Ботьо Ботев за Сашко: Притесняват ме обясненията на бащата

Според него са възможни всякакви версии
Обновена: 15 ное 2022 10:10 | 15 ное 2022 09:45, Петя Славова
109
Ботьо Ботев за Сашко: Притесняват ме обясненията на бащата
Снимка: ГДБОП

Пети ден няма следа от 12-годишния Александър, който изчезна в Перник. Доброволци, полицаи, хеликоптер, водолази и планински спасители се включиха в издирването, но все още резултат няма.

Според криминалиста Ботьо Ботев, ако детето не е приютено някъде толкова дълго време, е вероятно да излезе трагичен резултат.

Още по темата

"Притесняват ме обясненията на бащата, има нелогични неща в неговите действия, които може да са свързани с битието и състоянието му. Има забавяне на подаването на информация към органите на МВР от страната на бащата и близките на момчето. От психологическа гледна точка бащата твърде спокойно обяснява цялата ситуация, това би трябвало да се вземе предвид", заяви пред БНТ специалистът.

По думите му при такава огромна организация би трябвало да се предполага, че детето не се е отдалечило много от мястото на изчезване, но уточни, че е много трудно да се претърси всеки метър в планината.

"Не може да се каже, че едно изчезване е без никакви следи, въпросът е да се фиксират обстоятелствата, при които е изчезнало детето", допълни Ботьо Ботев.

Той коментира, че гражданската реакция е спонтанна, което прави впечатление. Това е нещо изключително, тези хора заслужават благодарност, независимо от резултата, подчерта криминалистът.

"Фактът, че е не се е стигнало до резултат не означава, че нещата не се вършат правилно и организирано", каза още Ботьо Ботев и поясни, че не изключва всякакви версии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сашко ако е искал да избяга, е възможно да е използвал някой бус или камион, разнасящ стоки, без разносвачът да го усети. Това не е невъзможно, те си подреждат стоките близо до вратата, за да им е удобно да ги свалят, в дъното понякога остава достатъчно място да се скрие едно дете, докато се сваля стоката и след това също така незабелязано да слезе. Възможно е по този начин да се снабдява и с храна. Аутистите имат проблеми с комуникацията, но не и с ума и понякога са супер изобретателни.
60
1
 
23
 
! Отговори
я да обяснят преди 1 година
супер разследващите с чии акъл търсят детето под указанията на врачки, ясновидни, гадателки, екстрасенси?????????? това нормално ли е за даржавни органи????
59
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Притиснете бащата и дядото и ще си признаят.
58
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да гледаш едно невменяомо дете 12 години, сигурно претръпваш, доста тежко е за психиката на всеки човек. Защо са изненадани от поведението на бащата. Ако беше извършил убийство той щеше да има досто по-различно поведение. Според мен грешат и не става въпрос за убийство
57
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бащата се е отървал най-накрая..ще го хванат.
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така,началник,10 Мин. си е ровил в телефона,за десет мин.дори и дете може да стигне доста на далеч, бащата лъже, детето не е живо
55
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли кой да ошамари бащата, че да каже истината най-накрая? 5 дни разиграва сума ти хора и институции
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При това твърде спокойно обяснява- като заучено, господа
53
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съмнявам се в обясненията на бащата, г-н Ботев, защото той изобщо не се притеснява, а само много обяснява, което е оправдание, залъгване на другите и собствената съвест.
52
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видях снимката на бащата!Абсолютен мошенник!Детето не се е загубило,друго има!
51
4
 
16
 
! Отговори
Бащата преди 1 година
Така го е заровил че да не го намерят после...
50
4
 
10
 
! Отговори
Шах преди 1 година
Помогнаха ли инфлуенцърките на ГДБОП? Пратиха ли им хубави снимки?
49
0
 
14
 
! Отговори
А преди 1 година
Мен ме притеснява и бащата, и работата на полицията като цяло. Пък и останалите правораздавателни институции.
48
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицаите по-скоро пречат на търсенето от доброволците, отколкото да помагат. Нямаме опит в организирането на машабни издирвания. Нашите детективи в МВР нямат достатъчно опит и в разгадаването на такива мистерии. Нямаме достатъчно камери на ключови места в градовете. Изобщо цялата държава е такава. Уж имаме структури и служби, а реално нямаме нищо, което да работи добре.
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как точно се губи това дете ? Има ли информация ?
46
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
крият го някъдетова е тик ток предизвикателствода се преброят колко са глуупаците
45
5
 
13
 
! Отговори
Доброволец преди 1 година
Търсенето не е чак толкова голямо и толкова добре организирано, колкото го рекламират по медиитеи особено популисти като Радев. Има всякакви версии и възможности, но дори и да се касае за едно обикновено изгубване на дете-аутист, търсенето не е достатъчно адекватно за да очакваме непременно някакъв резултат.
44
0
 
23
 
! Отговори
чудеса стават преди 1 година
Имаше едно момиченце от Сибир, което се загубило в тайгата, при това 3-4 годишно и го намират след 2 седмици премръзнало и изтощено, но живо и здраво. Кученцето му го топлело и яло боровинки. Но това е един случай в историята на човечеството, сигурно.
43
1
 
19
 
! Отговори
след 5 дни преди 1 година
се сетиха че нещо не е наред, а онзи си пуска локацийки от ясновидката за баламите, полиция има ли в тая държава???
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да греша, но...когато разбрах, че бащата го е гледал сам и е трудноподвижен, помислих, че момчето може да е било набелязано за отвличане отдавна.