Ботьо Ботев за Сашко: Притесняват ме обясненията на бащата

Според него са възможни всякакви версии
Обновена: 15 ное 2022 10:10 | 15 ное 2022 09:45, Петя Славова
109
Ботьо Ботев за Сашко: Притесняват ме обясненията на бащата
Снимка: ГДБОП

Пети ден няма следа от 12-годишния Александър, който изчезна в Перник. Доброволци, полицаи, хеликоптер, водолази и планински спасители се включиха в издирването, но все още резултат няма.

Според криминалиста Ботьо Ботев, ако детето не е приютено някъде толкова дълго време, е вероятно да излезе трагичен резултат.

Още по темата

"Притесняват ме обясненията на бащата, има нелогични неща в неговите действия, които може да са свързани с битието и състоянието му. Има забавяне на подаването на информация към органите на МВР от страната на бащата и близките на момчето. От психологическа гледна точка бащата твърде спокойно обяснява цялата ситуация, това би трябвало да се вземе предвид", заяви пред БНТ специалистът.

По думите му при такава огромна организация би трябвало да се предполага, че детето не се е отдалечило много от мястото на изчезване, но уточни, че е много трудно да се претърси всеки метър в планината.

"Не може да се каже, че едно изчезване е без никакви следи, въпросът е да се фиксират обстоятелствата, при които е изчезнало детето", допълни Ботьо Ботев.

Той коментира, че гражданската реакция е спонтанна, което прави впечатление. Това е нещо изключително, тези хора заслужават благодарност, независимо от резултата, подчерта криминалистът.

"Фактът, че е не се е стигнало до резултат не означава, че нещата не се вършат правилно и организирано", каза още Ботьо Ботев и поясни, че не изключва всякакви версии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще е истинко чудо ако след толкова дни на студа без храна и вероятно без вода го намерят живо. Молим се за чудо.
40
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ботьо Ботев,виден алкохолик,който забатачи хиляди дела.
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Пита се - къде е дори да е мъртъв, как така ще се изпари?" -Може да отнеме месеци преди да се открие мърво тяло. Зависи къде се се е скрил ,за да се препази от студа. Ако пък възрастен е намесени е скрил следите, може да се минат години и да не го открият.
38
1
 
18
 
! Отговори
ДДТ преди 1 година
Ако дадем на бащата доверието си, и наистина е избягал, значи шанса да е жив в гората или полето е нула. Шанса да е жив в града е малко повече. Пита се - къде е дори да е мъртъв, как така ще се изпари?
37
16
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ботьо Ботев е напълно изкуфял комунист. Все излиза след дъжд качулка да говори глупости.
36
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасителната акция щеше да има успех, ако башата беше казал истината къде е загубен.Извинете ни за конспирациите, но и ние вече 5-ти ден не спим и чакаме. Никой няма да ни върне емоциите, стреса и касовите бележки за бензин до Перник и обратно. Бащата трябва да се извини за цялата лудница.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Има ли там бомбоубежища,изоставени подлези,тунели?" - Ако реши да не излиза да търси храна и вода, има в района стотици места където, като се скрие, изобщо няма да го намерят с месеци. Изоставени къщи, изоставени фабрики в самия град не са масово проучени.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е търпение тридесет години да сме в ЕС трябва да ти се е изчерпало. Не сме в еврозоната нито в Шенген. Върховенство на Закона е се прилага, Банковото дело не се реформира, олигарсите си стоят не пипнати, корупцията с криминални групи си действат
33
0
 
4
 
! Отговори
много странно преди 1 година
ако както се коментира тука полицията раборти тихо защо позволяват стотици хора да обикалят в студа и да отсъстват от работа и семейство??? супер камуфлаж, няма-що
32
0
 
25
 
! Отговори
прав е Ботьо преди 1 година
Бащата ми е много съмнителен!
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес беше много студено:(.Едва ли е добре:(.Дано го намерят.Според мен се крие като види хора и е по-вероятно да го намерят като спи.Има ли там бомбоубежища,изоставени подлези,тунели?
30
2
 
6
 
! Отговори
Ели преди 1 година
До 20. Бъркате свобода на словото с клевети.
29
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не може да се гледа 10 минути в телефона,докато не се знае накъде може да хукне детето" - Повечето съвременни родители гледат с часове в телефоните си без да ги интересува детето гладно ли е, жадно ли е и къде е.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А мен ме притеснява, че детето не го е страх от тъмното и обича да си играе с вода. Да не излезе накрая, че е на дъното на някой водоем.
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекалено много хора са на терен. Вече толкова дни. Търсят в гората, защото аутистите няма току-така да обикалят непознати места. На Витоша, тея същите, в доста по-обширен и опасен район, намериха дете аутист за 3 дни. Същите намират и хора затрупани под лавини на невъзможни места. В Пирин, куп спасителни операции успяват за часове. Историята става страховита.Маса народ е и по улиците на града. Пълен фрийк.
26
1
 
26
 
! Отговори
не думай преди 1 година
обвинявали сме го били, амааа вие криминалистика не сте учили и не знаете, че при изчезване и то на малко дете, ПЪРВО се подозира най-близкия кръг
25
0
 
23
 
! Отговори
Инсп.Стрезов преди 1 година
Точно така, обясненията на бащата са много объркващи.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето защо в чужбина има камери на всяко кръстовище, а някой от тях се следят в реално време за нарушители на правилника. Ако бяхме нормална държава, досега щеше да се е изяснил случая.
23
2
 
29
 
! Отговори
прав е топ-следовате преди 1 година
Не може да се гледа 10 минути в телефона,докато не се знае накъде може да хукне детето,а ти не можещ да го догониш,защото си с церебрална парализа.Прекалено спокойни изглеждат всички роднини,не е нормално.На третото денонощие бащата изплака,че три дена не бил ял,спал,бил в гората,единствено самосъжаление и търсене на съчувствие видя драгия зрител,не нормалния шок и ужас,ченай-скопъто ти същество е навън в студа,мрака, напълно безпомощно.
22
11
 
12
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До 20Не изказвате мнение, а обвинявате човек в убийство на детето му, без дори да има труп! Грозно е! Отвратителни сте!