Пияна ли е била лекарката от Враца и надежден ли е дрегера?

Тя твърди, че не знае как има положителна проба
12 яну 2023 08:29, Александър Попов
52
Пияна ли е била лекарката от Враца и надежден ли е дрегера?
Снимка: БГНЕС

Лекарката от Спешна помощ във Враца д-р Диана Димова бе уличена, че е била употребила алкохол докато е оказвала помо след катастрофата,при която загина тригодишно дете.

"Нямам никаква представа как се е получила тази положителна проба. Вече бях с хипертонична криза и ми бяха направени инжекции по повод сваляне на кръвното налягане", разказа пред bTV д-р Димова.

Близки на детето твърдят, че линейката се е забавила, а д-р Димова е била пияна. От полицията потвърдиха, че пробата ѝ с дрегер за алкохол е положителна. Инспекторите започват проверка в спешното отделение на Враца.

Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, след като е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, не е употребил алкохол или наркотици. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката.

"Аз съм с високо кръвно и пия лекарства, които са съвместими с повишаване на кръвната проба. Дрегерът, който е направен в центъра отчита и стари проби", добави д-р Димова.

Още по темата
От Спешния център във Враца твърдят, че са били на място 5 минути след подаването на сигнала.

"Вече имаше много хора. Всеки викаше, че детето е мъртво. След нас дойде полиция и Гражданска защита", обясни пред Нова тв Диляна Йорданова, колежка на обвиняваната лекарка.

Геновева Георгиева също присъствала на мястото. Тя обясни, че детето вече е било загинало.

"Отидох на място, видях, че детето е затиснато под ламарините на автомобила. Помолих полицаите да помогнат, да вдигнат колата, за да го извадим. Детето нямаше жизнени показатели. Д-р Димова съдействаше в линейката. Моята работа е да й включа монитора, тя да провери има ли сърдечна дейност детето. Това правеше", обясни Диляна Йорданова.

Медиците казват, че са в шок от положителната проба за алкохол на колежката си.

"Не сме я виждали да пие алкохол. Предният ден вдигна кръвно", обясни Диляна Йорданова и потвърди, че на докторката са дадени лекарства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да знаете, че така се прави по адвокатскому - духаш дрегера, отказваш да дадеш кръв. После след 2-3 дена се сещаш, че ти си се жабурил с вода за уста или си пил хапчета, които могат да повлият на дрегера. Пред съда излизаш като бистра водица, след като медицинския експерт потвърди.
19
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бащата е убил детето, сега пък докторите виновни.
18
2
 
37
 
! Отговори
do 17 преди 1 година
Само дето забравяш да отбележиш че "пациента" е дете,чийто баща карал като състезател,без да се съобразява с условията на пътя и има 3 изкоренени дървета вследсвие на удара.Ако ще и най-големият трезвеник да дойде на произшествието,резултата нямаше да бъде различен. В случая е обратното-гледат да омаловажат безобразното шофиране на бащата,защото някой който идва да помага не изглеждал трезвен.Защо никой не говори този екип сбъркал или сгрешил ли е при оказане на помощта.......
17
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даваха е сутринте по ТВ, изглежда като завършен алкохолик !
16
4
 
37
 
! Отговори
дедо Его преди 1 година
нахалните *** искат да изкарат виновна лекарката,че не спасила вече умрялото дете в пътна катастрофа причинена от бащата, айде стига сме ги търпяли вече...
15
4
 
28
 
! Отговори
Кака мара преди 1 година
Нали дядото твърди че били закъсняли и той извадил детето от колата? Колкото до дрегера нали преди няколко месеца самите полицаи говореха че не отчитат вярно? Беше по повод техен колега.
14
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбирам подтекста на заглавието - сега ще се търсят начини да се омаловажи или оправдае положителната проба за алкохол на лекарката, понеже е лекарка. Ако пробата е положителна, значи дрегерът е ненадежден! А пациентът въобще, той е без права, каквото станало- станало, лекарката си е свършила "съвестно " задълженията, както винаги!
13
2
 
