Клаксони в цялата страна: КНСБ и "Подкрепа" с мащабен протест

Синдикатите са готови и на крайни действия
8 ное 2022 10:00, Петя Славова
18

КНСБ заедно с КТ "Подкрепа" организират мащабен протест на 11 ноември, който, според организаторите, ще се чуе в цялата страна. Кампанията е започнала още на 19 септември, обясни вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов в студиото на "България сутрин".

Според него синдикатите много ясно са заявили, че няма да се откажат от исканията си.

Още по темата

"Дори да бъде съставено правителство, ние няма как да дадем толеранс от 100 дни. Ще търсим решенията веднага, защото хората вече питат как ще изкарат зимата", заяви вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов в студиото на "България сутрин".

По думите му социалните протести са едни от най-тежките, защото от тях зависи животът на хората.

"Хората са изключително ядосани, защото обедняват с всеки изминал ден. Минималната работна заплата винаги е била обект на противоречия между синдикати и бизнес. И бизнесът вижда, че с тази минимална заплата няма как да задържи служителите. Едно от настояванията ни, което ще бъде предложено на протеста, е незабавно приемане на Бюджет 2023, с всички адекватни мерки", посочи Капитанов.

"Когато правихме протеста в страната, явно не са ни чули. Затова сега ще използваме клаксоните на автомобилите, за да ни чуят не само народните представители, а и цяла София", изтъкна вицепрезидентът на КНСБ пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че и работодателите имат интерес да увеличат работната заплата, но са с вързани ръце.

"Хората няма да издържат с това ниво на заплащане през предстоящата зима, ако не се изпълнят исканията ни. На този етап следващата година се очертава да бъде изключително тежка, ако не се увеличат доходите. Готови сме на най-крайните действия, ако исканията ни не бъдат чути", заключи Капитанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
РЕМС преди 1 година
Радевите министри са неспособни да управляват.Оставка.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами къде бяхте, когато се дигна цената на Газа, защото оттам тръгна всичко!
14
6
 
9
 
! Отговори
Михаил преди 1 година
Ами айде да протестират там нещо, да им поизмръзнат д упар ките малко, че ми надуха главата с глупости тия синдикати. Само обикалят телевизиите и ръсят икономически небивалици. Ако искат и управлението да поемат на следващите избори, да спечелят мнозинство, па да направят и бюджет. С по 1000000 евро заплата за всеки и пенсия 500000 еврака.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шефовете на синдикатите ще изкарат зимата както винаги - лесно, на топло и обилно.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неговото мнение е, че и работодателите имат интерес да увеличат работната заплата, но са с вързани ръце.Така ли?! Има Много работодатели с квалификация и майсторство, които уважават и ценят ,които търсят, умеят, виждат и преодоляват всички пречки, за да не са с вързани ръце и повишават доходите на работещите.Много добре се справят и без вас!
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С клаксони не става,трябва си камъне и дърво!
10
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обръщам се към всички българи в държавата !Бъдете умни и разумни -инфлацията и поскъпването ни ги докараха правителствата и банките заради парите дето изсипаха и заради разбитите вериги за доставки,произовдство и така нататък.В момента обаче тази инфлация няма как да я преборим с вдигане на заплати ,това вдигане ще увеличава още и още цените ,ще идем в хиперинфлация .За съжаление инфлацията се бори само с намаление на харчовете и спад в икономиката ,криза .
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не предприеха никакви действия, нито крайни, нито безкрайни, когато се унищожаваше икономиката на страната? Дори напротив, те бяха едни от най агресивните унищожители на работни места.
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То КНСБ ги смятам все още за комунисти, а "Подкрепа" е един фалшив синдикат,дето изпълнява поръчки на някого,но на кого... Синдикати в България реално няма. Това е мое мнение. Когато "Кремиковци" умираше, синдикатите мълчаха. А в "Кремиковци" работеха доста хора. Общо взето не съм чул в България за общонационална стачка за да се вдигнат доходите. В Гърция ги правят всеки месец,въпреки че взимат с пъти повече пари от тук. Тук всичко е създадено и се държи от комунистите и мизерията си продължава.
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досега трябваше да сте изкарали своите членове по улицата а не да ми надувате клаксони,такава сеч и такава инфлация не е имало от времето на Виденов ама сега всеки удобно мълчи и кротува!
6
1
 
27
 
! Отговори
Откога имаме преди 1 година
синдикати?!? Сигурно живеем в паралелна реалност,щото досега никой не разбра,че съществува "таков дзвер"!!! Или вече сме в предизборна кампания и мекотелите се раздвижи ха по морското дъно...
5
0
 
19
 
! Отговори
Мизеrnici преди 1 година
Мижава реакция и мижав интерес,,тук там някоя статия и празни приказки. Един читав протест или една читава стачка не можете да произведете, Миизеерниcii
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само клаксоните, които са купени с пари от членски внос ще са полезни. Дано поне усвоите освен пари и конкретни,, технически,, умения.....Не мащабен протест, а ви трябва мащабна финансова ревизия на всички добре,, облечени,, синдикати.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не се ослушват тия псевдо "синдикати" ами да изкарват хората на улицата,не на отмяната на регулираният пазар на ток,не на еврото в близките пет години,да на увеличаването на доходите,да на МРЗ да стане минимум 50 процента от средната!
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахааа, значи цирка тече с пълна сила. Трябват ни опорки за коалиране на невъзможните парламентарни клики. И понеже ние, народа, сме "функционално неграмотни", хич не ги виждаме тия евтини представления!
1
0
 
35
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 1 година
Я ! Имали сме синдикати ! За 32 г. , чак сега разбрахме, че имало синдикати ! И какво ще стане ? Най-много синдикалните лидери да се съберат с Про100 Киро и Кокорчо , и да продадат България на някое посолство ! Мамк ви, родоотстъпници и предатели !