пенев " а народа п .Р ост ще строй завод"
19
0
 
22
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Винаги на загуба и никога фалит. Това е българската отчетност на Националната Агенция по Приходите. Гледай Лукойл и питай за другите.
18
0
 
20
 
! Отговори
бла,бла преди 1 година
Винаги на загуба и никога не фалират и затварят. Да, добре. :D
17
0
 
20
 
! Отговори
Май.ната им преди 1 година
Ами да фалират. А англичани да не чакат. Гърция, Турция и Испания ги взимат с чудни оферти
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значи печалба ? Ако хотелиера иска същите нива от 2019 ,ми да ,не е на печалба .Няма за нов майбах и Сейшелите
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе по принцип е истина , ама само за хотели с ранни записвания. Ласт Тайм нощувки няма ли или ..?
14
0
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Хаха! :))) ще правят презентация на България в Полша и ЮК. По-смешно от това би било само ако направят презентация на българия в ... България.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дружество Топлофикация е по нахално от хотелиерите. Плащаш им сградна инсталация , а когато е за подмяна или ремонт те не извършват тази услуга. Както го е казал поета Пеньо Пенев " а народа *** ще строй завод"
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По нагли лъжци от хотелиерите са Дружество Топлофикация АД София на централното отопление. Те са постоянно на загуба възможно е с 300 -400 мил. Но съществуват. Живеят си сладко , слатко. Целокупния народ плаща.
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tази година бях във Варна служебно в август и като имам в предвид цените, които преживях и качеството на услугите считам, че цялото Черноморие (ударение върху морие) подлежи на одит и то як!!!! Сезон без печалба са лъжи без граници! Супер печалба е, защото вече по-малко се отчитат пред партиите! Български хотелиер е нарицателно като мошеник, бандит, разбойник и много такива други. Според мен няма свестни хора между хотелиерите всички са за КЦ-а!
10
1
 
3
 
! Отговори
KJORAVIJA преди 1 година
ARTISTI VINAGI STE V 4UVALA BEZRODNICI
9
0
 
29
 
! Отговори
Румен от Слатина преди 1 година
Лъжат, "вечно са на загуба"- така повтарят всека година. НАП не ги пипа за контрол. Същото е и с Централното отопление в Страната.
8
0
 
22
 
! Отговори
морски гларус преди 1 година
Милите те, читавите ни работливи хотелиерчета. Чак жал ми стана за тях, чесно.
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе като знам че продават един чай от 5ст на англичаните за 5 паунда едва ли не са на печалба ама аре...Може да ги подпомогнеме с някоу субсидия че са бедни.