18
 
! Отговори
Химическа кастрация преди 1 година
Е най - добрата помощ която лекар може да даде турското културно наследство!
12
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, когато си викате майстор за ремонт у дома му давате хиляди левове! А на лекари и сестри се плащат жълти стотинки! Няма как да имаме качество при това положение! Тези хора трябва да получават по 10 000-15000 лева заплата и тогава всичко ще е перфектно, ще има наплив към професията и качество!
11
1
 
42
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
бащата на детето на колко години е с какво образование е как е получил книжкакак може с 100 км по мокър път детето не е било в столче и колан такава безотговорност и накрая лекарката била пияна все търсят пари от къде какво да взематама няма да вземат нищо
10
3
 
52
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
на некадърен шофьор причинил катастрофа с човешки жертви бърза помощ у виновна защото така му е по-изгодно не е той убиецът а лекарката .не ви е срам да разпрострянявте лъжата на убиеца!
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-накрая някой да го напише. Шофера може да не е бил пЕан, но е напълно възможно и много вероятно всъщност колата да я е управлявал друг пеан, който е избягал. Това би обяснило бързото събиране на *** и търсенето на изкупителна жертва. Обичайно така го играят. Автогол за докторката, че е отказала кръвна проба. Било е страшно на мястото, сугурен съм, че и полицаите са се наакали и са били с групата в отправяне на обвинения. Иначе и те е можело да завършат в някое дере
8
1
 
31
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
При такова ПТП се тества задължително и шофьорът. В този случай е интересно дали изобщо той е карал или негов роднина или някой непълнолетен от околното гето...
7
17
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Аман от дефектни дрегери в тази държава. На всички престъпници все дефектни се падат и на всички полицаи и лекари. Само на обикновените граждани - редовни дрегерите.
6
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо отказала кръвна проба,аз ако съм невинна ще дам кръв за изследване,ползвала морфинови лекарства за бъбреци и хипертония,аз имам такива заболявания но не ползвам морфин и алкохол.
5
0
 
33
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Нищо не ти съсипват. Отиваш на кръвна проба и тя показва- 0. Иначе дядо ми, бог да го прости, наистина пиеше лекарства, които бъркаха старите дрегери. Последния път осъди държавата, защото му провалиха бизнес пътуване (четеше лекции по цял свят) с тест за алкохол (дрегерът отчете над 1 промил) и той тичаше за кръвна проба, която показа 0. В резултат държавата му изплати всички пропуснати ползи и хонорари в двоен размер. Голяма забава беше.
4
2
 
59
 
! Отговори
КРИВ УЙ МАНГАЛСКИ преди 1 година
Убил детето си не спазвайки никакви правила, извикали първо братчедите (защо ли?), а после докторката била виновна. В българия простотията завзема все по-голяма част от населението. Ако беше в столче, с колан детето нямаше да е под колата.
3
0
 
73
 
! Отговори
Промяната!!! преди 1 година
Възстановка: тъмно е, мокро е, студено е. Един млад сианин кара с над сто в завоите. Ич не му пука, че може да изскочи друга кола и да убие невинни, той е над закона. Става беля защото и столче няма, закво муи. Идва доктор, казва че няма надежда. Сианина вика *** ти луда ли си, да не си пияна.. и ето. Сианин ако реши винаги може да те набеди и няма оправия. Такава ни е държавата, полиция, съд. Те са с права, ние със задължения
2
1
 
55
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Бог да прости,дете е.Но не е ли време да спрем коментарите за лекарката и да се насочим към истинските виновници.Къде бяха двамата мъже да помогнат,след като единият е причинил катастрофата при безразсъдното си шофиране. Хора,запомнете,че лошите атмосферни условия не прощават на никого ,а ако се правиш на джигит отиде тя.
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
жабуриш с листерин, съсипват ти живота щото на дрегера пише 5+ промила