Ботьо Ботев за Сашко: Притесняват ме обясненията на бащата

Според него са възможни всякакви версии
Обновена: 15 ное 2022 10:10 | 15 ное 2022 09:45, Петя Славова
109
Ботьо Ботев за Сашко: Притесняват ме обясненията на бащата
Снимка: ГДБОП

Пети ден няма следа от 12-годишния Александър, който изчезна в Перник. Доброволци, полицаи, хеликоптер, водолази и планински спасители се включиха в издирването, но все още резултат няма.

Според криминалиста Ботьо Ботев, ако детето не е приютено някъде толкова дълго време, е вероятно да излезе трагичен резултат.

Още по темата

"Притесняват ме обясненията на бащата, има нелогични неща в неговите действия, които може да са свързани с битието и състоянието му. Има забавяне на подаването на информация към органите на МВР от страната на бащата и близките на момчето. От психологическа гледна точка бащата твърде спокойно обяснява цялата ситуация, това би трябвало да се вземе предвид", заяви пред БНТ специалистът.

По думите му при такава огромна организация би трябвало да се предполага, че детето не се е отдалечило много от мястото на изчезване, но уточни, че е много трудно да се претърси всеки метър в планината.

"Не може да се каже, че едно изчезване е без никакви следи, въпросът е да се фиксират обстоятелствата, при които е изчезнало детето", допълни Ботьо Ботев.

Той коментира, че гражданската реакция е спонтанна, което прави впечатление. Това е нещо изключително, тези хора заслужават благодарност, независимо от резултата, подчерта криминалистът.

"Фактът, че е не се е стигнало до резултат не означава, че нещата не се вършат правилно и организирано", каза още Ботьо Ботев и поясни, че не изключва всякакви версии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бащата си живее във виртуалното пространство
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно бащата участва в схемата - я органи, а застраховка някаква !Обикновено престъпниците вербуват един от близките, защото близкия човек знае най-добре състоянието ти ! Имам личен опит !
99
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бащата го е скрил някъде и го хранииграе си на тик ток предизвикателствоще го извади след време и ще каженезнам как се появи но се радвам че се върнапри социализма още първия ден в милицията щеше да му хвърлят един бойи да си каже и майчиното млякои да се приключино сега този ви прави на майймунида види колко тъъпи сте
98
0
 
16
 
! Отговори
Психопортрет преди 1 година
Няма ли кой да направи психопортрет на бащата досега? Наистина има необясними фактически обстоятелства и спорни действия на бащата! Дори някои външни характеристики също са показателни за пораждане на съмненения...
97
2
 
5
 
! Отговори
Галя преди 1 година
Сашко искал да избяга, искал да се скрие ... Хора, какви са тези глупости. Детето е аутист! А бащата се държал странно и ненормално... Как да се държи, детенцето му го няма. Дай, Боже да се намери, някой скитник да го е видял да се лута. Има толкова много хора, без дом, живеещи в нищото. Това остава като единствена надежда.
96
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонименАми вероятно си е взела детето, защото не може да разчита на съдебната система, а кой знае и какъв е бащата. Та не съди хората, не си им в къщата.
95
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възможно е майката да си е взела сина.Знаейки,че връзката на бащата със съдебната система ще и попречи.А като всяка майка страда за своето момченце.Какво ще се случи с това дете при болен баща и възрастни баба Прочетох,че при нея живее и другият и син, който е над 20 год.Ако е вярно информацията.И какво общо има някакъв предишен случай с този.Спомням си една песен на Богдана Карадочева,а детето как ще разделим.
94
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Само по предположения, се нахвърлят срещу бащата! А майката се е покрила и никаква я няма, даже и в социалните мрежи! Ако беше истинска майка, щеше вече да е в България и да го търси!
93
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бас държа ,че ако имаше нормална полиция от старата школа да подхване бащата за 24 часа в детето. Мобилните оператори трябва да бъдат задължени с закон да оказват съдействие на Полицията.В сегашният вид са безконтролни продавачи на информация на мутри колектори и групировки но не и да се свърши работа ,когато се налага.
92
4
 
7
 
! Отговори
До 89 преди 1 година
Не сме забравили убитото 17г. момиче,бяха я убили веднага,а след това залъгвали близките за откуп.Но примерът ви е неадекватен.*** са накарали момичето да се обади на сестра си за откупа,нямало е откъде да знаят, че извергите са били решили да убият момичето веднага.В случая става за по- малко дете с аутизъм,само в гората или кой знае къде.Бащата е неадекватен всички го виждат, спокоен,самосъжалява се,като че ли разиграва всички.А още по-неадекватна е реакцията наполицията,която слушаВРАЧКИ
91
21
 
7
 
! Отговори
Кирил Петков преди 1 година
Бойко Борисов е виновен!
90
27
 
18
 
! Отговори
Питанка преди 1 година
Виждам бащата, но не виждам майката. Къде е майката?? Възможно ли е тя да го е отвлякла за да го заведе зад граница при нея далче от бащата който може да го бие и малтретира??
89
8
 
38
 
! Отговори
До 91 преди 1 година
И вие сте прав(а). Въпросът, който търсим е - искал ли е бащата на Сашко да се оттърве от него, защото грижите са много и са му изгърмяли бушоните? Ако това стане ясно, случаят ще се разплете.
88
16
 
13
 
! Отговори
не знаете ли, че преди 1 година
Децата бягат от родителите си, а и при разведените отиват при майка си или баща си, ако не се чувстват добре при тях. Нищо чудно детето да е избягало от баща си, защото го е побийвал или не е бил добър с него. Явно, че то е искало да бъде при майка си. Вместо да дават пари за хеликоптери да го търсят и много хора, което струва доста пари, по-добре ги дайте на такива самотни родители, да си отгледат децата. Детето вероятно не иска да се върне при баща си.
87
4
 
24
 
! Отговори
Я си спомнете преди 1 година
''От психологическа гледна точка бащата твърде спокойно обяснява цялата ситуация''Преди 11 години голямата сестра на убитата Мирослава Николова от Перник също обясняваше отвличането твърде спокойно и хладнокръвно защо нея не я разследвахте тогава???
86
6
 
6
 
! Отговори
до Мара преди 1 година
Това е защото трябва косвено да издържаме децата и на скакалците, ако ме разбирате. ;)
85
3
 
16
 
! Отговори
д-р Исня преди 1 година
Тази криминална *** Ботьо Ботев още ли работи от разстояние в МВР за мафията. Служедно бачкаше с Карамана, демек колеги бяха. Еееей! Единственият начин да се оправим е мафиотите да поумнеят и със съвест. Нещо като бинокъл от крив макарон.
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен също.
83
6
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Предположение -Бащата е видял униформените като му вземат синът чрез прикритие с райски газ. За това е спокоен!!! Явно дължи пари на куките. Или ги е издал на данъчните.
82
4
 
12
 
! Отговори
жена го е прибрала преди 1 година
Затова не могат да го намерят. Той е някъде в някоя къща прибран от жена, вероятно роднина или майка му. Шантав народ, поне да бяха казали, че е жив.