Върнаха дете на годинка с 39,7C температура от болница, то получило гърч

Транспорнирали детето в друго лечебно заведение
24 яну 2023 12:41, Нели Христова
115
Върнаха дете на годинка с 39,7C температура от болница, то получило гърч
Снимка: Pixabay/ckstockphoto

Лекар в болница в Стара Загора върна дете на годинка с 39,7 градуса температура. За това разказа майката на детето в група във фейсбук.

"Снощи синът ни 1г и 7месеца вдигна температура в 3 през нощта, без други симптоми само това, дадох Нурофен и заспа. Сутринта към 8ч отново започна да вдига, тръгнахме незабавно към неотложния кабинет, при което имаше опашка чак отвън... Нямахме време, тръгнахме към болница Тракия, преглеждат го и мерят температура 39.7 градуса, при което докторката ни пита имаме ли нещо за температура, казвам да в колата отвън Нурофен и Панадол.Прегледа го и каза най-вероятно инфекция."

Докато се връщат към колата, детето получило гърч. От болницата обаче отказват да го приемат.

"Бягаме с него отново при докторката, казва тя: Бързо слизайте по стълбите към спешното! Слагат кислородна маска и дават лекарство за температура, след което пишат документи за прием в инфекциозно отделение... Попитах, не може ли при ВАС? - НЕ!!

Транспортират ни с линейката, следва попълване на документите около 40 мин(случеят е спешен!!!) Сложиха му абокат( 6 пъти докато намерят вена, от страх детето ги беше свило..) и взеха кръв за изследване, стаи няма свободни, сложиха ни в столовата без чешма... Сестрите се ядосват, защо пак пращат най - тежките случаи при тях... И ЗАЩО, детето не е прието там... ЗАЩО отново си прехвърлят топката и нямат ли жалост поне към малките деца!"

"И така, сега стоим и чакаме в тази стая (столовата) , резултатите и се моля детето ни да се оправи бързо, да има адекватно лечение, понеже те не знаеха с каква диагноза да го приемат: чревен вирус или мозъчен оток", пише още майката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Сега щели да откриват още една голяма болница в Стара Загора. "Сърце и мозък" май беше. Иронично, защото собствениците на повечето частни болници нямат нито сърце, нито мозък... Само "усвояват" едни пари от НЗОК!
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се чудите още, че има силови актове към лекари или суеци в бели престилки? Не ме питайте какво бих направил при такава ситуация! Медицина на основи печалба, какво искате?
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма лекари и това се доказва непрекъснато. Има хора които получават пари за да се мотат из болниците. При лежащо болните притичват на визитация и повече не се виждат. Какъв човек трябва да си да не приемеш дете, проклети да са такива, жалко че 2-3% останалине истински доктори попадат под общ знаменател с такива.
99
2
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Вчера Мангъров обясняваше точно за тия гърчове, температурата и тем подобни. Изслушайте го, стига сте вдигали врява за щяло и нещяло. Накратко. 3-4% от децата получават гърчове и при 37 и при 40градуса. Няма разлика между температура 39.1 и 40 градуса. Това е защитна реакция на организма. Избягвайте бързо сваляне на температура и така нататък.
98
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бг мама, отново неадекватна. Човека го в пратил в инфекциозното отделение.
97
2
 
3
 
! Отговори
до 95 преди 1 година
Не е имало легла в детското!
96
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Болниците трябва да са търговски дружества според препоръките на ЕС. На госпожата като не и харесва в тази болница да иде в друга. Кое не ви харесва? Демокрация е.
95
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 95. Това е като да получиш инфаркт и да кажеш не искам в кардиология, а в нерология, защото там стаите са по- хубави.
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 95 При 40С и гърч при малко дете, първото за което се мисли е менингит, който се лекува по стандарт и от както има болници в България в инфекциозни отделение.На какво основание, някаква некомпетентна майка, ще оспорва основи *** медицината и ще решава, къде ще лежи детето и ? Това не като да си избираш парцалки в другия магазин, защото продавачката в този не ти се е усмихнала.
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 94 И изобщо не намираш основание в негодуванието й да бъдат приети в столовата на друга болница, вместо в нормална стая в болницата, в която първо са отишли? Това за теб са някакви грандиозни претенции за "лични удобства"?!?
92
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 92 "и просто е притеснена за детето си"Когато човек е притеснен за детето си, последното нещо което гледа е личните му удобства- дали стаята в която е настанен в хубава или не.
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да. СПЕШНА и НЕОТЛОЖНА помощ не е такси а е СПЕШНА и НЕОТЛОЖНА помощ. Тя е за хора при които трябва да се реагира на момента, още преди постъпване в болницата- тежки инсулти, инфаркти, тежки травми. За всичко останало можете да отидете с такси или личния си автомобил. Заради повиквания, които не са НЕОТЛОЖНИ, линейките се бавят за настина тежките случаи.
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 90 А ти пък как реши, че иска да е в мола? Познаваш я лично ли? Или звездите ти го говорят? Как реши с такава увереност, че това иска? И нали знаеш за коя категория хора е характерна черта увереността? Как така не предположи, че може и да е нормален човек и просто е притеснена за детето си? Толкова ли са ти ограничени мирогледа и средата, че не познаваш нормални хора?
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 87 Би ли ни осветил, къде е проблема ?
88
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 88 Какво повече иска тази майка?Иска да е в МОЛ-а, кафенето или при маникюристката. Иска да е в Инстаграм или да говори по-телефона с приятелките си.
87
2
 
0
 
! Отговори
до 78 преди 1 година
И тогава бяхте недоволни!
86
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво е станало толкова? Детето е настанено в инфекциозно защото в детско е нямало легла. Закарано с линейка. Лекувано адекватно. Какво повече иска тази майка?
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, хора! Проблемът не е в старите сестри, не е и в докторите. Не откриете ли причината за болестта на здравната ни система, ще умираме на болничните стълби, и децата ни ще умират нелекувани...
84
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 85 Съди ги, кой те спира ?
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига а тези мед сестри. Свърши далаверата с фалшивия ковид и пътеките му и взеха да реват. Ами ако се наложи да връщат с лихвите неправомерно присвоените пари от пътеки и бонуси за лъжлив вирус? Ами, ако ги осъдим за измама??? Ей, спрете се, мафия, всяко чудо за три дни!