Ботьо Ботев за Сашко: Притесняват ме обясненията на бащата

Според него са възможни всякакви версии
Обновена: 15 ное 2022 10:10 | 15 ное 2022 09:45, Петя Славова
109
Ботьо Ботев за Сашко: Притесняват ме обясненията на бащата
Снимка: ГДБОП

Пети ден няма следа от 12-годишния Александър, който изчезна в Перник. Доброволци, полицаи, хеликоптер, водолази и планински спасители се включиха в издирването, но все още резултат няма.

Според криминалиста Ботьо Ботев, ако детето не е приютено някъде толкова дълго време, е вероятно да излезе трагичен резултат.

Още по темата

"Притесняват ме обясненията на бащата, има нелогични неща в неговите действия, които може да са свързани с битието и състоянието му. Има забавяне на подаването на информация към органите на МВР от страната на бащата и близките на момчето. От психологическа гледна точка бащата твърде спокойно обяснява цялата ситуация, това би трябвало да се вземе предвид", заяви пред БНТ специалистът.

По думите му при такава огромна организация би трябвало да се предполага, че детето не се е отдалечило много от мястото на изчезване, но уточни, че е много трудно да се претърси всеки метър в планината.

"Не може да се каже, че едно изчезване е без никакви следи, въпросът е да се фиксират обстоятелствата, при които е изчезнало детето", допълни Ботьо Ботев.

Той коментира, че гражданската реакция е спонтанна, което прави впечатление. Това е нещо изключително, тези хора заслужават благодарност, независимо от резултата, подчерта криминалистът.

"Фактът, че е не се е стигнало до резултат не означава, че нещата не се вършат правилно и организирано", каза още Ботьо Ботев и поясни, че не изключва всякакви версии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
41
 
! Отговори
Handel преди 1 година
Най-странното от бащата беше: Не е неговата дреха, но е той. Той си купува дрехи без пари, не знам как"
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно някой адвокат не е съгласен с спец ченгето Ботьо Ботев. С опит са старите ченгета. Младите ги знаем, как ги назначаваха. От всеки бойко ченге не става, но както и да е. Не ви ли е генно заложено за дадена професия по добре не ставай за по сметище.
79
5
 
5
 
! Отговори
Нанекомудедова преди 1 година
Доста "все знаещи" и готови да коментират дори и такава зловеща новина.Байко ***.я знае всичко, има време да коментира всичко, но няма време за възпитанието на децата си.
78
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен ме притесняват обясненията на експертина Ботьо.
77
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е вярно, че два дни преди изчезването не е ходело на училище, става доста зловещо и значи изобщо не е в тая гора! Това обяснява и защо бащата връща доброволците ако се отдалечат от мястото, на което им е казал да търсят. Също обяснява и липсата на емоции, защото два дни да скрие труп и да си измисли достоверна версия, са напълно достатъчни...
76
11
 
32
 
! Отговори
Мара преди 1 година
Обърнете внимание че заплатите на младите хора в България са супер мизерия. Дават им 1200 лв бруто или 800 лв нето (400 лв за осигуровки които нищо не осигуряват) и тези пари стигат само ако имаш домашен любимец скакалец. За отглеждане на едно или повече деца абсолютно не стигат.
75
9
 
39
 
! Отговори
Петров преди 1 година
И аз мисля че бащата лъже и праща всички за зелен хайвер. Пенсионер да си в България, а не млад родител. Хората нямат вече пари и за едно дете.
74
17
 
17
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Що не вземат да оставят бащата намира?! Детето му го няма дни наред! Естествено, че няма да има логика в действията на близките. Естествено, че ще търсят гледачки, перачки и всякакви, които им дават лъч надежда. Не са подали веднага информация, защото детето и друг път се е губело! Опитали са се да го намерят сами. Друг е въпросът, че детето е изгубено заради Интернета на бащата. Но, той си зане какво му е в момента. Не можем да го упрекнем повече, отколкото той сам го прави.
73
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеобщият проблем на хората в отношението им към аутистите, е че ги мислят за глупави. А е напълно възможно Сашко вече да е на десетки километри от дома си и дори да се движи към избрана от него цел. Надявам се да е така. В поведението на бащата няма нищо укоримо, но подозирам, че Сашко е останал привързан към майка си и не го иска.
72
7
 
18
 
! Отговори
Радостин преди 1 година
Бащата е нотариус това означава че не е с увреждане на мозъка МОЖЕ ДА МИСЛИ И РАБОТИ ,просто по бавно се движи. Не мисля че е отвлечено или продадено детето . Просто бащата е безотговорен .Аз съм с увреждане имам ДЦП малко по добре съм от господина ,никога не бих оставил деца когато са около мен - здрави или болни това са деца и ти носиш отговорност, абсурдно когато се грижиш за някой ще си четеш в интернет. Бащата е безразсъден и ЗАТОВА СЕ Е СЛУЧИЛО!
71
7
 
20
 
! Отговори
Превъртял е преди 1 година
Бащата гледал сам детето. Товарът го е смачкал. Иска място за свой живот м.б.. Превъртял е. Всеки може да попадне на негово място. Дали е трябвало да поема този товар? Особено сам и без Бог.Никой не помага навреме, сега всички хвърлят камъни.
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дали пък не е хванало някой влак. Гарата е сравнително на близо и съответно може да е навсякъде и да обясни защо го няма там където го търсят.
69
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 68 Аутизмът е психично разстройство.Предполага се че се предава по наследство.Характеризира се с известни аномалии в мозъчната *** и малкият мозък и нарушено действие и производство на определени невротрансмитери. - както казах инвалид с повреден мозък. Не обиждам никого. 50% от аутистите имат умствена изостаналост, над 25% са епилептици. Доста често речта е неразбираема,понякога повтарят няколко произволно избрани думи без да осмислят какво означават. Та кво казваш,нормални са,а?
68
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е възможно - и да се е изгубило, и да са го "изгубили". Затова се работи по всички възможни възможни версии. Горкото дете.
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 65 - "инвалидът с повредения мозък" май си ти...
66
16
 
10
 
! Отговори
ВАНГА преди 1 година
Бащата да казва къде е заровил трупчето !!!
65
9
 
14
 
! Отговори
Иван преди 1 година
А мен ме притесняват обясненията на Ботьо.
64
49
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Офф тоя какво иска ? Циркове и драми като в италианска опера. Всъщност би трябвало бащата да чувства облекчение.Сега има шанс за нов живот. А другото какво е ? Цял живот безплатен прислужник на инвалид с повреден мозък. Хайде докато са деца горе-долу са поносими. Ами като порасне става ужасно. А тва може да живее 100 год.
63
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив 59, бащата звучи като човек с отпаднал голям "товар", който просто печели време...,а времето лекува всичко , дори и собствената съвест
62
4
 
16
 
! Отговори
Сиси преди 1 година
Много ме кефи тук в коментарите всички какви сте криминалисти и психолози.